reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@paulina1994 czytam teraz dokładnie ulotkę i jest napisane, że nie stwierdzono zwiększonej częstości poronień w następstwie odstawienia leku, to zrobię tak jak mówisz, zmniejsz dawkę o połowę do czasu wizyty.

reklama
To naprawdę zwiększa komfort wizyty. Tym bardziej, za zazwyczaj z fotela ginekologicznego muszę przejść przez caly gabinet do łazanki z usg i faktycznie jest tak, ze mój gin czasem zanim wejdę do łazienki przebrać się w swoje rzeczy o coś pyta czy zagaduje. Wiem tez, ze dla ginekologów nagość jest na porządku dziennym ale mimo wszystko. Przez ten gabinet i mojego lekarza zaczęłam lubić wizyty u ginekologa, gdzie wcześniej ich nieznosilam. Szlam jak za karę. Aaaa no i mimo, ze mój mnie na codzień ogląda nago a lekarz to lekarz to jednak paradowanie z gołym tyłkiem przy innym facecie, nawet lekarzu w obecności swojego tez nie jest fajne. Poza tym u nas tez jest dużo gabinetów bez tych kiecek. Nawet Luxmed ich nie zapewnia, ale ja uważam, ze Luxmed zszedł na psy, a umawianie się na osobna wizytę na samo usg nawet do tego samego lekarza do którego chodzi się na wizyty jest dla mnie po prostu nieakceptowalne. Dlatego podziękowałam luxmedowi za usługi. Z dermatologa tez byłam mega niezadowolona. Pójdę tam jedynie w ostateczności. Kiedyś mieli inne podejście do pacjentów. Teraz to mam wrażenie, ze jest tak jak w McDonaldzie, aby więcej ludzi obrobić, aby szybciej...a jak się jeszcze za to płaci to już w ogóle.
Ja trafilam na super dermatologa w luxmed i ortopede dla corki. Ale z tym ginekologiem to masz racje.. Osobno wizyta i osobno usg paranoja zwlaszcza dla mnie gdzie ja 50km w jedna str do nich mam.
Ale tak jak mowisz ta spodniczka jednorazowa dodalaby duzo komfortu i takiego lepszego samopoczucia.. Ja wstydliwa jestem bardzo i tylko mezowi moge paradowac z golym dupskiem a juz obcy facet włącza mi blokadę. Ja i tak zawsze się przemieszczam dyskretnie ale co dziś mnie czeka? Prywatny gabinet lekarza znam na pamiec a tu dziś idę pierwszy raz na nfz i nigdy w tym szpitalnym nie bylam w przychodni.

Idz na bete koniecznie. Każdy test daje ci cien..
Teraz nie mam jak bo w pracy jestem. Dziś na 17 idę na zebranie do szkoły. Więc szybko z pracy do domu przygotować się i szkoła. Jutro też na rano do 16 więc tez do laboratorium nie zdążę. Zostało mi czekać ... Uznałam że będę tak długo czekać aż do dnia okresu i wtedy zrobię test. Bo ciągle was męczę testami z cieniami [emoji23]

Teraz nie mam jak bo w pracy jestem. Dziś na 17 idę na zebranie do szkoły. Więc szybko z pracy do domu przygotować się i szkoła. Jutro też na rano do 16 więc tez do laboratorium nie zdążę. Zostało mi czekać ... Uznałam że będę tak długo czekać aż do dnia okresu i wtedy zrobię test. Bo ciągle was męczę testami z cieniami [emoji23]
Mnie to nie męczy bardziej ciebie podziwiam ze sie tak katujesz? Nie mozesz z pracy wyjść na chwilę? Ja mialam tyle dobrze ze majac dziecko przysluguja mi 2 dni opieki i moglam je wykorzystywac godzinowo i wlasnie tak wyskakiwalam do lekarza w czasie pracy.

Mnie to nie męczy bardziej ciebie podziwiam ze sie tak katujesz? Nie mozesz z pracy wyjść na chwilę? Ja mialam tyle dobrze ze majac dziecko przysluguja mi 2 dni opieki i moglam je wykorzystywac godzinowo i wlasnie tak wyskakiwalam do lekarza w czasie pracy.
U mnie w pracy jest ciężko zeby się urwać. Mało pracowników każdy robi już wszystko. Jakbym wyszła to dyrektor by stał w drzwiach z wypowiedzeniem [emoji14]

reklama
W ogóle zastanawiam się czy iść jutro na trzecią betę czy już spokojnie poczekać do wizyty.
Czekalabym na wizytę:) przyrost sprawdza się raz, u Ciebie był bardzo ładny. U nas na wątku były dziewczyny co robiły betę więcej razy i później się stresowaly, bo na pewnym poziomie beta już nie przyrasta 100%. Jakbyś czuła bardzo mocny ból, albo pojawiłoby się plamienie lub krwawienie (tfu tfu)to na IP od razu. A tak to wypoczywaj sobie, do wizyty szybko zleci :)

Do góry