reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
I co rozkręciła się@?ja nie mam nadal i dziś brzuch mnie też boli ale do wytrzymania bez leków.co mnie zdziwiło to śluz taki mleczko żółty czy coś ciągnący lejący ale przez chwilę nie wiem miałyście tak któreś?i tak mnie tknęło i chciałam sobie zobaczyć jak tam moja szyjka i naprawdę jestem prawie pewna jeśli jutro sprawdzę i będzie taka Sama bo nie czuję Dziubka dosłownie jest jakby kulka i tyle.wiem że tam się nie grzebie ale i tak zawsze się w środku pod mywam wiec dla spokoju jeszcze się wytrzymam z testem do piątku co mówicie?:)
Jeszcze nie:no: dziwne to, narazie plamienie brązowe. Przedwczoraj leciuteńko, wczoraj nic i dzisisj już więcej. Pewnie lada chwila się rozkręci. Brzuch pobolewa lekko, ale dzisiaj 26dc to jeszcze te 2-3 dni i @ przyjdzie

reklama
I co rozkręciła się@?ja nie mam nadal i dziś brzuch mnie też boli ale do wytrzymania bez leków.co mnie zdziwiło to śluz taki mleczko żółty czy coś ciągnący lejący ale przez chwilę nie wiem miałyście tak któreś?i tak mnie tknęło i chciałam sobie zobaczyć jak tam moja szyjka i naprawdę jestem prawie pewna jeśli jutro sprawdzę i będzie taka Sama bo nie czuję Dziubka dosłownie jest jakby kulka i tyle.wiem że tam się nie grzebie ale i tak zawsze się w środku pod mywam wiec dla spokoju jeszcze się wytrzymam z testem do piątku co mówicie?:)
A właśnie co do sprawdzania szyjki... ja nie mam w tym wprawy:/ wczoraj miałam wrażenie ze zamknięta, ale ja nie wiem czy dobrze sprawdzam :-D a jeśli jest nisko na @ to zaraz na samym wejściu do pochwy można to wyczuc??

A właśnie co do sprawdzania szyjki... ja nie mam w tym wprawy:/ wczoraj miałam wrażenie ze zamknięta, ale ja nie wiem czy dobrze sprawdzam :-D a jeśli jest nisko na @ to zaraz na samym wejściu do pochwy można to wyczuc??
Też nie mam w tym wprawyale patrzę może 3 cykl przed @ i zawsze czułam Dziubek tak zwany zaraz przy wejściu do pochwy a teraz jakby tam głębiej była i taka kulka nie czuję Dziubkanie wiem co to oznacza czy ma jakis związek ale jest inna jak zawsze bynajmniej wczoraj była dzisiaj już nie chce tam grzebać bo siostra mnie wyzywala we nie wolno..wiec nie powiem ci ale ja bynajmniej mam inaczej.oprócz tego to dziś już brzuch woglule nie boli tylko takie jakby twarde podbrzusze czuję a tak to już nic dosłownie jakbym była Po @jutro beta wiec myślę że już powinna rozwiać wszelkie wątpliwości.:)

Jeszcze nie:no: dziwne to, narazie plamienie brązowe. Przedwczoraj leciuteńko, wczoraj nic i dzisisj już więcej. Pewnie lada chwila się rozkręci. Brzuch pobolewa lekko, ale dzisiaj 26dc to jeszcze te 2-3 dni i @ przyjdzie
Irenka, szczerze takie plamienie brązowe przed @ najczęściej wiąże się z niedomogą lutealną. Z tego co pamiętam,miałaś z tym też problem w ciąży. Może warto rozważyć zmianę lekarza na specjalistę od niepłodności? Oni z założenia wiedzą,że liczy się czas, że każdy stracony miesiąc dla kobiety to ogromny stres i rozbicie. Mam nadzieję,że w końcu znajdziesz rozwiązanie i się uda [emoji110]

Dziewczyny jakie badania robiłyście po łyżeczkowaniu? Bo mam wrażenie, że znowu trafiłam na lekarza do du... .

Bo ja robiłam jak na razie CRP, morfologie, mocz, tarczyce, betę, miałam pobierany wymaz.

Jak lekarka nie zleciła mi moczu i posiewu sama, po zakażeniu wewnątrzmacicznym i zabiegu to mam uciekać? [emoji17][emoji23][emoji57]
Sama na własną rękę zrobiłam... I mocz wyszedł źle.

Hej testowałam nie dawno w pracy i znów jakiś cień wiec nie wiem...@Nie ma brzuch dziś już nie boli tylko prawy jajnik dość czuję mocniej...Ale to początek dnia wczoraj też tak miałam a Po południu w pracy brzuch bolał Jak na @ a jej brak.poczekam do końca tygodnia i zrobię w piątek bądź sobotę z porannego moczu to może wyjdzie o ile @ nie przyjdzie.chyba tracę nadzieję już...4 dzień @ pie spóźnia i już by nie było czerwonych kresek... Czekam dalej...:-*
Zrób betę, trzymam kciuki żeby to jednak było to [emoji4]
Ja juz po badaniu. Lekarz super. Wysluchal mnie dokładnie z cukrem. Zajrzal w zeszyt z zapiskami i powiedział ze takiego cukru sie nie leczy jedynie dieta dla cukrzykow ktora stosuje i widze roznice. Dal skierowanie na hba1c i krzywa cukrowa, ponadto morfologia, mocz i toxoplazmoza bo wynik z pierwszej ciąży mi wsiakl.

Mamy potwierdzonego chlopca!! :)
Teraz moge szalec z zakupami. Ale zapytal ile corka wazyla i slyszac ze 4150 to tu moze byc podobnie bo jestem 22+2 a wg usg 23+0..bylam caly czas do tylu a teraz wyprzedzamy czas i wazymy 573g :)
Super, że jesteś zadowolona z wizyty [emoji4] trzymam kciuki za krzywą ! Oby dieta wystarczyła bo ja już osobiście mam dosyć tych leków, a to dopiero początek...
A jak pojdzie się na betę w DIAGNOSTYCE, to oni maja wyniki popołudniu czy na następny dzień?
U mnie zawsze wyniki są wieczorem koło 19-20 zdarzyło się, że były 22, a raz też miałam dopiero na drugi dzień rano więc jak widzisz wszystko zależy od dnia :)

Irenka, szczerze takie plamienie brązowe przed @ najczęściej wiąże się z niedomogą lutealną. Z tego co pamiętam,miałaś z tym też problem w ciąży. Może warto rozważyć zmianę lekarza na specjalistę od niepłodności? Oni z założenia wiedzą,że liczy się czas, że każdy stracony miesiąc dla kobiety to ogromny stres i rozbicie. Mam nadzieję,że w końcu znajdziesz rozwiązanie i się uda [emoji110]
U mnie plamienia przed @ były spowodowane wysoką prolaktyna, a też lekarz stwierdził niedomoge lutealna bez badań więc takie trochę podawanie progesteronu w ciemno co u mnie spowodowało całkiem rozwalenie cyklu...
Pisałam Irenie, że tu może jedynie pomoc konkretny lekarz

reklama
A w której robilas? Bo jesteśmy z tego samego miasta a taka różnica :) ja robie na Sułkowskiego zawsze.
Tam gdzie Hebe przy estakadzie, na Mickiewiczu w laboratorium, w przychodni na powstańców ( nie pamiętam nazwy avamed czy coś takiego ;)), Wyrób sobie kartę w diagnostyce albo bierz nr zlecenia i na stronie diagnostyki popołudniu da wyniki zawsze ;)

Do góry