reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Cześć dziewczyny ja z doskoku ale was czytam.
Powiedzcie mi czy z drugą ciążą jest trudniej zajść? Zawsze @ miałam regularne, przed pierwsza ciążą 26 dni teraz to tak 27, 26 . Obecnie mam 4dc wyliczyłam, że 18 marca bedzie owu, ale stresuje sie że się nakręce a tu dupa nie uda się, w pierwszej ciąży udało się za pierwszym razem. No i ogólnie mam wiele wątpliwości czy bedzie wszystko ok.

Nie ma reguły. Ja o trzecią walczyłam pół roku z mężem.

reklama
Cześć dziewczyny ja z doskoku ale was czytam.
Powiedzcie mi czy z drugą ciążą jest trudniej zajść? Zawsze @ miałam regularne, przed pierwsza ciążą 26 dni teraz to tak 27, 26 . Obecnie mam 4dc wyliczyłam, że 18 marca bedzie owu, ale stresuje sie że się nakręce a tu dupa nie uda się, w pierwszej ciąży udało się za pierwszym razem. No i ogólnie mam wiele wątpliwości czy bedzie wszystko ok.

Lepiej nie nakrecac sie tak od pierwszego cyklu bo jesli sie nie uda to bedzie bolało jeszcze bardziej[emoji53]
Lepiej na spokojnie sie starajcie [emoji6]
Pamietaj ze nie wielu osobom udaje sie za pierwszym podejsciem ale to nie znaczy ze za drugim tez bedzie zle [emoji6]

Ja o pierwsza ciaze sie nie staralam a o tą staraliśmy sie rok wiec moze byc na prawde bardzo roznie.[emoji6]

Nie ma reguły. Ja o trzecią walczyłam pół roku z mężem.

Dokladnie, moze byc bardzo roznie. Reguly nie ma.

Dziewczyny byłam u lekarza pęcherzyk 5 cm 6 marca beta hcg 5948 wczoraj robiłam to 8151 .czy to znaczy coś dobrego czy co bo się martwię na necie sprawdzałam przyrost to poniżej normy mam proszę odpowiedzieć
Bodajże powyżej 6 tys beta zwalnia i przyrost nie musi być w normie, nie jestem w temacie więc nie wiem o co konkretnie pytasz ? Jak byłaś na wizycie i jest pęcherzyk to pozostaje ci czekać czy pojawi się zarodek i serduszko, kiedy masz kolejną ?

Cześć to znowu ja. Chciałam się zapytać czy któraś z Was miała robione badania po poronieniu/poronieniach? Chodzi o te wszystkie refundowane u ginekologa, endokrynologa, genetyka itd...
PS. Wiem, że jest dział o badaniach po poronieniu ale chciałabym z kimś na spokojnie o tym pogadać, poradzić się. ;)

Dziewczynki, wróciłam z usg i w weekend była owulacja :D teraz mam brać duphaston i nic, tylko czekać. Jeśli do 2 kwietnia nie pojawi się okres to 2 kwietnia mam przyjść na usg :) a jak przyjdzie no to drugi cykl z clo, z większą dawką. Jej, ale się cieszę, że w końcu owu była! Coś się dzieje w dobrym kierunku :)

Dziewczynki, wróciłam z usg i w weekend była owulacja :D teraz mam brać duphaston i nic, tylko czekać. Jeśli do 2 kwietnia nie pojawi się okres to 2 kwietnia mam przyjść na usg :) a jak przyjdzie no to drugi cykl z clo, z większą dawką. Jej, ale się cieszę, że w końcu owu była! Coś się dzieje w dobrym kierunku :)
Aż sobie przypomniałam moją radość gdy wyszłam od ginekologa i tyle co dowiedziałam się że miałam owulacje (wyczekana od ponad roku)[emoji3] wracałam w podskokach, jakbym conajmniej dowiedziała się o ciąży [emoji3]
Trzymam kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]

Aż sobie przypomniałam moją radość gdy wyszłam od ginekologa i tyle co dowiedziałam się że miałam owulacje (wyczekana od ponad roku)[emoji3] wracałam w podskokach, jakbym conajmniej dowiedziała się o ciąży [emoji3]
Trzymam kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]
Czuję dokładnie to samo! :laugh2:

Hej dziewczyny powiedzcie mi czy widzicie kreseczke czy mam zwidy @ spoznia mi sie 5 dzień. Test popoludniowy
20190311_151920.jpg

reklama
Do góry