reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczyny robiliście betę i kolejna po 48?... jadę do laboratorium na TSH bo ostatnio tak się rozchulało, że to pierwsza rzecz o którą muszę zadbać i myślę nad beta ale sama nie wiem widziałam, że niejednokrotnie przyrost był super a kończyło się jak kończyło i może nie ma sensu wydawać prawie 100 zł...sama nie wiem...

Zrób.
I przestań tak myśleć. Bo przed toba 9 mcy strachu i niepewności i ogromnego szczescia i wzruszen jednocześnie :)

reklama
Dziewczyny robiliście betę i kolejna po 48?... jadę do laboratorium na TSH bo ostatnio tak się rozchulało, że to pierwsza rzecz o którą muszę zadbać i myślę nad beta ale sama nie wiem widziałam, że niejednokrotnie przyrost był super a kończyło się jak kończyło i może nie ma sensu wydawać prawie 100 zł...sama nie wiem...
Dołożyłabym progesteron do tego tsh. Poza tym gratulacje :) jak dla mnie kreska nie jest wcale blada :)

Dziękuje, ot to całe wytłumaczenie mojego stanu :)
Bardzo dobrze cie rozumiem.. przestalam swirowac i sie az tak zamartwiac dopiero w zeszly wtorek jak okazalo sie ze wszystko jest dobrze...
Powiem ci ze ja zadnej bety nie robilam w zadnej ciąży. Dla mnie to za duzy stres, liczenie czy przyrost ok czy nie a i tak jest tak jak piszesz moze byc idealny przyrost a ciąża sie nie utrzyma.

A ty bierzesz jakies leki na podtrzymanie? Duphaston/luteina ?

Bardzo dobrze cie rozumiem.. przestalam swirowac i sie az tak zamartwiac dopiero w zeszly wtorek jak okazalo sie ze wszystko jest dobrze...Powiem ci ze ja zadnej bety nie robilam w zadnej ciąży. Dla mnie to za duzy stres, liczenie czy przyrost ok czy nie a i tak jest tak jak piszesz moze byc idealny przyrost a ciąża sie nie utrzyma.

A ty bierzesz jakies leki na podtrzymanie? Duphaston/luteina ?
Na razie nie biorę, napisałam już smsa do gina więc czekam aż mi odpiszę i pojadę po receptę bo mam mieć wdrożone :)

Ja myslalam ze to sie mowi po 48h a tak na prawde to tak w przyblizeniu po dwóch dniach sie robi przyrost. Mysle ze po 46 tez bedzie dobrze.

reklama
Do góry