reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Tak. Miałam brać i odstawić jak zobaczę dwie kreski. Tak samo z Cyclodynonem. Do momentu ujrzenia dwóch kresek. Do tego cały czas jestem na euthyroxie, a przez pierwszy trymestr duphaston 3x1, plus luteina dopochwowo 2x1.
A przypomnij mi proszę to twoja pierwsza ciąża? Przepraszam pewnie już pisałaś ale za dużo osób żeby ogarnąć ;) to też spokojnie kontynuuje 6 listopad mam wizytę u gina i wtedy mu się zapytam u mnie też inna sytuacja bo jak wiesz albo nie wiesz moje plany ciążą uległy zmianie i narazie się nie staramy, ale myślę że może za miesiąc wrócę już na poważnie do waszego grona więc nie chciałabym leków odstawiać żeby większego zamieszania w organizmie nie narobić ;)

A przypomnij mi proszę to twoja pierwsza ciąża? Przepraszam pewnie już pisałaś ale za dużo osób żeby ogarnąć ;) to też spokojnie kontynuuje 6 listopad mam wizytę u gina i wtedy mu się zapytam u mnie też inna sytuacja bo jak wiesz albo nie wiesz moje plany ciążą uległy zmianie i narazie się nie staramy, ale myślę że może za miesiąc wrócę już na poważnie do waszego grona więc nie chciałabym leków odstawiać żeby większego zamieszania w organizmie nie narobić ;)

Tak, to moja pierwsza ciaza [emoji846][emoji846] nie ma za co przepraszać. Trochę nas tu jest wiec może się pomieszać. Twoja historie kojarzę j wiem, ze czekasz na umowę [emoji846] trzymam kciuki żebyś lada moment wróciła do starań i w pracy poukładało się po Twojej myśli. Zrobiłabym tak samo, nie chciałabym zostać bez pensji a potem na ewentualnym kosoniakowym.

Śmigam do łazienki, która jest w gabinecie. Ściągam cały dół, zakładam kapcioxhy, takie ciapki hotelowe jednorazowe co są w spa tez np. i zeby nie paradować z gołym tyłkiem taka jednorazowa spódniczkę. Mama ginekolog o nich pisała. O tu:
Link do: Ginekologiczny savoir-vivre - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet
To wszystko jest u mojego gina w gabinecie. Plus oczywiście wkładki, podpaski i jeszcze jakieś pierdoły w tej łazience-miejscu do przebierania.
Boze gdzie ja mieszkam. Tak czulam ze to chcesz napisac i bije sie w piers ze u nas to wszystko takie prostackie.

Boze gdzie ja mieszkam. Tak czulam ze to chcesz napisac i bije sie w piers ze u nas to wszystko takie prostackie.

To naprawdę zwiększa komfort wizyty. Tym bardziej, za zazwyczaj z fotela ginekologicznego muszę przejść przez caly gabinet do łazanki z usg i faktycznie jest tak, ze mój gin czasem zanim wejdę do łazienki przebrać się w swoje rzeczy o coś pyta czy zagaduje. Wiem tez, ze dla ginekologów nagość jest na porządku dziennym ale mimo wszystko. Przez ten gabinet i mojego lekarza zaczęłam lubić wizyty u ginekologa, gdzie wcześniej ich nieznosilam. Szlam jak za karę. Aaaa no i mimo, ze mój mnie na codzień ogląda nago a lekarz to lekarz to jednak paradowanie z gołym tyłkiem przy innym facecie, nawet lekarzu w obecności swojego tez nie jest fajne. Poza tym u nas tez jest dużo gabinetów bez tych kiecek. Nawet Luxmed ich nie zapewnia, ale ja uważam, ze Luxmed zszedł na psy, a umawianie się na osobna wizytę na samo usg nawet do tego samego lekarza do którego chodzi się na wizyty jest dla mnie po prostu nieakceptowalne. Dlatego podziękowałam luxmedowi za usługi. Z dermatologa tez byłam mega niezadowolona. Pójdę tam jedynie w ostateczności. Kiedyś mieli inne podejście do pacjentów. Teraz to mam wrażenie, ze jest tak jak w McDonaldzie, aby więcej ludzi obrobić, aby szybciej...a jak się jeszcze za to płaci to już w ogóle.

Dzisiejsze pepino. Chyba już kreska powinna być mocniejsza jak okres za 2 dni ... Ehhh chyba muszę się pogodzić ze nic z tego :(
IMG_20180920_074218.jpg

Załączniki

• IMG_20180920_074218.jpg
    IMG_20180920_074218.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 369
reklama
Do góry