reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Prolaktyna progesteron testosteron itp w którym dniu cyklu najlepiej robic

A tak wogole to Migdalove piękna beta,dzidziol pięknie rośnie ;)

U mnie dzisiaj 3dc i min. Plamienie że sama wkladka wystarczyła. Mam wrażenie że w tych ostatnich miesiącach cykl mi się wydłużyl a sam okres jest znacznie krótszy. I nawet boli podczas okresu nie mam. Może to menopauza [emoji32][emoji33]
Zreszta jak wpiszesz w google to powinno Ci wyskoczyć: badania hormonalne (kiedy zrobic). Tak jak napisała Paulina, prolaktyne i progesteron robiła bym razem w danym dniu, najlepiej 21, a resztę testosteron itd. jeszcze w trakcie @ np w 3 dniu

reklama
Dużo piszecie dziewczyny, nie nadążam. Rano miałam 30 stron do przeczytania. U nas w gabinecie to norma, że mąż, a nawet dzieci są obecne przy badaniu. W pierwszej ciąży tutaj tak chodziliśmy(ogolnie 2 cizy bo juz synka jednego mieliśmy). Teraz na pierwszym badaniu byłam tylko z młodszym synkiem. Nie miałam to gdzie zostawić. Ale kolejne już będą popołudniowe więc mąż będzie jeździł i dzieci pewnie też.

Szczerze? Wiem ze to progesteron ale nie mam o nich zielonego pojecia dlaczego jest to i to i na co jedno i drugie się podaje. Dlaczego jedne maja dupka a inne luteine? Zielona jestem w tym.
Luteina to naturalny progesteron. A duphaston syntetyczny progesteron.
Ja też zbytnio nie wiem czemu lekarze przepisują albo to albo to. Ja mam luteine i moja lekarka właśnie ją preferuję.

Szczerze? Wiem ze to progesteron ale nie mam o nich zielonego pojecia dlaczego jest to i to i na co jedno i drugie się podaje. Dlaczego jedne maja dupka a inne luteine? Zielona jestem w tym.
Też nie jestem specjalistką, ale wiem,że luteina jest bardziej "naturalnym" progesteronem a duphaston syntetycznym. A dlaczego dają raz to,raz to? Nie mam pojęcia. Ja na początku brałam 3x1 duphaston i 3x1 luteina dowcipnie, byłam obstawiona lekami po poronieniu. Po 10tygodniu został tylko duphaston A obecnie (19tydzien) 1x1 duphaston i zostały trzy ostatnie tabletki i chyba odstawienie. Dzisiaj wizyta to się dowiem

reklama
A ja właśnie jade kupic sobie rolki:) nareszcie❤️ Trzeba zrzucić kilka zbędnych kg:oo2: a potem wizyta u gina, muszę skonsultować wyniki ;)

Do góry