reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ps. @Migdalove ewentualnie możesz sprawdzić progesteron (ale tylko raz). Wiem,że opinie są sprzeczne na ten temat,ale mój lekarz mówił,że jak będzie poniżej 20 to wprowadzamy duphaston. Tak mi się zapamiętało

reklama
Prolaktyna progesteron testosteron itp w którym dniu cyklu najlepiej robic

A tak wogole to Migdalove piękna beta,dzidziol pięknie rośnie ;)

U mnie dzisiaj 3dc i min. Plamienie że sama wkladka wystarczyła. Mam wrażenie że w tych ostatnich miesiącach cykl mi się wydłużyl a sam okres jest znacznie krótszy. I nawet boli podczas okresu nie mam. Może to menopauza [emoji32][emoji33]
Podrzucę linka ;) https://www.*-spam-*/artykul/Badania-hormonalne-kiedy-i-jakie-powinnas-wykonac,10191,1.html

Jasne ;)
Ja wykonywałam badania hormonalne między 2-5 dc i były to prolaktyna, LH, FSH, progesteron, estriadol, testosteron ;) progesteron należy powtórzyć 7 dni po owulacji [emoji4], a prolaktynę możesz zbadać w dowolnym dc, jest ona raczej stała przez cały cykl, jej wahania są raczej nie wielkie więc nie ma różnicy kiedy ją zrobisz ;) ważne żeby wszystkie badania robić na czczo [emoji4]
Z prolaktyna nie mogę się zgodzić ;) u mnie nie była stała, zmienia się, bo stres tez na nią wpływa. Ja tak miałam.
Oczywiście najlepiej zrobic w każdej fazie cyklu, zeby mieć podglad

reklama
Do góry