reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@paulina1994 czytam teraz dokładnie ulotkę i jest napisane, że nie stwierdzono zwiększonej częstości poronień w następstwie odstawienia leku, to zrobię tak jak mówisz, zmniejsz dawkę o połowę do czasu wizyty.

reklama
To naprawdę zwiększa komfort wizyty. Tym bardziej, za zazwyczaj z fotela ginekologicznego muszę przejść przez caly gabinet do łazanki z usg i faktycznie jest tak, ze mój gin czasem zanim wejdę do łazienki przebrać się w swoje rzeczy o coś pyta czy zagaduje. Wiem tez, ze dla ginekologów nagość jest na porządku dziennym ale mimo wszystko. Przez ten gabinet i mojego lekarza zaczęłam lubić wizyty u ginekologa, gdzie wcześniej ich nieznosilam. Szlam jak za karę. Aaaa no i mimo, ze mój mnie na codzień ogląda nago a lekarz to lekarz to jednak paradowanie z gołym tyłkiem przy innym facecie, nawet lekarzu w obecności swojego tez nie jest fajne. Poza tym u nas tez jest dużo gabinetów bez tych kiecek. Nawet Luxmed ich nie zapewnia, ale ja uważam, ze Luxmed zszedł na psy, a umawianie się na osobna wizytę na samo usg nawet do tego samego lekarza do którego chodzi się na wizyty jest dla mnie po prostu nieakceptowalne. Dlatego podziękowałam luxmedowi za usługi. Z dermatologa tez byłam mega niezadowolona. Pójdę tam jedynie w ostateczności. Kiedyś mieli inne podejście do pacjentów. Teraz to mam wrażenie, ze jest tak jak w McDonaldzie, aby więcej ludzi obrobić, aby szybciej...a jak się jeszcze za to płaci to już w ogóle.
Ja trafilam na super dermatologa w luxmed i ortopede dla corki. Ale z tym ginekologiem to masz racje.. Osobno wizyta i osobno usg paranoja zwlaszcza dla mnie gdzie ja 50km w jedna str do nich mam.
Ale tak jak mowisz ta spodniczka jednorazowa dodalaby duzo komfortu i takiego lepszego samopoczucia.. Ja wstydliwa jestem bardzo i tylko mezowi moge paradowac z golym dupskiem a juz obcy facet włącza mi blokadę. Ja i tak zawsze się przemieszczam dyskretnie ale co dziś mnie czeka? Prywatny gabinet lekarza znam na pamiec a tu dziś idę pierwszy raz na nfz i nigdy w tym szpitalnym nie bylam w przychodni.

Idz na bete koniecznie. Każdy test daje ci cien..
Teraz nie mam jak bo w pracy jestem. Dziś na 17 idę na zebranie do szkoły. Więc szybko z pracy do domu przygotować się i szkoła. Jutro też na rano do 16 więc tez do laboratorium nie zdążę. Zostało mi czekać ... Uznałam że będę tak długo czekać aż do dnia okresu i wtedy zrobię test. Bo ciągle was męczę testami z cieniami [emoji23]

Teraz nie mam jak bo w pracy jestem. Dziś na 17 idę na zebranie do szkoły. Więc szybko z pracy do domu przygotować się i szkoła. Jutro też na rano do 16 więc tez do laboratorium nie zdążę. Zostało mi czekać ... Uznałam że będę tak długo czekać aż do dnia okresu i wtedy zrobię test. Bo ciągle was męczę testami z cieniami [emoji23]
Mnie to nie męczy bardziej ciebie podziwiam ze sie tak katujesz? Nie mozesz z pracy wyjść na chwilę? Ja mialam tyle dobrze ze majac dziecko przysluguja mi 2 dni opieki i moglam je wykorzystywac godzinowo i wlasnie tak wyskakiwalam do lekarza w czasie pracy.

Mnie to nie męczy bardziej ciebie podziwiam ze sie tak katujesz? Nie mozesz z pracy wyjść na chwilę? Ja mialam tyle dobrze ze majac dziecko przysluguja mi 2 dni opieki i moglam je wykorzystywac godzinowo i wlasnie tak wyskakiwalam do lekarza w czasie pracy.
U mnie w pracy jest ciężko zeby się urwać. Mało pracowników każdy robi już wszystko. Jakbym wyszła to dyrektor by stał w drzwiach z wypowiedzeniem [emoji14]

reklama
W ogóle zastanawiam się czy iść jutro na trzecią betę czy już spokojnie poczekać do wizyty.
Czekalabym na wizytę:) przyrost sprawdza się raz, u Ciebie był bardzo ładny. U nas na wątku były dziewczyny co robiły betę więcej razy i później się stresowaly, bo na pewnym poziomie beta już nie przyrasta 100%. Jakbyś czuła bardzo mocny ból, albo pojawiłoby się plamienie lub krwawienie (tfu tfu)to na IP od razu. A tak to wypoczywaj sobie, do wizyty szybko zleci :)

Do góry