reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Czemu mama Stasia nie zgłasza tego nikomu. Ja bym poszła do rodziców tego Oskara i im pokazała te siniaki....
Kochana wiecznie chodzi do wychowawczyń. Mama Oskara była wezwana na rozmowę to wiecznie nie ma czasu... W przelocie, biegiem itp... Olka już bierze pod uwagę dyrekcję i jeszcze innych rodziców których dzieci mają problem z tym chłopakiem... Może jak będą wychowawczynie, dyrekcja i kilku rodziców coś do rodziców dotrze. Oni się też w sumie zachowują tak jakby dziecko w dupie mieli... A o kolejne się starają.. ja codziennie chodzę do Pań pytam czy był grzeczny, czy zjadł, czy spał. A tu raz Aleks przychodzi i hasło : mama Oskara w dupę bije....
W DUPĘ... :O super.. i tłumaczenie dziecku że nie dupa a pupa , że skąd wie itp. Dziecko ogólnie rozbija zajęcia itp. rok temu chodził do innego przedszkola, a teraz do przenieśli bo kupili tu mieszkanie i bliżej bo przedszkole pod blokiem... A mi się wydaje że mogli tam też z młodym mieć problemy i dlatego dziecku przedszkole zmienili.

ckaiyx8d63pd6voi.png

reklama
No właśnie, gratuluję kochana [emoji173] Dobrze że tym razem szybciej się wam udało :)

Dzisiaj rano jak siedziałam u dentysty to w TVP 2 w pytaniu na śniadanie rozmawiali na temat staraczek wypowiadały się dziewczyny które się starają o ciążę a nic nie wychodzi, wypowiadali się też eksperci ale niestety nie obejrzałam tego bo głośno w poczekalni było, a później zaraz weszłam do gabinetu, chociaż tyle co ja się nasłuchałam i naogladalam na YT to mi wystarczy, wolę się nie martwić na przyszłość ;)
Dziękuję :* sama jeszcze nie wierzę że tak szybko. I że tak szybko dowiedziałam się o ciąży :)

ckaiyx8d63pd6voi.png

Kochana wiecznie chodzi do wychowawczyń. Mama Oskara była wezwana na rozmowę to wiecznie nie ma czasu... W przelocie, biegiem itp... Olka już bierze pod uwagę dyrekcję i jeszcze innych rodziców których dzieci mają problem z tym chłopakiem... Może jak będą wychowawczynie, dyrekcja i kilku rodziców coś do rodziców dotrze. Oni się też w sumie zachowują tak jakby dziecko w dupie mieli... A o kolejne się starają.. ja codziennie chodzę do Pań pytam czy był grzeczny, czy zjadł, czy spał. A tu raz Aleks przychodzi i hasło : mama Oskara w dupę bije....
W DUPĘ... :O super.. i tłumaczenie dziecku że nie dupa a pupa , że skąd wie itp. Dziecko ogólnie rozbija zajęcia itp. rok temu chodził do innego przedszkola, a teraz do przenieśli bo kupili tu mieszkanie i bliżej bo przedszkole pod blokiem... A mi się wydaje że mogli tam też z młodym mieć problemy i dlatego dziecku przedszkole zmienili.

ckaiyx8d63pd6voi.png
Mój chodzi do 1klasy, i dojeżdża autobusem bo my ma wsi mieszkamy, i ostatnio byłam świadkiem takiej akcji, jak jeden drugiego zaczął bić i popychać, a drugi wyzywał go od ku**w i ch*** wzięłam ich rozdzielilam i kazałam iść do domu bo rodzicom powiem, są takie dzieci nie wychowane wszędzie, masakra dziecko 7lat a przeklina jak Stary szewc, to ja w ciągu miesiąca nie użyłam tylu przekleństw co on w ciągu minuty. Musicie wy jako rodzice zgłaszać to ciągle bo wam on dzieci demoralizuje

Wróciłam do domu, na zdjęciu nie pokazało już żadnych resztek. Tak na żywca to wyjęła bo zaczęła sprawdzać co tam siedzi jak zobaczyła że ząb to złapała i szybko wyrwała, później jeszcze zaczęła dziubac i wyjęła kolejne resztki,mocno nie bolało, myślę że bardziej by mnie znieczulenie bolało a tak chwilę się przemeczylam i mam spokój, jakiś płyn przepisała do płukania jak nie pomoże nam się w sobotę jeszcze zgłosić, ale ona uważa że już powinno być ok, bo przez te resztki nie mogło mi się dobrze zagoić, a teraz już nie powinno być problemu, zobaczymy. Jeszcze muszę zatoki wyleczyć ale nie wiem, starsznie źle się po nim czuje, żołądek mnie boli, i w głowie mi się kręci, dentystka pytała jaki biorę antybiotyk na zatoki i powiedziała że go nie zna. A po tym antybiotyku dosłownie czuje się jak pijana, w głowie mi się kręci nie mogę złapać równowagi, i zbiera mnie na wymioty tak jak po alko. Masakra.
Idź do lekarza i powiedz o tych skutkach ubocznych antybiotyki, a zatoki mogły Cię przez tego zęba boleć

Wiecie co szlak mnie trafia...
W grupie u mojego syna w przedszkolu jest Staś (syn mojej byłej sąsiadki drzwi obok) i Oskar (syn znajomych których znam jeszcze za czasów sprzed ciąży). Wszystko byłoby fajnie gdyby nie to ze ten Oskar to istny terrorysta. Nie dość że dzieci bije to jeszcze z takim słownictwem że masakra (grupa głównie 3 latkow i kilku 4 latkow). Ten Oskar wiecznie bije tego Stasia... Kurcze o swoje dziecko się nie martwię bo Aleks to radę sobie da... Ale Stasiu to takie grzeczne, ułożone dziecko... I wkurza mnie że mój młody kilka razy przyszedł z takim hasłem czy zachowaniem i jak się pytam kto Cię tak brzydko nauczył odpowiedz pada Oskar... Dziś mi dziecko przychodzi i opowiada że Oskar był niegrzeczny, zabrał auto Stasiowi i bił Stasia... Panie sobie z tym chłopakiem nie dają rady a co będzie później ?
Taka fajna grupa, fajne dzieciaki, Panie a ten chłopak to diabeł.. takich sytuacji jak dziś to mogłabym wiele przytoczyć.. Stasiu początkiem tygodnia przyszedł z całą ręką w siniakach bo go Oskar stempelkami po ręce bił... Lubię dzieci, sama matka jestem więc wiele na prawdę wiele jestem w stanie zrozumiem ale takie coś to mnie szlak trafia...

ckaiyx8d63pd6voi.png
A Panie w tym przedszkolu to co ślepe są? Jakby moje dziecko jakiś łobuz tak traktował to bym zabiła chyba, lepiej zrób tam porządek bo kiedyś może Twojego synka zaczepiac

Mój chodzi do 1klasy, i dojeżdża autobusem bo my ma wsi mieszkamy, i ostatnio byłam świadkiem takiej akcji, jak jeden drugiego zaczął bić i popychać, a drugi wyzywał go od ku**w i ch*** wzięłam ich rozdzielilam i kazałam iść do domu bo rodzicom powiem, są takie dzieci nie wychowane wszędzie, masakra dziecko 7lat a przeklina jak Stary szewc, to ja w ciągu miesiąca nie użyłam tylu przekleństw co on w ciągu minuty. Musicie wy jako rodzice zgłaszać to ciągle bo wam on dzieci demoralizuje
No dobrze że Aleks i Staś nie są aż tak bardzo wpływowi. Nie czują potrzeby się z nim bawić. Ale że Staś nie potrafi się bronić (mój Aleks po prostu odda jak Go ktoś uderzy czy coś mu zabierze - dzielić się potrafi ale mówię o takim zabieraniu zabieraniu żeby dokuczyć..) i dlatego stał się ofiarą Oskara...
Wiem byłam ostatnio z moim w takim centrum zabaw.. chłopiec z dziewczynką (4/5 lat) zaczęli go przeganiać. To ja spokójnie pytam się czemu go przeganiają że tu każdy może się bawić. To zaczęli do mnie miny cwaniaków robić i mlaskać i mój się wspinał a chłopak na niego rzucił taką dużą poduszka. Dobrze że nie spadł. Wkurwilam się i mówię im że bardzo brzydko się zachowują i gdzie są ich rodzice. Dziewczynka się rozpłakala a ja szybko mamusie namierzyłam. Wzięły dzieci jak im zwróciłam uwagę co ich dzieci robią i ani be ani me wzięły dzieci za ręce i spierdzieliły. Ja moje dziecko pilnuje a jak coś zrobi zrwqcam mu uwagę i kaze przeprosić. A te wzięły dzieci i uciekły... To nic dziwnego że dzieci potem tak się zachowują jak mamy wychować nie potrafią

ckaiyx8d63pd6voi.png

Ja staram się 6lat, w poprzednim cyklu byłam u lekarza, i liczę teraz od początku starania xd w sensie że teraz 2 cykl starań, wtedy przez 6lat nie robiłam badań ani nic więc wolę zapomnieć o tym czasie i zacząć starania od początku, ale z pomocą medycyny :p
Acha to szmat czasu ...i co ci lekarz zlecił jakieś badania czy leki ?

reklama
Acha to szmat czasu ...i co ci lekarz zlecił jakieś badania czy leki ?
Narazie dał mi Ovarin (suplement diety) i kazał robić testy ovu aby wiedzieć kiedy owulację mam. Mówił że jak nie zajde w ciążę to mam przyjść za trzy miesiące do niego, ale i tak mam wizytę na 21.12 bo na cytologii mi wyszły jakieś zmiany zapalne, i zobaczę co mi powie na ten temat, może jakieś leki da, może przez te zmiany nam się nie udawało zajść. Więcej badań mi nie. Zlecił, pewnie zleciłby za trzy miesiące jak by nam się nie udało zajść

Do góry