reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@Colorado1989 jesli sportem mozna nazwac chodzenie z kanapy do lodowki to jestem sportowcem [emoji23]
A tak na serio to cisna mnie zwykle spodnie i chodze teraz tylko w legginsach a do nich nie zaloze ladnej koszuli czy bluzki. I taki sportowy image mi przypadkiem wyszedl [emoji23] a jakos nie mam weny by kupic ladne spodnie ciazowe, nienawidze zakupow ubraniowych [emoji85]i odwlekam to w czasie.

A mam swoja firme sprzatajaca w Holandii. Nic wielkiego ale nie ma to jak byc swoim wlasnym szefem :)

@Hope ja mam tak z kazdym dzieckiem jak Ty ze szczeniakami a tutaj dwojke na raz bede miec [emoji33][emoji23] ciekawe kiedy uciekne z krzykiem z domu [emoji23]

A z tym patrzeniem na test to mialam tak chyba przez pierwszy tydzien [emoji23] sprawdzalam czy na serio sa dwie kreski. Wyciagalam, patrzylam, sa nadal dwie, chowalam. I tak kilka razy dziennie [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@alunia87 nie czuję się pocieszona, brzmisz jak groźba mdłości, wymiotów, zaparć, bóli wszelakich i zapadania w śpiączkę :laugh2::baffled:

@Paraplu kobiety nie są normalne :laugh2:
Idę popatrzeć na test. Tylko muszę się chować, żeby dziecioki nie zobaczyły, wścibskie to takie!
Majtki też sprawdzasz?:p

@alunia87 nie czuję się pocieszona, brzmisz jak groźba mdłości, wymiotów, zaparć, bóli wszelakich i zapadania w śpiączkę :laugh2::baffled:

@Paraplu kobiety nie są normalne :laugh2:
Idę popatrzeć na test. Tylko muszę się chować, żeby dziecioki nie zobaczyły, wścibskie to takie!
Majtki też sprawdzasz?:p
Nie będzie tak źle [emoji2].Zresztą objawy ciąży to akurat dobry znak i wróżba na przyszłość. [emoji6]

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Paraplu [emoji16] wyglądasz profesjonalnie, jak Lewandowska [emoji41] wygoda najważniejsza [emoji4] a za ciuchami latać też nie lubię, z neta zamawiam [emoji41] na swoim to na swoim, mimo minusów też to wolę [emoji4]

U mnie kiszka po ostatnim cyklu starań, drugą betę robiłam i wyszło 0.5. może w nastęonym się uda... A jak nie to spakuję manatki i wyjadę w dzicz [emoji7]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

@Hope na poczatku maniakalnie sprawdzalam majty [emoji85] i w sumie do tej pory sprawdzam ale juz nie maniakalnie [emoji23]
No i co kilka dnia sprawdzam detektorem tetna bo 2 tygodnie miedzy jednym a drugim USG to dla mnie lata swietlne [emoji23]

Oj nie martw sie, moze nie bedzie tak zle z objawami. Mnie wszedzie straszono, ze z bliznietami to jest gorzej jak z jednym bo wiecej hormonow i szubciej narastaja a ja ani mdlosci ani wymiotow. Troszke zmeczona bylam w 3 miesiacu i mialam ogromny apetyt ale spac i jesc lubie takze to nie byl dla mnie wielki problem [emoji23]

@Elodia na to licze ze byc moze ten miesiac bedzie szczesliwy. Ja tez tak mialam robilam test i tylko czekalam i juz juz myslalam ze sie udalo ale ta nieszczesna@ zawsze przychodzi nie w czas jak tylko sobie pojdzie to dalej walczymy.

@Konwalijka nie poddawaj się, w końcu się uda. Sama ciąża to dopiero początek, może warto trochę zmienić podejście, może właśnie potrzebny jest ten moment gdy głowa na chwilę zapomni (właśnie z powodu sytuacji losowych) a reszta wydarzy się sama.

Mam wrażenie, że często ciąża zaczyna się właśnie trochę "za plecami". Może właśnie to odwrócenie uwagi jest jakąś drogą do sukcesu.

Pamiętam taki moment, kiedy zdałam sobie sprawę, że z tego cyklu nic nie będzie i odetchnęłam z ulgą, poczułam jak schodzi ze mnie całe napięcie. Wszystkie późniejsze objawy przyjmowałam z niepokojem, przecież nie mogły zwiastować ciąży, raczej chorobę.

@Elodia witaj i powodzenia :)

@Paraplu :laugh2::laugh2::laugh2: pisząc o bliźniakach czekałam na Twoją reakcję :laugh2::laugh2::laugh2:Bliźnięta to fantastyczne zjawisko ale jest z nimi trochę jak ze szczeniakami :laugh2: Uwielbiam je miziać, wąchać, bawić się a po wszystkim zabieram manatki i idę do domu a kupy zbiera właściciel miotu :laugh2:;-) ;) Jak pójdę na kontrolę nie wyjdę póki lekarz nie potwierdzi ilości bo mnie też ta krecha zastanawia :-D :errr:
Pięknie wyglądasz! Szczypiorek taki z cebulkami w środku :rofl2: Zaczynasz najlepszy okres ciąży, zobaczymy w trzecim trymestrze :-D;-) ;):-p

(Nie) Dziękuję za gratulacje bardzo :*
Zobaczymy co los przyniesie, liczę się ze wszystkim. Same dobrze wiecie, jak to różnie wyglada. Nie wyglądam ciążowo, nie czuję się ciążowo (nie licząc bólu podbrzusza i piersi, no i tego że wczoraj zasnęłam tam gdzie siedziałam w dzień co mi się NIGDY nie zdarzyło). I tak jakoś nie wierzę.

Patrzyłam tyle razy na test wczoraj aż w końcu M nie wytrzymał i powiedział, że przecież od patrzenia kreska nie zniknie :sorry2:

Ja i moje kilometrowe posty :unsure:

Tak patrząc na @Paraplu to można kompleksów dostać. Taki brzuszek a tam dwojeczka sie chowa. Czemu ja normalnych rozmiarów brzuszka mieć nie mogę tylko wyglądam jak opity kleszcz? [emoji23][emoji23][emoji23]

A z tym trzecim trymestrem to nawet mnie przeraziłaś[emoji33]

@Colorado1989 jesli sportem mozna nazwac chodzenie z kanapy do lodowki to jestem sportowcem [emoji23]
A tak na serio to cisna mnie zwykle spodnie i chodze teraz tylko w legginsach a do nich nie zaloze ladnej koszuli czy bluzki. I taki sportowy image mi przypadkiem wyszedl [emoji23] a jakos nie mam weny by kupic ladne spodnie ciazowe, nienawidze zakupow ubraniowych [emoji85]i odwlekam to w czasie.

A mam swoja firme sprzatajaca w Holandii. Nic wielkiego ale nie ma to jak byc swoim wlasnym szefem :)

@Hope ja mam tak z kazdym dzieckiem jak Ty ze szczeniakami a tutaj dwojke na raz bede miec [emoji33][emoji23] ciekawe kiedy uciekne z krzykiem z domu [emoji23]

A z tym patrzeniem na test to mialam tak chyba przez pierwszy tydzien [emoji23] sprawdzalam czy na serio sa dwie kreski. Wyciagalam, patrzylam, sa nadal dwie, chowalam. I tak kilka razy dziennie [emoji23]

To niedowierzanie, że coś już jest było... dziwne.... [emoji55]
Ja w tej ciąży zero objawów, wiec dopóki ruchów nie poczułam to taka schize miałam, pierwsze tygodnie to ciagle test i majty sprawdzałam.
Do tej pory zdarza mi sie test wyciągnąć i gapić w osłupieniu [emoji55]
Mam nadzieje, że po porodzie już nie będę sie w test gapiła [emoji41]

f2w39jcg9iht6up5.png

Paraplu [emoji16] wyglądasz profesjonalnie, jak Lewandowska [emoji41] wygoda najważniejsza [emoji4] a za ciuchami latać też nie lubię, z neta zamawiam [emoji41] na swoim to na swoim, mimo minusów też to wolę [emoji4]

U mnie kiszka po ostatnim cyklu starań, drugą betę robiłam i wyszło 0.5. może w nastęonym się uda... A jak nie to spakuję manatki i wyjadę w dzicz [emoji7]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba też tak zrobię jak się nie uda ;)
Tyle starań... i czasami ogarnia mnie zniechęcenie...
Czy raz nie może być tak, że wyjdeęz gabinetu z wielkim uśmiechem, ze jest wszystko po mojej myśli :o

@leeleeth no bez przesady. Bulbasek to ma figure. Ja taka akurat jestem a teraz jeszcze +3kg i wez pod uwage, ze to dopiero 15tc a ja juz taki bebenek mam [emoji23] strach sie bac co bedzie pozniej [emoji33]

"Opity kleszcz" [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] cudne okreslenie :)

Mi sie wydaje, ze wtedy bedziesz chodzic do lozeczka i sprawdzac czy faktycznie masz dziecko [emoji23]

reklama
Do góry