reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
No wlasnie nic mi więcej nie zalecal poza luteina a tak szukalam w prenatalu czy jest i nie widzę.

No wlasnie nic mi więcej nie zalecal poza luteina a tak szukalam w prenatalu czy jest i nie widzę.

To kup sobie jeszcze dodatkowo magnez, zaszłam w ciąże pół roku po cc i też bardzo wcześnie łapały mnie skurcze i lekarz przepisał mi magnez, pamętam że brałąm jakoś 2tabl rano i chyba 2 wieczorem. No i lutkę i nospę. Dodatkowo witaminy femibion a potem ten prenatal/

No właśnie, synowie jak się patrzy, fajni i silni, więc chyba to nasza za mocna spina i psychika tu za mocno podziałała.
Możesz (oczywiście po konsultacji z lekarzem) spróbować z castagnus albo inofem (poczytaj sobie), podobno dają super efekty,jak ktoś nie ma większych problemów :) A Twoja cytologia jest już ok? Bo pamiętam,że coś pisałaś o drugiej grupie. Podobno zdrowa para ma rok czasu na starania, więc może faktycznie wystarczy tylko wrzucić na luz :)

Możesz (oczywiście po konsultacji z lekarzem) spróbować z castagnus albo inofem (poczytaj sobie), podobno dają super efekty,jak ktoś nie ma większych problemów :) A Twoja cytologia jest już ok? Bo pamiętam,że coś pisałaś o drugiej grupie. Podobno zdrowa para ma rok czasu na starania, więc może faktycznie wystarczy tylko wrzucić na luz :)

Brałam przeciwzapalny żel, miałam teraz zrobić badanie moczu, ale dostałam @ i chcę zrobić jak tylko skończę i Znów pójdę na wizytę.
Z tym rokiem starań, to doskonale to rozumiem, ale sama wiesz, że tak ciężko się uzbroić w cierpliwość. Każdy cykl obiecuję sobie wrzucić na luz, ale wiecie ;) No kazda chce zajść juz i terAz ;)

Malaga piękny dzidziolek <3 <3 <3

Kamila gratuuuuulacje :* kreseczka jak ta lala :)
Czyli dziewczyny najlepszy morał z tego że musimy przestać obsesyjnie myśleć o ciąży hehe, wiem wiem łatwo się pisze ;)

Jeste złą jak osa bo jutro miałam dostać wypłatę, zaplanowalałam sobie na niedzielę zakupy w Ikeii bo akurat wypada handlowa, a tu zonk, informacja od szefostwa że wypłata dopiero w poniedziałek. A w tyg mijamy się z moim m., i w sumie mamy tylko wieczory dla siebie i to też jak mam ranki.
Szukam jakieś fajnej kanapy, wersalki do pokoju dziennego z funkcją spania (mieszkanko), może znacie jakieś fajne stronki mebli?

Ostatnia edycja:
Brałam przeciwzapalny żel, miałam teraz zrobić badanie moczu, ale dostałam @ i chcę zrobić jak tylko skończę i Znów pójdę na wizytę.
Z tym rokiem starań, to doskonale to rozumiem, ale sama wiesz, że tak ciężko się uzbroić w cierpliwość. Każdy cykl obiecuję sobie wrzucić na luz, ale wiecie ;) No kazda chce zajść juz i terAz ;)
Ojjj wiem! Dlatego cieszę się,że zaczęłaś działać i zrobiłaś badania, bo mnie też stresuje jak ktoś się długo stara, jest zawiedziony i ciągle się załamuje,bo się nie udaje A tak naprawdę nic nie robi w celu diagnostyki tego problemu. Bardzo trudno jest odpuścić, właściwie nie wiem co to znaczy, bo zawsze gdzieś w tyle głowy siedzi ta myśl,że może tym razem się udało. Jedyne co bym dopuściła na Twoim miejscu to te testy owu i to mierzenie temperatury :)

Malaga piękny dzidziolek <3 <3 <3

Kamila gratuuuuulacje :* kreseczka jak ta lala :)
Czyli dziewczyny najlepszy morał z tego że musimy przestać obsesyjnie myśleć o ciąży hehe, wiem wiem łatwo się pisze ;)
Dziękuję kochana [emoji9]
Ja powiem, że w cyklu w którym zaszłam zajęłam głowę czymś innym i bum [emoji23] I nawet nie wiem kiedy to się stało się teraz mam dzidziolka w brzuszku [emoji7]

Jeszcze naszła mnie taką refleksja, że nawet nie starając się o dziecko powinno się robić podstawowe badania tarczycy co rok, a morfologię nawet co pół roku. Przecież takie choroby jak np. Hashimoto powodują mega spadek kondycji, samopoczucia, mają wpływ na nasz nastroj. A jaka jesteśmy partnerką czy mamą mając ciągle doła i chandrę? Dlatego nawet jak damy sobie ten rok na zajście w ciążę, to i tak te podstawy badań z krwi powinnyśmy zrobić dla siebie i dla swojej rodziny. Badamy się dziewczyny :)

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry