reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Prolaktyna progesteron testosteron itp w którym dniu cyklu najlepiej robic

A tak wogole to Migdalove piękna beta,dzidziol pięknie rośnie ;)

U mnie dzisiaj 3dc i min. Plamienie że sama wkladka wystarczyła. Mam wrażenie że w tych ostatnich miesiącach cykl mi się wydłużyl a sam okres jest znacznie krótszy. I nawet boli podczas okresu nie mam. Może to menopauza [emoji32][emoji33]

reklama
Ja wchodzę z moimi odrazu, przebieram się, wskakuje na samolot i mój nie musi wychodzić. Gabinet jest tak urządzony, ze zupełnie mnie na tym fotelu nie widać, może kawałek nogi [emoji23] a usg nawet jak było przezpochwowe to mój siedział grzecznie obok i patrzył na monitor. Teraz to już przez brzuch na tym etapie [emoji846]
W co sie przebierasz?

Paulinka a mogłabyś jeszcze raz jakie badania dokładnie i kiedy

Migdalove mogłabyś wkleić ten badania na pierwszą stronę?
Jasne ;)
Ja wykonywałam badania hormonalne między 2-5 dc i były to prolaktyna, LH, FSH, progesteron, estriadol, testosteron ;) progesteron należy powtórzyć 7 dni po owulacji [emoji4], a prolaktynę możesz zbadać w dowolnym dc, jest ona raczej stała przez cały cykl, jej wahania są raczej nie wielkie więc nie ma różnicy kiedy ją zrobisz ;) ważne żeby wszystkie badania robić na czczo [emoji4]

W co sie przebierasz?

Śmigam do łazienki, która jest w gabinecie. Ściągam cały dół, zakładam kapcioxhy, takie ciapki hotelowe jednorazowe co są w spa tez np. i zeby nie paradować z gołym tyłkiem taka jednorazowa spódniczkę. Mama ginekolog o nich pisała. O tu:
Link do: Ginekologiczny savoir-vivre - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet
To wszystko jest u mojego gina w gabinecie. Plus oczywiście wkładki, podpaski i jeszcze jakieś pierdoły w tej łazience-miejscu do przebierania.

Niestety nie mogę tego skonsultować bo 26 września dopiero mam wizytę a leki do 23 września. Także nieco lipę mam.
To weź ten ostatni tydzień przed wizytą zmniejszaj dawkę o połowę, prolaktyna naturalnie teraz wzrasta więc myślę, że zatrzymywanie jej na siłę nic nie zmieni ;) poczytaj na forum o Bromergonie bo to prawie to samo, a napewno więcej opinii będzie, a jak.masz napisane w ulotce ? Przy Bromergonie jest informacja żeby w ciąży nie stosować

To weź ten ostatni tydzień przed wizytą zmniejszaj dawkę o połowę, prolaktyna naturalnie teraz wzrasta więc myślę, że zatrzymywanie jej na siłę nic nie zmieni ;) poczytaj na forum o Bromergonie bo to prawie to samo, a napewno więcej opinii będzie, a jak.masz napisane w ulotce ? Przy Bromergonie jest informacja żeby w ciąży nie stosować

Ja odstawiłam bromergon od razy jak się dowiedziałam o ciąży, ale ja brałam mała dawkę. Pol tabletki dziennie.

Ja odstawiłam bromergon od razy jak się dowiedziałam o ciąży, ale ja brałam mała dawkę. Pol tabletki dziennie.
Dlatego ja poleciłam Gosi żeby może dawkę zmniejszała aż do odstawienia bo ona bierze 1 tab dziennie z tego co kojarzę, ale nie jestem lekarzem i nie chciałbym zaszkodzić, a powiedz mi długo brałaś bromergon ? Bo tak się zastanawiam czy będę go brała aż do zajścia w ciążę ? Też biorę pół tab od lipca i prolatyna jest niska, ale Endo nie kazała odstawiać tylko brać

reklama
Dlatego ja poleciłam Gosi żeby może dawkę zmniejszała aż do odstawienia bo ona bierze 1 tab dziennie z tego co kojarzę, ale nie jestem lekarzem i nie chciałbym zaszkodzić, a powiedz mi długo brałaś bromergon ? Bo tak się zastanawiam czy będę go brała aż do zajścia w ciążę ? Też biorę pół tab od lipca i prolatyna jest niska, ale Endo nie kazała odstawiać tylko brać

Długo nie brałam bo zaskoczyło w 3cs, zaczęłam brać jakos w połowie 1cs wiec w sumie ok 2,5 miesiąca i zaskoczyło. [emoji846]

Do góry