reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
To samo powiedział mój gin. Hormony to glowa. Glowa jak jest zawalona stresem to ni hu hu. Nie ma opcji.
Trafilam do swojego po odstawieniu tabsow. Dal mi orgametril i jak nie poskutkowało okresem odrazu dostalam wykład na temat stresu odpoczynku itp. Miesiac pozniej dostalam juz okresu. A teraz druga juz owulacja :)
Ogladam kabarety. Ogladam sklepy netowe. Stary ma zapowiedziane ze ma mnie nie wkurzac itp :) lekarz miał racje
To samo powiedział mi mój gin. Że im bardziej się chce tym nie wychodzi. Jak to ujął że praca dom stresy i myślenie o dziecku blokują wszystko. Dlatego najlepszym sposobem jest urlop. Starając się o córkę nawet nie wiedziałam kiedy zaszlam. Gdy zaszłam w drugą ciążę niestety pozamaciczna kochałam się z m tylko raz i zaskoczyło. Szkoda tylko że tak się skończyło :( a teraz testy owu liczenie dni sex na mus bo trzeba i skutek taki że co miesiąc @

reklama
Zobaczymy co będzie ;) zostawiamy wszystko Bogu. Nasi synowie pojawili się w najlepszym dla nas momencie. Sami wybrali datę. My daliśmy Mu sygnał, że jesteśmy gotowi na kolejne dziecko. Niech on je wybierze i ześle do nas, kiedy będzie to najlepszy czas.

Ot takie przemyślenia wieczorne mam.

@Maliina Ty bylas na monitoringu ? Ktorego byla owulacja ? U mnie 10 lipca
Loo u mnie jak byłam na monitoringu to pecherzyk mial 12mm w 12dc i lekarz uznal ze owu miec nie bede ze nie zdazy urosnac.. Ale jak mu powiedziałam ze ja owy potrafie miec po 20dc to uznal ze w takim wypadku jak najbardziej. I pozniej bylam na wizycie w 19dc byl to 2.08 i juz byl pekniety. Wg mnie owu byla 31.07 lub 01.08 w nasza rocznice slubu. Wg temp 31.07

Hejka :) jak minął weekend ? U mnie słabo ostatnie przytulanki w środę, a owu była piątek/sobota więc w tym cyklu nic z tego nie będzie :/ mój mąż wiecznie zmęczony albo coś eh wkurzyłam się :/

To samo powiedział mi mój gin. Że im bardziej się chce tym nie wychodzi. Jak to ujął że praca dom stresy i myślenie o dziecku blokują wszystko. Dlatego najlepszym sposobem jest urlop. Starając się o córkę nawet nie wiedziałam kiedy zaszlam. Gdy zaszłam w drugą ciążę niestety pozamaciczna kochałam się z m tylko raz i zaskoczyło. Szkoda tylko że tak się skończyło :( a teraz testy owu liczenie dni sex na mus bo trzeba i skutek taki że co miesiąc @
Ja tez podobnie. W pierwszą nawet nie wiem kiedy i jak [emoji6]
A teraz starania liczenia oczekiwania. Nawet pierwszy raz w zyciu @ mnie ucieszyła bo dostałam po kilkunastu latach. Ehhh a teraz oczkiwanie na kreseczki

Hejka :) jak minął weekend ? U mnie słabo ostatnie przytulanki w środę, a owu była piątek/sobota więc w tym cyklu nic z tego nie będzie :/ mój mąż wiecznie zmęczony albo coś eh wkurzyłam się :/
Oj nie mow tak. Przecież łapiesz się w widełki :)
Ja u siebie zapowiedziałam ze dzień kiedy ma być <3 nawet mi sie nie waży marudzic ze zmeczony. Ma tak robić żeby nie robić zeby mieć siłe na <3 ale tez marudzil ze nie jest na pstyknięcie hehe no to powiedziałam że zaczne pstrykać i sprawdzę czy ma racje [emoji14] rozwalilo sytuacje. Wyladowalismy na przytulancach ;) teraz pstrykam do woli kiedy chce to jest [emoji14]

U mnie jako tako, weekend jak to weekend, nadrabianie rodzinnych zaległości, generalnie dużo luzu :)
Cieszą mnie moje dobre wyniki więc w sumie ten miesiąc nie robię nic więcej, żadnych lekarzy, testów owu. Jedynie co to chce mierzyć temp :)
Jak w tym mcu się nie uda to po nowym roku umówię się na monitoring cyklu po prostu.

Moja dwulatka zaczęła dzisiaj pięknie śpiewać :) i to takie trudne piosenki, że jestem w szoku! :) ona w ogóle mowi pełnymi zdaniami już więc komunikacja jest już na dobrym poziomie. Tak się cieszę, że ją mam.

Tak czy inaczej ten cykl zostaję z Wami również i mam nadzieję, że kolejne z nas przejdą na stronę dwukreskowej mocy :D

A ktory masz dc? Mialas ovitrelle w tym cyklu nie? Pecherzyk pekl?
Ja sie malo udzielam bo caly czas nie wychodzi i stwierdzilam ze skoro tak to sie odchudzam i chodze na silownie;) Zajelo to dosc moja glowe i nie mysle o ciazy. No ale z sentymentu wchodze na staraczki.

O super, że zajęłaś głowę. Jak mi w tym cyklu nie wyjdzie to też zaczynam ćwiczyć z mężem. Odchudzać się nie muszę, ale jakoś po 30 gorzej z jędrnością tu i uwdzie;):p
A co do pytania, to tak. Miałam zastrzyk, pęcherzyk pękł.... Teoretycznie jutro mogę robić test, a we wtorek to już koniecznie, bo jutro biorę 2 ostatnie tabletki duphastonu i szczerze.... wiem, że test nic nie zmieni bo albo się udało, albo nie, ale już jakoś nie mam ochoty oglądać tych negatywów. Po prostu nie czuje nic co zwiastowałoby ciążę więc pewnie będzie tak jak w ostatnich 10 cyklach.... A czuję już trochę oddech tej inseminacji na szyi, bo tak jak pisałam, że mój lekarz tylko 6 cykli stymuluje.... Ten jest 3....
Ale nadzieji nie tracę! Wierzę, że kiedyś w końcu się uda! Tylko jakoś nie wierzę, że będzie to szybko.
A co do głowy to serio macie rację. Ja też znam takie historie, że udało się dopiero wtedy, kiedy para już opuściła...

reklama
Oj nie mow tak. Przecież łapiesz się w widełki :)
Ja u siebie zapowiedziałam ze dzień kiedy ma być <3 nawet mi sie nie waży marudzic ze zmeczony. Ma tak robić żeby nie robić zeby mieć siłe na <3 ale tez marudzil ze nie jest na pstyknięcie hehe no to powiedziałam że zaczne pstrykać i sprawdzę czy ma racje [emoji14] rozwalilo sytuacje. Wyladowalismy na przytulancach ;) teraz pstrykam do woli kiedy chce to jest [emoji14]
Ja usłyszałam, że nie będzie się zmuszał :/ zaczyna mnie nie źle drażnić przez to przez cały weekend panuje napięta atmosfera, a przez kolejne 2 tyg stwierdze, że ja nie mam ochoty i nie będę się zmuszać może coś do niego dotrze :/

Do góry