młoda1994
Fanka BB :)
Dziękuję kochana za odpowiedź. Ale jak mieszkałam w Pl to każdy gin mnie zlal z monitoringiem ponieważ powiedzieli mi że nie ma podstaw to takich kroków bo ja zachodzilam w ciążę tylko żadnej ciąży nie utrzymałam. Ale tutaj czekam na wyniki mój m zrobi badania nasienia tak na wszelki wypadek i z tymi wszystkimi wynikami pójdę do całkiem innego ginekologa który może do mnie podejdzie poważnie. Najgorsze jest to że nie chcą mi przepisać tabletek na cukry ale mam sposób jak je tu wydusic od lekarza. Ale najpierw muszę czekać na wszystkie wyniki od Endo które mają przyjść poczta do mnie.Szkoda, że w DE nie chcą zrobić Ci monitoringu, bo w PL od tego zaczyna się diagnostyke niepłodności i szukanie przyczyn. Jeśli okazuje się, że cykle są np. bezowulacyjne wtedy lekarz szuka przyczyny i przepisuje odpowiednie leki. Wg mnie u Ciebie może być problem z owulacja, bo cykle prawie 40 dniowe nie są jednak naturalne, a bardzo pozna owulacja nawet jeśli wystepuje jest hmmm.. mniej ,,wartościowa,, bo np. endometrium może być już za stare na przyjęcie zapłodnienionej k. jajowej. I koło się zamyka. [emoji1745] Jeśli nawet komórki jajowej nie chcą pracować np. poprzez cukrzycę (to też jest zaburzenie hormonalne) to poza oczywiście leczeniem jej możliwe, że zadzialalaby stymulacja cyklu, aby jajniki wyprodukowaly pecherzyk dominujący. No ale to już w Twoich rękach, aby do tego dążyć i znaleźć lekarza, który by Cię przez to poprowadził [emoji6]
Jeśli chodzi o owu to nie mam pewności czy ja mam. Dlatego póki nie dostanę się do innego gin i nie będę miała wyników to od nowego cyklu zaczynam używać testów owu mierzenie temp zażywać castagnusa i mój m już od kilku dni zazywa witaminy fertile man. Ja dodatkowo zażywam jeszcze kwas foliowy.
A co do cukrzycy to trzymam dietę ale dieta narazie spowodowała zatrzymanie wagi że nie rośnie.