reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Prolaktyna progesteron testosteron itp w którym dniu cyklu najlepiej robic

A tak wogole to Migdalove piękna beta,dzidziol pięknie rośnie ;)

U mnie dzisiaj 3dc i min. Plamienie że sama wkladka wystarczyła. Mam wrażenie że w tych ostatnich miesiącach cykl mi się wydłużyl a sam okres jest znacznie krótszy. I nawet boli podczas okresu nie mam. Może to menopauza [emoji32][emoji33]

reklama
Ja wchodzę z moimi odrazu, przebieram się, wskakuje na samolot i mój nie musi wychodzić. Gabinet jest tak urządzony, ze zupełnie mnie na tym fotelu nie widać, może kawałek nogi [emoji23] a usg nawet jak było przezpochwowe to mój siedział grzecznie obok i patrzył na monitor. Teraz to już przez brzuch na tym etapie [emoji846]
W co sie przebierasz?

Paulinka a mogłabyś jeszcze raz jakie badania dokładnie i kiedy

Migdalove mogłabyś wkleić ten badania na pierwszą stronę?
Jasne ;)
Ja wykonywałam badania hormonalne między 2-5 dc i były to prolaktyna, LH, FSH, progesteron, estriadol, testosteron ;) progesteron należy powtórzyć 7 dni po owulacji [emoji4], a prolaktynę możesz zbadać w dowolnym dc, jest ona raczej stała przez cały cykl, jej wahania są raczej nie wielkie więc nie ma różnicy kiedy ją zrobisz ;) ważne żeby wszystkie badania robić na czczo [emoji4]

W co sie przebierasz?

Śmigam do łazienki, która jest w gabinecie. Ściągam cały dół, zakładam kapcioxhy, takie ciapki hotelowe jednorazowe co są w spa tez np. i zeby nie paradować z gołym tyłkiem taka jednorazowa spódniczkę. Mama ginekolog o nich pisała. O tu:
Link do: Ginekologiczny savoir-vivre - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet
To wszystko jest u mojego gina w gabinecie. Plus oczywiście wkładki, podpaski i jeszcze jakieś pierdoły w tej łazience-miejscu do przebierania.

Niestety nie mogę tego skonsultować bo 26 września dopiero mam wizytę a leki do 23 września. Także nieco lipę mam.
To weź ten ostatni tydzień przed wizytą zmniejszaj dawkę o połowę, prolaktyna naturalnie teraz wzrasta więc myślę, że zatrzymywanie jej na siłę nic nie zmieni ;) poczytaj na forum o Bromergonie bo to prawie to samo, a napewno więcej opinii będzie, a jak.masz napisane w ulotce ? Przy Bromergonie jest informacja żeby w ciąży nie stosować

To weź ten ostatni tydzień przed wizytą zmniejszaj dawkę o połowę, prolaktyna naturalnie teraz wzrasta więc myślę, że zatrzymywanie jej na siłę nic nie zmieni ;) poczytaj na forum o Bromergonie bo to prawie to samo, a napewno więcej opinii będzie, a jak.masz napisane w ulotce ? Przy Bromergonie jest informacja żeby w ciąży nie stosować

Ja odstawiłam bromergon od razy jak się dowiedziałam o ciąży, ale ja brałam mała dawkę. Pol tabletki dziennie.

Ja odstawiłam bromergon od razy jak się dowiedziałam o ciąży, ale ja brałam mała dawkę. Pol tabletki dziennie.
Dlatego ja poleciłam Gosi żeby może dawkę zmniejszała aż do odstawienia bo ona bierze 1 tab dziennie z tego co kojarzę, ale nie jestem lekarzem i nie chciałbym zaszkodzić, a powiedz mi długo brałaś bromergon ? Bo tak się zastanawiam czy będę go brała aż do zajścia w ciążę ? Też biorę pół tab od lipca i prolatyna jest niska, ale Endo nie kazała odstawiać tylko brać

reklama
Dlatego ja poleciłam Gosi żeby może dawkę zmniejszała aż do odstawienia bo ona bierze 1 tab dziennie z tego co kojarzę, ale nie jestem lekarzem i nie chciałbym zaszkodzić, a powiedz mi długo brałaś bromergon ? Bo tak się zastanawiam czy będę go brała aż do zajścia w ciążę ? Też biorę pół tab od lipca i prolatyna jest niska, ale Endo nie kazała odstawiać tylko brać

Długo nie brałam bo zaskoczyło w 3cs, zaczęłam brać jakos w połowie 1cs wiec w sumie ok 2,5 miesiąca i zaskoczyło. [emoji846]

Do góry