reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Wg okresu 12,5tc. No właśnie lekarz też powiedział żeby się nie nastawiać bo to naprawdę za wcześnie żeby coś powiedzieć. chciałabym nie powiem że nie, nasze pierwsze dzieciątko to była dziewczynka, ale niestety skończyło się jak skończyło. Fajnie by było jakby tak zostało :) mielibyśmy i starszego brata i młodsza siostrzyczkę [emoji7] ale drugi chłopak też będzie fajny [emoji6]

My jak urodził się Hubert mieszkaliśmy u tesciow w małym pokoju więc mieliśmy dla małego do dyspozycji szafkę z trzema półkami, ale daliśmy radę. Jak przeprowadziliśmy się na swoje to kupiłam też komodę z 5szufladami w jysku (taka jak z Ikea) i do 4lat miał ją chociaż nie powiem jak dojdą bluzy i swetry to juz ciężko było [emoji12] w wakacje kupiliśmy mu meble do pokoju w tym jest duża szafa narożna i słupek-szafka z polkami, więc chyba się we dwoje pomieszczą.
Powiem wam że mieszkanko mamy malutkie, pokój młodego jest naprawdę malenki, nie mam pojęcia jak dwójka dzieciaków się tam zmieści,jeszcze w takim przedziale wiekowym [emoji37]
No ja tez sie zastanawiam jak my sie pomiescimy...
Wczesniej mielismy wieksze mieszkanie..duzy salon, nasza sypialnie, pokoj młodego, duza kuchnie, lazienke, balkon(za tym tesknie najbardziej[emoji51]) a teraz mamy kuchnie, lazienke, pokoj młodego, no i jeden duzy pokój gdzie bedzie i salon i sypialnia i kacik malutkiej a nawet kącik z komputerem tz...fakt ze ten pokoj jest dosc spory ale jednak przeraża mnie to [emoji849]

reklama
Ja planuje tak ukladac
Zobacz załącznik 947187
Tak mi sie wiecej zmiesci. A pozniej jak juz Fifi starszy będzie to wprowadzi sie do pokoju siostry i kupimy takie meble zeby sie zmiescily obojga.
Ja w podobne pudelka planuje poukladac ale tylko czesc, tak by miec pod ręką w razie wpadki i szybkiego przebierania czyli postawie sobie takie pudelka na polkach w tej mojej komodzie kapielowej.

No ja tez sie zastanawiam jak my sie pomiescimy...
Wczesniej mielismy wieksze mieszkanie..duzy salon, nasza sypialnie, pokoj młodego, duza kuchnie, lazienke, balkon(za tym tesknie najbardziej[emoji51]) a teraz mamy kuchnie, lazienke, pokoj młodego, no i jeden duzy pokój gdzie bedzie i salon i sypialnia i kacik malutkiej a nawet kącik z komputerem tz...fakt ze ten pokoj jest dosc spory ale jednak przeraża mnie to [emoji849]
My mamy 42m2. I tak samo duży pokój jest salonem, sypialnia, jadalnią i biurem męża no i będzie pokojem malucha. Trzeba zacząć grać w totka chyba [emoji23]
Ale z drugiej strony ja do 15roku mieszkałam razem z rodzicami i siostrą na 37m2, tam też tylko maleńka, ale to naprawdę maleńka kuchnia, łazienka i dwa pokoje przechodnie na dodatek. I kurcze dawaliśmy radę. Dopiero potem zaczęliśmy się budować i jako nastolatka dopiero miałam swój pokój

My mamy 42m2. I tak samo duży pokój jest salonem, sypialnia, jadalnią i biurem męża no i będzie pokojem malucha. Trzeba zacząć grać w totka chyba [emoji23]
Ale z drugiej strony ja do 15roku mieszkałam razem z rodzicami i siostrą na 37m2, tam też tylko maleńka, ale to naprawdę maleńka kuchnia, łazienka i dwa pokoje przechodnie na dodatek. I kurcze dawaliśmy radę. Dopiero potem zaczęliśmy się budować i jako nastolatka dopiero miałam swój pokój
My mamy cos ponad 50m2 no ale jak wcześniej mielismy ponad 70 to teraz odczuwa sie ta roznice niestety..
No ale jak trzeba to sie czlowiek do wszystkiego przyzwyczai [emoji6]
Kiedyś za dzieciaka mieszkalam w wielkim pietrowym domu tak ze mialam pokoi do wyboru do koloru...a potem nagle zmiana na kawalerke 38m2 byla troche szokiem...

Ja mam nadzieje ze za kilka lat moze uda nam sie cos odłożyć + kredyt i kupimy jakies wieksze mieszkanie...

Ja planuje tak ukladac
Zobacz załącznik 947187
Tak mi sie wiecej zmiesci. A pozniej jak juz Fifi starszy będzie to wprowadzi sie do pokoju siostry i kupimy takie meble zeby sie zmiescily obojga.
Tak właśnie wydaje mi się, że jest praktycznie. Ubranka posegregowac rozmiarami i rodzajami.
Ja do 20 roku życia mieszkałam z rodzicami i bratem w mieszkaniu 46m2 i dawalismy radę. Potem poszłam na studia, brat wyjechał i rodzicom teraz za dużo miejsca [emoji3]

Ja miałam w szafie zawsze wszystko rozmiarami. Wyciągałam na początek 56-68. Osobno body, pajacyki itp. Ale tak ładnie nie miałam.
My teraz chcemy dokupić szafę PAX dla maluszka ale zastanawiam sie czy w środku zrobić wiecej szuflad czy zwykłych półek.

Jest pecherzyk ciążowy [emoji7][emoji7][emoji7] aaa tak się cieszę normalnie!! Wszystko dobrze powiedział wyniki bety i progesteronu super. Ale chciałam w razie w luteine i mi przepisał! Powiedział na razie ciąża książkowa 14 marca kolejna wizyta mówi że już powinno być serduszko bijące[emoji9][emoji173][emoji173] najssczesliwszy dzień mojego życia.. [emoji847][emoji7][emoji7]

Jest pecherzyk ciążowy [emoji7][emoji7][emoji7] aaa tak się cieszę normalnie!! Wszystko dobrze powiedział wyniki bety i progesteronu super. Ale chciałam w razie w luteine i mi przepisał! Powiedział na razie ciąża książkowa 14 marca kolejna wizyta mówi że już powinno być serduszko bijące[emoji9][emoji173][emoji173] najssczesliwszy dzień mojego życia.. [emoji847][emoji7][emoji7]
Gratulacje kochana [emoji7] widzisz, wszystko jest dobrze [emoji3]

reklama
Gratuluje kochana! super wiadomosc!
to dzis mozesz z radosci z 5 paczkow zjesc :p
spalisz to endorfinami :D

Do góry