reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Jak dobrze rozumuje to sa dobre:)

1.OCENA MAKROSKOPOWA
BARWA NASIENIA: prawidlowa
LEPKOSC: prawidlowa
CZAS UPLYNNIENIA: 20
pH: 8.7
OBJETOSC: 1.8
2. OCENA MIKROSKOPOWA
KONCENTRACJA PLEMNIKOW: 17.0
ILOSC PLEMNIKOW W EJAKULACIE: 30.6
3.RUCHLOWOSC PLEMNIKOW
RUCH POSTEPOWY: 42
RUCH NIEPOSTEPOWY: 15
OGOLNY % RUCHLIWYCH: 57
BRAK RUCHU: 43
4.MAR TEST IGG(BEZPOSREDNI)
PLEMNIKI RUCHLIWE Z PRZYLACZONA GRANULKA: 2, negatywny
5.POSIEW NASIENIA: Wyizolowane drobnoustroje stanowia flore fizjologiczna cewki moczowej. Grzybow drozdzopodobnych nie wyhodowano. Wskazane badanie kontrolne.

Tylko takie mam. Zaluje ze zrobil maz podstawowe badanie a nie rozszerzone:(

U nas było tak Zobacz załącznik 919981
Ale z tego co widać u Twojego złe nie jest!

A w czym ci ciąża przeszkadza w byciu chrzestną? Bo nie kumam...

Tez nie rozumiem [emoji848]
Edit. Doczytałam [emoji2]

Dobrze powiedziane każdy robi jak uważa. To jest moje zdanie nie wymówka. I nikt nie musi mnie rozumieć. Nie proszę o to.

I bardzo dobrze. [emoji6]

U mnie apki przesunęły mi owu, i teraz na dwoje babka wróżyła [emoji23][emoji23][emoji23]
Jakoś nastawiłam się już na zabieg, ze jeśli już zaskoczy to dopiero po zabiegu, wiec jakoś nie czekam specjalnie [emoji6]

reklama
U nas było tak Zobacz załącznik 919981
Ale z tego co widać u Twojego złe nie jest!

Tez nie rozumiem [emoji848]
Edit. Doczytałam [emoji2]

I bardzo dobrze. [emoji6]

U mnie apki przesunęły mi owu, i teraz na dwoje babka wróżyła [emoji23][emoji23][emoji23]
Jakoś nastawiłam się już na zabieg, ze jeśli już zaskoczy to dopiero po zabiegu, wiec jakoś nie czekam specjalnie [emoji6]
A co o badaniu nasienia Twojego meza mowil lekarz? Czy byl z wynikami u androloga?(chyba dobrze napisalam nazwe)

Hej Dziewczyny!
Właśnie wróciłam od lekarza. W "środku" wyglądam jak ciężarna. Trochę "na siłę" znalazł u mnie pęcherzyk. Dostałam zastrzyki i luteinę na noc.
Za tydzień kolejna wizyta. I dopiero za tydzień dostane zlecenia na jakiekolwiek badania, "żeby nie zapeszać".
Trochę się zdenerwowałam, bo nawet nie chciał spojrzeć na wyniki TSH.
Zastanawiam się czy to na pewno ginekolog dla mnie. Niby zna moją historię, ale mam coraz bardziej wrażenie, że trochę bagatelizuje moje poronienia, bo jak to mówi "mam już zdrowego syna, więc jak ma być dobrze to będzie".

Hej Dziewczyny!
Właśnie wróciłam od lekarza. W "środku" wyglądam jak ciężarna. Trochę "na siłę" znalazł u mnie pęcherzyk. Dostałam zastrzyki i luteinę na noc.
Za tydzień kolejna wizyta. I dopiero za tydzień dostane zlecenia na jakiekolwiek badania, "żeby nie zapeszać".
Trochę się zdenerwowałam, bo nawet nie chciał spojrzeć na wyniki TSH.
Zastanawiam się czy to na pewno ginekolog dla mnie. Niby zna moją historię, ale mam coraz bardziej wrażenie, że trochę bagatelizuje moje poronienia, bo jak to mówi "mam już zdrowego syna, więc jak ma być dobrze to będzie".

Niestety tak lekarze podchodzą do tak wczesnych ciąż :/ dla nas od pozytywnego testu to dziecko, dla nich tylko komorki z którymi moze sie wszystko stać i nie ma co panikować.

A co o badaniu nasienia Twojego meza mowil lekarz? Czy byl z wynikami u androloga?(chyba dobrze napisalam nazwe)

Nie byliśmy u androloga, mój gin obejrzał je w biegu i stwierdził ze 4% z takie ilości to spokojnie będzie naturalna ciąża. Także czekam na mój zabieg i potem wizytę i zobaczymy.
A Ty kiedy wizyta? Idziecie do androloga czy najpierw tez do gina?

Niestety tak lekarze podchodzą do tak wczesnych ciąż :/ dla nas od pozytywnego testu to dziecko, dla nich tylko komorki z którymi moze sie wszystko stać i nie ma co panikować.
Dokladnie dla nich to tylko zarodek a my zamiast ziarenka maku widzimy już glowke tułów raczki i nozki. Nie moglam sie doczekac az przestane slyszec zarodek tylko płód a teraz ciagle dziecko. Alexa wierzę ze bedzie dobrze. Musi byc:)

reklama
Do góry