reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Wiktorka teraz? Teraz bede miala za tydzien usg i pappa i zobaczymy jak wyjda wyniki... na pewno skotygowane ryzyko bedzie wyzsze bo biora pod uwage poprzednia ciaze z ryzykiem 1:5 no i wiele innych czynnikow je podniesie tez jak to ze to juz 9 ciaza itp. Jesli znow wyjdzie tak bardzo wysokie jak poprzednio to bede rozwazac amniopunkcje, zobaczymy... narazie musze jakos przezyc przyszly tydzien. W czwartek wizyta plus krew, jesli nie zadzwinia do 3 dni znaczy ze krew wyszla ok. I na to licze.

reklama
U mnie dziś 27dc, w nocy obudził mnie dość silny ból podbrzusza myślałam że to @ ale nie rano brzuch też bolał ale potem przestał i do teraz nie bolał, nie dawno skończyłam sprzątać cały dom i teraz tak lekko czuję brzuch.... @ powinna być jutro lub w niedzielę ale ten cykl chyba bez owu więc nie wiem kiedy dokładnie może być @ i na nic się nie nastawiam.... Temperatura nadal na tym wyższym poziomie od kilku dni..... Chyba niedługo 12 cs czas start a we wtorek wizyta u endo gina a w środę pasowanie na przedszkolaka mojej grupy :-)
U mnie 25dc i już tez czuje pobolewanie jajników na @... ja zacznę 23 cs...

Dzieki dziewczyny, powiem wam ze rzadko rozmawiam o takich rzeczach z ludzmi, czesto ciezko o zrozumienie. Ale uwazam zr mimo wszystko o takich rzeczach powinno sie mowic glosno zeby innych uswiadamiac.

Aghata nikt nie wie co jest przyczyna autyzmu choc ludzie roznie spekuluja. Ale nie ma zadnych dowodow na to co go powoduje. Trafilo znow na nas :( juz nie raz mowilam ze sciagamy wszelkie nieszczescia z otoczenia.

Maliina bardzo mozliwe ze juz czujesz ruchy. Z drugim synem czulam na 100% od 15 tyg.

Fleur dzieki kochana. Dzis mam 12+0 i jestem w troche kiepskim stanie emocjonalnym. W kwietniu dokladnie w 12 tyg mialam usg i wszystko wygladalo tak pieknie do czasu kiedy kilka dni pozniej zawalil mi sie swiat wynikami z pappa a potem chwile pozniej zatrzymaniem akcji serca. Snia mi sie koszmary, przechodze to ciezej niz myslalam i boje sie, okropnie sie boje.
Wiem, pamiętam ta sytuację dokładnie. Jakoś tak utkwiła mi ta Twoja historia w głowie. Teraz musi być dobrze. Limit nieszczęść w Twoim przypadku został wyczerpany. Będę za to mocno trzymać kciuki✊✊✊

Macie rację często ludzie kiepsko radzą sobie z niepełnosprawnością innych, albo udają, że nie widzą takiej osoby, albo "gapią" się. Ja w dzieciństwie jeździłam do CZD i widziałam cierpienie rodziców i przeróżne choroby. Nie ma nic gorszego niż choroba dziecka. No i siostra mojej mamy miała schizofrenię więc wiem jak takim ludziom jest ciężko w społeczeństwie.

Dziękuję dziewczyny [emoji8][emoji8]
Tak pamiętam, my kochaliśmy się w 7 i 10 dc. A co do owu to ja do dziś nie wiem kiedy była [emoji15] Ale u mnie owu przeważnie w 9 dc tzn zdążyło się tak właśnie
Ja dzisiaj mam 11 dc może mi przyniesie szczęście tak myślę jak przeczytałam twój wpis Pozdrawiam dziewczyny:-*

Dzieki dziewczyny, powiem wam ze rzadko rozmawiam o takich rzeczach z ludzmi, czesto ciezko o zrozumienie. Ale uwazam zr mimo wszystko o takich rzeczach powinno sie mowic glosno zeby innych uswiadamiac.

Aghata nikt nie wie co jest przyczyna autyzmu choc ludzie roznie spekuluja. Ale nie ma zadnych dowodow na to co go powoduje. Trafilo znow na nas :( juz nie raz mowilam ze sciagamy wszelkie nieszczescia z otoczenia.

Maliina bardzo mozliwe ze juz czujesz ruchy. Z drugim synem czulam na 100% od 15 tyg.

Fleur dzieki kochana. Dzis mam 12+0 i jestem w troche kiepskim stanie emocjonalnym. W kwietniu dokladnie w 12 tyg mialam usg i wszystko wygladalo tak pieknie do czasu kiedy kilka dni pozniej zawalil mi sie swiat wynikami z pappa a potem chwile pozniej zatrzymaniem akcji serca. Snia mi sie koszmary, przechodze to ciezej niz myslalam i boje sie, okropnie sie boje.
Trzymam mocno kciuki za Was! Wierzę, że będzie dobrze tym razem!

@Magda 2791 a może to nasz cykl? ;) ja też mam we wtorek wizytę u ginekologa;) u Ciebie wygląda to obiecująco. Ja nic nie czuje... A temperatura skacze mi jak jakaś wariatka, raz niższa raz wyższa... Tak sobie myślę, że gdybym jej nie mierzyła to miałabym większe nadzieje, a tak widzę, że marne szanse. Choć wiem, że czasami nasz organizm potrafi płatać figle;) poniedziałek zapowiada się ekscytujaco:D

@Magda 2791 a może to nasz cykl? ;) ja też mam we wtorek wizytę u ginekologa;) u Ciebie wygląda to obiecująco. Ja nic nie czuje... A temperatura skacze mi jak jakaś wariatka, raz niższa raz wyższa... Tak sobie myślę, że gdybym jej nie mierzyła to miałabym większe nadzieje, a tak widzę, że marne szanse. Choć wiem, że czasami nasz organizm potrafi płatać figle;) poniedziałek zapowiada się ekscytujaco:D
No niestety to nie mój cykl . ... Dziś zaczynam 12cs.... Trochę smutno ale mniej bo nie nastawialam się tak bardzo bo to był raczej cykl bezowulacyjny no i słabe wyniki męża..... Już teraz po takim czasie na spokojniej do tego podchodzę, uda się to super nie to trudno może innym razem.... Mam nadzieję że ginka zleci mi monitoring albo coś..... I może niedługo poprawią się wyniki męża po witaminkach..... Czy to możliwe że przez Bromka zrobiły się cykle bezowulacyjne? Odkąd go biorę nie widać skoku temperatury czyli drugi raz właśnie, choć w tamtym cyklu był tylko późno no i @ była później....

No niestety to nie mój cykl . ... Dziś zaczynam 12cs.... Trochę smutno ale mniej bo nie nastawialam się tak bardzo bo to był raczej cykl bezowulacyjny no i słabe wyniki męża..... Już teraz po takim czasie na spokojniej do tego podchodzę, uda się to super nie to trudno może innym razem.... Mam nadzieję że ginka zleci mi monitoring albo coś..... I może niedługo poprawią się wyniki męża po witaminkach..... Czy to możliwe że przez Bromka zrobiły się cykle bezowulacyjne? Odkąd go biorę nie widać skoku temperatury czyli drugi raz właśnie, choć w tamtym cyklu był tylko późno no i @ była później....

Przykro mi Kochana, ale takie wyłączenie emocji jest czasami dobre. Licze, że będzie tak jak mówisz. Witaminki pomogą a ginekolog zleci badania i za niedługo się Wam uda.
U mnie podobna sytuacja. Mój mąż też się witaminkuje, a ja wracam do monitoringów. Ten cykl też niestety raczej stracony. Wcześniej temperatura skakała, ale jakoś tak, że był choć cień nadzieji. A dzisiaj zaliczyłam mega tąpnięcie, czyli spadek na łeb, na szyję Myślę, że dziś albo jutro zacznę ten 11cs. Też podchodzę do tego bez większych emocji. Pewnie będzie gorzej jak zacznę monitoringi, bo wtedy oczekiwania i nadzieje rosną....

reklama
Przykro mi Kochana, ale takie wyłączenie emocji jest czasami dobre. Licze, że będzie tak jak mówisz. Witaminki pomogą a ginekolog zleci badania i za niedługo się Wam uda.
U mnie podobna sytuacja. Mój mąż też się witaminkuje, a ja wracam do monitoringów. Ten cykl też niestety raczej stracony. Wcześniej temperatura skakała, ale jakoś tak, że był choć cień nadzieji. A dzisiaj zaliczyłam mega tąpnięcie, czyli spadek na łeb, na szyję Myślę, że dziś albo jutro zacznę ten 11cs. Też podchodzę do tego bez większych emocji. Pewnie będzie gorzej jak zacznę monitoringi, bo wtedy oczekiwania i nadzieje rosną....
Trzymam kciuki żeby to już był nasz ostatni cykl ;)

Do góry