reklama
Ja osobiście uważam że katecheza powinna nie być na ocenę to po pierwsze. Po drugie powinni opowiadać o Bogu o Jezusie modlić się a nie traktować to jak najważniejszy przedmiot w szkole... Ja jestem wierzącą ale nie praktykująca bo pomodlić mogę się w domu a połowa mocherowych beretów zamiast się modlić to patrzą do okola siebie i tylko obgadują odrazu wychodząc z kościoła ... Na tym religia nie polega... I jeszcze księża :/ wogole im nie ufam ...U nas tez bylo podobnie z tymi obecnosciami na mszy... nasza katechetka co tydzien sprawdzala kto byl w niedziele na mszy..wypytujac co ksiadz mowil na kazaniu..kto był to dostawal dodatkowe plusiki (ktore potem przechodzily w ocene..) kto nie byl dostawal minus...5minusów to jedynka...
Tak samo bylo w okresie różańca czy rorat... kto nie byl ten dostawal minusy..
I nic babe nie obchodzilo ze niektorzy zwyczajnie nie maja jak pojsc ....
Misty29
Fanka BB :)
Ładna rocznica. Gratuluję i życzę dużo dużo miłości i szczęścia dla Was. I żebyście kolejna rocznicę świętowali już w większym gronieDziś mamy 8 rocznicę ślubumyślałam że dam mojemu m prezent w postaci testu z dwóch pięknych kresek... No niestety się nie udało
![]()
8mela3
Gratuluje. Rocznicy. Wszystkiego najlepszego na kolejne lata razem[emoji173] [emoji173] [emoji173] [emoji173]Dziś mamy 8 rocznicę ślubumyślałam że dam mojemu m prezent w postaci testu z dwóch pięknych kresek... No niestety się nie udało
![]()
Ja miałam 11 rocznicę w sobotę.
8mela3
Dziekuje[emoji4] Już przechodzi więc to przez ten serek.Ojej współczuję. Obyś się lepiej poczuła. Mam nadzieję że to nie jelitowka jakaś.
A u mnie 7 dc i @ dalej. Pierwszy raz tak mam. Zawsze kończyła się po czterech albo pięciu dniach a teraz..
U mnie @ razem z plamieniem trwały 4 dni.
Bardzo Ci współczuję tak długiej @. Mam nadzieję że szybko sobie pójdzie i zaczniecie wspaniały [emoji173] [emoji173] [emoji173] [emoji173]
Misty29
Dzięki. Planuję w tym cyklu całkowicie wyluzowac i nie zaglądać w kalendarzDziekuje[emoji4] Już przechodzi więc to przez ten serek.
U mnie @ razem z plamieniem trwały 4 dni.
Bardzo Ci współczuję tak długiej @. Mam nadzieję że szybko sobie pójdzie i zaczniecie wspaniały [emoji173] [emoji173] [emoji173] [emoji173]
My w grudniu dopiero druga rocznicę ślubu będziemy mieć. Chciałabym wymyślić coś fajnego. Macie może jakies pomysły na świętowanie?
mamunia86
SZKOŁA no niestety to już obowiązek. Moja córka jest w 4 klasie, dużo nauki, sprawdzianów, kartkówki, zadania. Czasami siedzi do późna. Syn jest w 5 klasie, też szaleństwo. Osobiście uważam, że konkretne wymagania w klasie 1-3 dają solidną podstawę do późniejszych lat w szkole. Lepiej wcześniej niż potem w 4 klasie przeżyć szok. Potem będzie dzieciakom lżej. każde dziecko początki znosi źle i popłakuje. Jednak nowe obowiązki to dla dziecka stresujące ale konieczne.
Każdy przedmiot w szkole jest równie ważny. niezależnie czy religia, matematyka czy przyroda. Kto nie chce dziecka na religię posłać nie musi, to nie jest obowiązkowy przedmiot. Jak już poslesz to traktuj poważnie. U nas jest etyka i kilkoro dzieci chodzi. Tak uważam.
Każdy przedmiot w szkole jest równie ważny. niezależnie czy religia, matematyka czy przyroda. Kto nie chce dziecka na religię posłać nie musi, to nie jest obowiązkowy przedmiot. Jak już poslesz to traktuj poważnie. U nas jest etyka i kilkoro dzieci chodzi. Tak uważam.
Betii35
Nigdy nie zrozumiem takiego zachowania ze strony matki..jak tak można! Serce się kroiOpowiem was sytuację ma jej koleżanki z klasy. Byłyśmy najlepszymi koleżankami. Miała chłopaka spotykali się i jak to mówiła kochają się bez zabezpieczenia bo on tak lubi ... Po pewnym czasie zaszła w ciąże , chodziła wysoko postawiona głowa że rośnie jej brzuch i że w szkole ma łatwiej bo jest w ciąży. Szybki ślub później wprowadziła się do niego... Niestety problemy z teściową i mąż nie okazał się tak wspaniały jak myślała... Po pewnym czasie uznała że chce rozwodu i że nie stać ją na dziecko i oddała je ojcu. Do dziś nie interesuje się losem dziecka ona wyjechała za granicę założyła nowa rodzinę a biedne dziecko widzi matkę tylko na zdj bo nawet nie raczy zadzwonić i się zainteresować. Kto jest najbardziej podszkodowany w tej sytuacji?? DZIECKO! one nie prosiło się na świat a zostało odepchniete jak rzecz...
1
174974
Gość
Ja swojemu mężowi też kupiłam zestaw kluczy.Jakies porzadne klucze moze?
Ja zawsze tez musze kombinowac z prezentami dla mojego bo ma pare hobby i nigdy niewiem co wybrac.
reklama
8mela3
Mój m zabrał mnie na weekend we dwoje na mazury. Było super bo pogoda dopisała.Dzięki. Planuję w tym cyklu całkowicie wyluzowac i nie zaglądać w kalendarzzobaczymy czy się uda.
My w grudniu dopiero druga rocznicę ślubu będziemy mieć. Chciałabym wymyślić coś fajnego. Macie może jakies pomysły na świętowanie?