reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Witajcie babki,

Chciałabym dołączyć jeśli można do szczęśliwego grona staraczek 2018/2019. Zaczęliśmy się starać z mężem o drugie dziecko w tym miesiącu. Na razie testy wychodzą mi negatywne ale ze względu na to, że mój cykl potrafi trwać nawet 56 dni nie tracę nadziei :) Mamy już 11 miesięcznego synka Tymona.

Asia :)
Witaj ;) szybkiego zafasolkowania [emoji4]

reklama
A co może Twój mąż zrobić? Tyle samo co Ty. A co więcej może policja zrobić? Przyjadą, spiszą, pogrożą palcem. Przecież ich nie zamkną ani nie wyrzucą z mieszkania za zakłócanie spokoju.

@Maliina a może dziewczyny mogą bawić się przez pewien czas w innej części osiedla, niekoniecznie pod blokiem? Za jakiś czas kobieta zapomni. Policja nic nie zrobi i lepiej nie wchodzić w konflikt z taką rodziną bo niczego z nimi nie da się ustalić a działają impulsywnie. Może można napisać petycję do burmistrza o przeniesienie tej rodziny, skoro mieszkają w mieszkaniu socjalnym ale to się będzie długo ciągnęło i musiałoby się podpisać jak najwięcej sąsiadów.
niestety to nie jest osiedle tylko taka dzielnica domkow jednorodzinych i kamieniczek na 4 rodziny. podwórka są sasiadujace.. musza siedziec w domu bo inaczej ma do wyboru ulice lub parking lidla a to odpada.

Dziewczyny a tak z innej beczki proszę o poradę :)
tak jak pisałam mam bardzo nieregularne cykle 20-56 dni. Ostatnią miesiączkę miałam 24.08 a zaczęliśmy starania 12.09. Wczoraj robilam 2 testy, które podobno wykrywają nawet 2-3 dniową ciążę i oba wyszły negatywne. Kiedy teraz testować jak nie nadejdzie @? Pod koniec przyszłego tygodnia? Czy odpuścic wgl?
Najchętniej robiłabym testy codziennie :-D
2-3 dniowa ciążę ale po zagnieżdżeniu ;) a zagnieżdżenie ma miejsce między 7-12 dniem po zapłodnieniu ;) więc jeśli starania były od 12.09 to nawet jakbyście trafili w samą owulację to i tak za wcześnie na test ;)

A teraz ktory masz dpo? Może dla pewności poczekaj do 10 dpo. (i mowi ci to ta, co testowała w 8 dpo) - ponoć wtedy już fajnie może być widać cos na teście. Mozesz isc tez na betę lub czekać do terminu @
Z tego co pisze koleżanka wyżej starania zaczęli od 12 września to chyba musiałby być jakiś cud żeby jej już test wyszedł ;)

reklama
Nie rób mi nadzieji [emoji16] a ból piersi taki jak przed @ czy inny? Bo zawsze czytam że w ciąży to sutko bolą a mnie po bokach jak co m-c [emoji6]
Mnie bolały cycki jak przed @ i bóle podbrzusza identyczne jak przed @ byłam świecie przekonana, że zaraz coś tam mi poleci ;) ale nie poleciało przez kolejny miesiąc ;) niestety tylko miesiąc :(

Do góry