reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Nikt nic nie wie o tym anty TG? Miała tak któraś z Was? Bo nie umiem nigdzie niestety doczytać co jak jest za niski. Wszędzie pisze o wysokim tylko. :(

Hej mam na imie Ewelina. Mam już jedno dziecko- synka a teraz rozpoczynamy pierwszy cykl staran o drugie. Moj syn ma 6 lat i w koncu udalo mi się namówić męża na drugie. Z pierwszym staraliśmy się 2 lata i teraz boje sie ze znowu bedzie ciężko i odpuscimy.

Nikt nic nie wie o tym anty TG? Miała tak któraś z Was? Bo nie umiem nigdzie niestety doczytać co jak jest za niski. Wszędzie pisze o wysokim tylko. :(
Bo zbyt niskie antyTG nie świadczą o niczym, kiedy pozostałe badania tarczycowe masz w normie. Podwyższone sugerowałyby chorobę autoimmunologiczną tarczycy.

Nie ma jednoznacznej odpowiedzi kiedy zbadac tsh na jedna z nas bedzie działać od razu na drugą po 2 miesiacach. Myśle, że po 2 tyg można juź sprawdzić.
Mallina dziekuje dziekuje dziekuje uspokoiłaś mnie bardzo :*

@Mama1990, chodzi o to, że jak są niskie to masz mało przeciwciał, które mogłyby Ci atakować tarczycę jako "wroga", jak na przykład jest w hashimoto, gdy Twoje własne komórki atakują i niszczą tarczycę powodując jej niedoczynność. Zbyt niski poziom nie jest powodem do niepokoju, ale najlepiej skonsultuj się z lekarzem.

Nie ma jednoznacznej odpowiedzi kiedy zbadac tsh na jedna z nas bedzie działać od razu na drugą po 2 miesiacach. Myśle, że po 2 tyg można juź sprawdzić.
Mallina dziekuje dziekuje dziekuje uspokoiłaś mnie bardzo :*
Zapomniałam dodac ze pojawia sie przy tym opuchlizna. Pamietam ze w pierwszej ciazy polozyli mnie do szpitala tuz po wszystkich swietych byl to 8 mc z podejrzeniem i zatrucia ciazowego i wszystkiego naraz. Zapewne cos cie uczulilo.. Teraz trudny okres, zimny wiatr na dworze.. Moja cora dostaje od wiatru suchych plam i swedza ja okropnie. Kupilam ostatnio krem z emolium ale 40ml za 24zl porażka. Oby chociaż pomogl.

Dziekuje. To oprocz swedzenia dloni miedzy palcami i lekkich mdlosci nic mi nie jest. Ja juz bym chciala luty ! Wiem, ze bedzie ciezko ale przynajmniej już bede miała młodego obok siebie.
My mamy dużo imprez i wyjazdow w grudniu. Cieszyłam sie na początku, a teraz tak mi cieżko, że trudno mi sobie wyobrazić chodzenie przez kilka dni non stop

reklama
Dziekuje. To oprocz swedzenia dloni miedzy palcami i lekkich mdlosci nic mi nie jest. Ja juz bym chciala luty ! Wiem, ze bedzie ciezko ale przynajmniej już bede miała młodego obok siebie.
My mamy dużo imprez i wyjazdow w grudniu. Cieszyłam sie na początku, a teraz tak mi cieżko, że trudno mi sobie wyobrazić chodzenie przez kilka dni non stop
Wyobrazam sobie. Ale zobacz juz zaraz mamy grudzien.. Swieta zleci szybko, i zaraz nowy rok styczen i do lutego nim sie obejrzysz :) ja jeszcze 2 mce bede sie kulac a Ty juz bedziesz tulic niuniusia: :)

Do góry