martoosia04
Fanka BB :)
Eeeee tam to kto przełamie passę kresek?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jej, tak mi przykro czekałam na pozytywną betę. Masz ładny progesteron...taki plus na przyszłość...
Oj mój endokrynolog nie patrzy na takie normy tylko wszystko oblicza względem wieku, wagi itp więc dla mojego organizmu ten wynik może być znacznie za wysoki. No nic, w piątek wizyta. We wtorek jedziemy na badania nasienia no i jeszcze ja pójdę do ginekologa prywatnie, będziemy się starać na całego.Ale niedużo prolaktyna podniesiona :*
Widzisz, czułam, że coś z prolaktyną nie gra , a TSH jakie masz ? Ja też w tym tyg zbadam prolaktyne, bo coś u mnie nie gra cały czas. Za to progesteron masz piękny
Wydaje mi się, że podczas starań prolaktyna powinna być nie wyżej niż w środku normAle niedużo prolaktyna podniesiona :*
Ja miałam to samo ;o też bóle jajnika krótko po poronieniu, tak mnie bolało, nie mogłam leżeć na prawej stronie ( ból prawego jajnika) już myślałam, że torbiel albo właśnie owu i pojawił się śluz kremowy, też miałam uczucie mokrości ;o i u mnie pojawiła się wtedy pierwsza @. Więc u mnie to chyba był zwiastun @. Chwilę po poronieniu, jakieś 2 tyg po właśnie. Może u Ciebie to będzie owulacja, podobno po poronieniu można zajść szybciej w ciążę ale tak tylko mówią [emoji16] Oby u Ciebie to była owulacja! Ps. Też byłam z tym u gin i też było w porządkuDziewczyny czy krotko po poronieniu (dzis 12 dni od poronienia, a 6 od ustąpienia krwawienia) mialyscie bóle jajników? Bylam w poniedziałek u gina i mówił, że wszystko jest w porządku. Śluz biały, kremowy, uczucie mokrego. Myślicie, że moge w tym cyklu spodziewać się owulacji?
1.32 mIU/l więc o połowę mniej niż przed leczeniem. A badałam tsh tydzień temu.Widzisz, czułam, że coś z prolaktyną nie gra , a TSH jakie masz ? Ja też w tym tyg zbadam prolaktyne, bo coś u mnie nie gra cały czas. Za to progesteron masz piękny
Miałam kiedyś wysoka prolaktyne. Leczona bromergonem. Dużo więcej niż ma GosiaWydaje mi się, że podczas starań prolaktyna powinna być nie wyżej niż w środku norm
Każdy dobry lekarz endokrynolog powie, że normy ogólne są nijakie. Każdy człowiek jest inny i nie może mieć identycznych wyników. Mogą mieć identyczne normy osoby w tym samym wieku, wzroście i wadze i oczywiście płci. Mam nadzieję, że lekarz jeszcze dokładniej mnie zbada. Na szczęście mam super ginekologa-endokrynologa.Miałam kiedyś wysoka prolaktyne. Leczona bromergonem. Dużo więcej niż ma Gosia
Ale może faktycznie co organizm to inaczej. Ja miałam wtedy norlanie owu