reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Fajnie sie patrzy i czyta jak ktos sie cieszy z ciazy! Mam nadzieje ze kiedys tez tak bede miala
[emoji8] Ja się bardzo cieszę, nawet nie umiem opisać tego uczucia które teraz czuję do Majki. Na usg się wzruszyłam jak zobaczyłam ją w 3D/4D. Już ją kocham [emoji17]
Pewnie, że będziesz tak miała. Każda kobieta zasługuje na taki dar jakim jest ciąża i dzidzia. Życzę Ci tego z całego serca [emoji8]

reklama
Dziękuję rybko [emoji7][emoji8] Też się cieszę, że jest dobrze [emoji17] I że wyjaśniło się z tymi plamieniami. U mnie z nosem? Katar w sensie? Wiesz co mam uczucie zapchanego nosa ale już jest lepiej [emoji8] Tylko mam strasznie przekrwiony i zostawiam ślady na chusteczkach

To dobrze, że lepiej. Zapchany nos to masakra. No i dobrze, że wiesz, że te plamienia nie miały jakiejś poważnej przyczyny. Teraz już będzie tylko cieszenie się tym pięknym stanem:tak:
A pizza pierwsza klasa

Dzien dobry [emoji4]
Wstalam o 5 ale o 7 do 8 jeszcze pospalam[emoji14]
Lece do lodówki musze szybko cos zjesc bo zoladek juz boli[emoji57] nie wiem jak ja w poniedzialek przezyje jak wstane o 5 i nic nie bede mogla zjesc bo dopiero od 8 labo [emoji24]
A jakie badania robisz na czczo? Ja przez całą ciążę mam pobierany krew do morfologii i mocz do badań w ciągu dni, co za tym idzie nie na czczo.

To dobrze, że lepiej. Zapchany nos to masakra. No i dobrze, że wiesz, że te plamienia nie miały jakiejś poważnej przyczyny. Teraz już będzie tylko cieszenie się tym pięknym stanem:tak:
A pizza pierwsza klasa
No powoli lepiej, teraz w ruch poszły same witaminy, owoce, witamina C, miód i powoli lepiej [emoji8] dokładnie, w końcu się dowiedziałam bo 3 lekarzy nie umiało mi powiedzieć w szpitalu o_O

U mnie dziś 27dc, w nocy obudził mnie dość silny ból podbrzusza myślałam że to @ ale nie rano brzuch też bolał ale potem przestał i do teraz nie bolał, nie dawno skończyłam sprzątać cały dom i teraz tak lekko czuję brzuch.... @ powinna być jutro lub w niedzielę ale ten cykl chyba bez owu więc nie wiem kiedy dokładnie może być @ i na nic się nie nastawiam.... Temperatura nadal na tym wyższym poziomie od kilku dni..... Chyba niedługo 12 cs czas start a we wtorek wizyta u endo gina a w środę pasowanie na przedszkolaka mojej grupy :-)

Nawet nie wiecie dziewczyny jak bym tego chciała. Nic mnie nie boli, nic nie czuje... Ani na okres ani na ciążę... Nie czuje żeby okres był za rogiem.... Jak @ nie przyjdzie do poniedziałku to testuje z wami @Kasienka3b i @luckyme90 :) ;)
Z jednej strony serce mówi mi, że może, może .... ale mój razsadek podpowiada mi, że nic z tego... We wtorek mam wizytę u ginekologa.... Miał to być 8 dzień już 11 cyklu i mialam zacząć brać sobie tabletki na stymulację j być już wtedy przed owu.... A tu nadal 10 cykl.... Ehmmm... ;)
Dotrwasz do pon i wierze ze nie zaczniesz 11 cyklu staran.
Ale tu po weekendzie bedzie emoci aby tylko pozytywnych.

Jestem już po wizycie [emoji16]
Maja została Majką [emoji7] Wszystko jest w porządku [emoji7] Ma 107 gram już. Zaczęłam 16 tydzień, skończone jest 15. Ogólnie wszystko jest dobrze, nie ma zagrożenia ciąży, łożysko się nie odkleja, w środku w szyjce też w porządku. I wiem skąd plamienia, bo łożysko jest jeszcze niżej i to powodowało u mnie plamienie ale się zacznie podnosić, bo jest wcześnie, wczesna ciąża i ta macica też mniejsza.

A tu moja mała wstydnisia [emoji23] nie chciała się pokazać Zobacz załącznik 911010

Super wieści!

U mnie dziś 27dc, w nocy obudził mnie dość silny ból podbrzusza myślałam że to @ ale nie rano brzuch też bolał ale potem przestał i do teraz nie bolał, nie dawno skończyłam sprzątać cały dom i teraz tak lekko czuję brzuch.... @ powinna być jutro lub w niedzielę ale ten cykl chyba bez owu więc nie wiem kiedy dokładnie może być @ i na nic się nie nastawiam.... Temperatura nadal na tym wyższym poziomie od kilku dni..... Chyba niedługo 12 cs czas start a we wtorek wizyta u endo gina a w środę pasowanie na przedszkolaka mojej grupy :-)

Trzymam kciuki, żeby nie było małpy!

@Malaga00 śliczna córcia <3
Mogę cię zapytać o to, czy pamiętasz w którym dc kochaliście się i się udało? W sensie przed owu, czy po owu, czy jak? Bo bardzo zainteresowała mnie metoda BDM i jestem ciekawa jak to się ma u dziewczyn, które zaszły w ciążę z córeczkami.

Dziewczyny pamiętacie?
@ForgetMeeNot pamiętasz może?

Pamietam [emoji846][emoji846]
Nawet w dzień przed owu. W dni płodne codziennie praktycznie, wiec to chyba nie ma reguły [emoji846] Pamietam, ze ostatnie [emoji173]️ były w owu kub chwile przed bo bolało mnie normalnie w trakcie jak nigdy. Jajniki najbardziej mnie bolały.

Kari, nie wiem po prostu co napisać...jesteś mega silna kobietą

reklama
Dziewczyny ale mi sie podnioslo cisnienie. Zadzwonili do mnie z nc+ z przedstawieniem przedluzenia oferty i byl tak nie mily przedstawiciel ze w koncu nie wytrzymalam i sie rozlaczylam.

Do góry