reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ann89 bardzo mi przykro .Wiem co przeżywasz miałam drugie poronienie dwa tyg temu . I nic mnie nie było w stanie pocieszyć . Pewnie masz tak samo ... Ściskam cię mocno . U mnie z biegiem czasu jest lepiej .. Masz już dzieci ? Jesteś już po zabiegu ?
Jeszcze czekam, ale tak się że mnie leje i brzuch rwie że chyba porozmawiam z lekarzem by USG zrobił i sprawdził czy się samo nie oczyszcza.
Mam synka 5letniego, moje jedyne słoneczko i teraz 3stracona ciąża. Ile dziewczyny mozna? :(

reklama
Jeszcze czekam, ale tak się że mnie leje i brzuch rwie że chyba porozmawiam z lekarzem by USG zrobił i sprawdził czy się samo nie oczyszcza.
Mam synka 5letniego, moje jedyne słoneczko i teraz 3stracona ciąża. Ile dziewczyny mozna? :(
Musisz zacząć robić badania . Tak jak ja nie zaczynam starań puki nie zrobię badań bo dwa lub więcej razy poronic to chyba coś nie tak . Ja też mam syna 6 letniego i córkę dzieci dają dużo siły w takich sytuacjach można je przytulić . Moje ostatnie poronienie to było bardzo bolesne jak poród tak bardzo bolało aż w końcu że mnie coś wyleciało i ból minął . Ale i tak czyścili mnie chodź w USG nie było zarodka już.

Ann89, bardzo mi przykro. Nie wiem ile mozna, ale wiem, ze kobiety sa w stanie wiele uniesc jesli chodzi o dzieci. Tule Cie bardzo! I Twoje teczowe dzieciaki rowniez.

Bardzo ale to bardzo współczuję. Kochana ty masz bardzo niski progesteron i chyba tu leży problem. [emoji17] Był za niski naprawdę.

Będziesz musiała kochana od owulacji brać progesteron do pozytywnego testu wtedy Ci ładnie będzie rósł [emoji17]

Eh kochana trzymaj się [emoji17] Bardzo mi przykro [emoji17][emoji17][emoji17]

@Ann89 - mi też się wydaje że przyczyną był zbyt niski progesteron. Moja historia z pierwszej ciąży jest podobna. Na początku ciąży wyszedł mi progesteron poniżej 10 (nie pamiętam już dokladnie ile ale dużo za mało). Beta rosła ładnie aż do kilkuset tysięcy. Potem się wszystko posypalo. W 9 tygodniu dowiedziałam się że ciąża zatrzymała się na 6. W 10 miałam zabieg bo u mnie nic się nie działo. Przy drugiej ciąży od starań brałam duphaston i mam zdrowa córkę.

@Ann89 - mi też się wydaje że przyczyną był zbyt niski progesteron. Moja historia z pierwszej ciąży jest podobna. Na początku ciąży wyszedł mi progesteron poniżej 10 (nie pamiętam już dokladnie ile ale dużo za mało). Beta rosła ładnie aż do kilkuset tysięcy. Potem się wszystko posypalo. W 9 tygodniu dowiedziałam się że ciąża zatrzymała się na 6. W 10 miałam zabieg bo u mnie nic się nie działo. Przy drugiej ciąży od starań brałam duphaston i mam zdrowa córkę.
Miała bardzo niski [emoji17] Teraz będzie musiała uzgodnić z lekarzem jak brać, napewno szybciej, ja miałam to samo przy wcześniejszych poronieniach niski progesteron [emoji17] ciąża nie ma jak się utrzymać bo nie ma tego hormonu a na początku to podtrzymuje i dopiero rolę przejmuje łożysko [emoji17] Eh a ten lekarz chyba powinien się doszkolić.

Miała bardzo niski [emoji17] Teraz będzie musiała uzgodnić z lekarzem jak brać, napewno szybciej, ja miałam to samo przy wcześniejszych poronieniach niski progesteron [emoji17] ciąża nie ma jak się utrzymać bo nie ma tego hormonu a na początku to podtrzymuje i dopiero rolę przejmuje łożysko [emoji17] Eh a ten lekarz chyba powinien się doszkolić.
Szkoda, że lekarze nie zalecają full badań gdy kobieta stwierdza, że będzie starać się o dziecko..

reklama
Ja miałam 111 chyba przy becie 2 tysiące i to się dodatkowo na inne jednostki jeszcze przelicza chyba z tego co słyszałam, żeby sprawdzić czy odpowiedni jest co do danego tygodnia ale nie chce wprowadzić w błąd bo tak mi się obiło o uszy. A 1 coś to naprawdę aż chyba krytycznie mało ;o Sama byłam w szoku [emoji17] U mnie lekarz mówił, że u mnie doszło do owulacji przy poronieniu ale nie było wystarczająco tego hormonu żeby już ciążę podtrzymać [emoji17]

Do góry