reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Malina może wiecej magnezu powinnas brac, skoro te skurcze sa takie dokuczliwe.

Daga to taki koktajl robiony na bazie olejku rycynowego. Ale on ma za zadanie przygotować jelita do lepszej pracy przed porodem. Tzn prosto mówiąc przeczyscic. Teoretycznie nie powinien działać porodowo. Ale z jakiegoś powodu mi to podali po przyjęciu do szpitala. Żadnych innych ingerencji. Pamiętam że mnie trochę robiło na kibelek, ale nie było tego dużo.

reklama
Malina może wiecej magnezu powinnas brac, skoro te skurcze sa takie dokuczliwe.

Daga to taki koktajl robiony na bazie olejku rycynowego. Ale on ma za zadanie przygotować jelita do lepszej pracy przed porodem. Tzn prosto mówiąc przeczyscic. Teoretycznie nie powinien działać porodowo. Ale z jakiegoś powodu mi to podali po przyjęciu do szpitala. Żadnych innych ingerencji. Pamiętam że mnie trochę robiło na kibelek, ale nie było tego dużo.
Aaa, tak myslalam ze to cos z olejem rycynowym. No na mnie działa baardzo szybko przeczyszczająco, ale wiem ze dziewczyny stosują i niby u niektorych wywołuje skurcze. U mnie wywolalby pewnie jedynie dlugie posiedzenie na kibelku ;)

Drugi dzien z rzedu mam twardnienia ale dzis takie mega mocne. Wzielam magnez i nospe comfort bo tylko taka mam. Po lezeniu lepiej ale srednio mi sie chodzi caly spod brzucha i krocze ma taki dyskomfort.

@agrafka07 jak tam po wizycie ? [emoji4]

@Mallina odpoczywaj [emoji8]

My juz po wizycie i według pani doktor czekamy na dziewczynke [emoji7][emoji7]
Maluszek juz ma 7,41 cm a dzis 13+4.
Doktor długo robila mi dzis usg bo dzidza taka ruchliwa ze co probowala ją zlapac to uciekala [emoji87] uparciuch od malego [emoji14] tak fajnie podskakiwala, otwierala buzke, machala raczkami i kopala nozkami [emoji7]
Jak dobrze ze dzis nie mialam przy sobie kasy bo tz moglby mnie zabic jakbym w drodze powrotnej zaliczyla te wszystkie sklepy [emoji85]
1543855985745.jpeg

Załączniki

• 1543855985745.jpeg
    1543855985745.jpeg
    44,7 KB · Wyświetleń: 1 051
@agrafka07 jak tam po wizycie ? [emoji4]

@Mallina odpoczywaj [emoji8]

My juz po wizycie i według pani doktor czekamy na dziewczynke [emoji7][emoji7]
Maluszek juz ma 7,41 cm a dzis 13+4.
Doktor długo robila mi dzis usg bo dzidza taka ruchliwa ze co probowala ją zlapac to uciekala [emoji87] uparciuch od malego [emoji14] tak fajnie podskakiwala, otwierala buzke, machala raczkami i kopala nozkami [emoji7]
Jak dobrze ze dzis nie mialam przy sobie kasy bo tz moglby mnie zabic jakbym w drodze powrotnej zaliczyla te wszystkie sklepy [emoji85]Zobacz załącznik 921810

U nas też wszystko w porządku. Młody ma już około 730g. A ja nic nie przybrałam od ostatniego razu. Chyba dieta niskowęglowodanowa tak działa. :D

Nie wiem jak przeżyje dzień. Corka te bole ma nadal i o ile w dzien je znosi bo sie rusza tak noc byla okropna. Pol przeplakane pol przejeczane ze boli i spac nie moze. Zasnela o 00:30 i udalo sie do 5tej i znow walczymy. Nie wiem co robić.. Dostaje nospe, espumisan, probiotyk od jutra ma brac iberogast, na noc dostala nurofen. Teraz robie jej cieple kompresy na ten brzuch i herbatke mietowa. Co ja moge jeszcze? 2 noce z rzędu ona juz nie daje rady a tu dzis kolejna noc sie zbliza.

U nas też wszystko w porządku. Młody ma już około 730g. A ja nic nie przybrałam od ostatniego razu. Chyba dieta niskowęglowodanowa tak działa. :D
Super ze wszystko w porządku [emoji7]
Nie wiem jak przeżyje dzień. Corka te bole ma nadal i o ile w dzien je znosi bo sie rusza tak noc byla okropna. Pol przeplakane pol przejeczane ze boli i spac nie moze. Zasnela o 00:30 i udalo sie do 5tej i znow walczymy. Nie wiem co robić.. Dostaje nospe, espumisan, probiotyk od jutra ma brac iberogast, na noc dostala nurofen. Teraz robie jej cieple kompresy na ten brzuch i herbatke mietowa. Co ja moge jeszcze? 2 noce z rzędu ona juz nie daje rady a tu dzis kolejna noc sie zbliza.
Ojeju biedna corcia [emoji22] oby juz dziś bylo lepiej [emoji8][emoji8]a ty jak ? Jak brzuch ?

reklama
Aaa, tak myslalam ze to cos z olejem rycynowym. No na mnie działa baardzo szybko przeczyszczająco, ale wiem ze dziewczyny stosują i niby u niektorych wywołuje skurcze. U mnie wywolalby pewnie jedynie dlugie posiedzenie na kibelku ;)
No to chyba właśnie na mnie zadziałał skurczowo. Ale pewnie jakbym to dostała wcześniej zanim ciąża była dojrzała to by też nie zadziałał w ten sposób.

Kamila jeszcze raz i tu Ci pogratuluje córeczki [emoji6]

Do góry