reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczyny robiliście betę i kolejna po 48?... jadę do laboratorium na TSH bo ostatnio tak się rozchulało, że to pierwsza rzecz o którą muszę zadbać i myślę nad beta ale sama nie wiem widziałam, że niejednokrotnie przyrost był super a kończyło się jak kończyło i może nie ma sensu wydawać prawie 100 zł...sama nie wiem...

Zrób.
I przestań tak myśleć. Bo przed toba 9 mcy strachu i niepewności i ogromnego szczescia i wzruszen jednocześnie :)

reklama
Dziewczyny robiliście betę i kolejna po 48?... jadę do laboratorium na TSH bo ostatnio tak się rozchulało, że to pierwsza rzecz o którą muszę zadbać i myślę nad beta ale sama nie wiem widziałam, że niejednokrotnie przyrost był super a kończyło się jak kończyło i może nie ma sensu wydawać prawie 100 zł...sama nie wiem...
Dołożyłabym progesteron do tego tsh. Poza tym gratulacje :) jak dla mnie kreska nie jest wcale blada :)

Dziękuje, ot to całe wytłumaczenie mojego stanu :)
Bardzo dobrze cie rozumiem.. przestalam swirowac i sie az tak zamartwiac dopiero w zeszly wtorek jak okazalo sie ze wszystko jest dobrze...
Powiem ci ze ja zadnej bety nie robilam w zadnej ciąży. Dla mnie to za duzy stres, liczenie czy przyrost ok czy nie a i tak jest tak jak piszesz moze byc idealny przyrost a ciąża sie nie utrzyma.

A ty bierzesz jakies leki na podtrzymanie? Duphaston/luteina ?

Bardzo dobrze cie rozumiem.. przestalam swirowac i sie az tak zamartwiac dopiero w zeszly wtorek jak okazalo sie ze wszystko jest dobrze...Powiem ci ze ja zadnej bety nie robilam w zadnej ciąży. Dla mnie to za duzy stres, liczenie czy przyrost ok czy nie a i tak jest tak jak piszesz moze byc idealny przyrost a ciąża sie nie utrzyma.

A ty bierzesz jakies leki na podtrzymanie? Duphaston/luteina ?
Na razie nie biorę, napisałam już smsa do gina więc czekam aż mi odpiszę i pojadę po receptę bo mam mieć wdrożone :)

Ja myslalam ze to sie mowi po 48h a tak na prawde to tak w przyblizeniu po dwóch dniach sie robi przyrost. Mysle ze po 46 tez bedzie dobrze.

reklama
Do góry