reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@kari21 rozumiem Twoją decyzję. Może to będzie dobry czas na przygotowanie organizmu i głowy do walki w przyszłości. Robisz jak czujesz i to jest teraz ważne.

reklama
@Hope gratulacje :) widzisz jednak coś w tym jest ze im mniej się staramy to szybciej wychodzi:)

@kari21 przykro mi bardzo. :( mam nadzieję że teraz zadbasz o swoje zdrowie i w przyszłym roku będzie piękna zdrowa ciaza :)

Ja sama sypie pozytywami ale u siebie ich znaleźć nie mogę. Wiem że się krótko staram ale jakoś mnie to dobija. Nie mam weny na nic. Chyba pora chociaż trochę wyluzowac, może akurat się uda.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam, jestem tu świeźynką.
Od lutego staramy się z narzeczonym o dziecko. Po przebojach zdrowotnych. W lipcu 2016 wyszła mi 3 grupa w cytologii, poszłam na kolposkopię i okazało się źe mam stan przednowotworowy. Zatem na poczatku stycznia mialam zabieg konizacji szyjki macicy pętlą elektrycxna (leep loop jakos tak bylo napisane na skierowaniu na zabieg). W polowie lutego miala kontrolna cytologie po zabiegu i wyszla mi druga grupa i tym samym zielone swiatlo na ciaze. Ale poki co lipa i z każdą kolejną @ jakoś tak gorszy nastrój przez kilka dni. Cykle srednio miewam 29-31 dni wiec w miare regularne. 3 miesiace temu juz myslalam ze się udalo! @ spozniala sie o 8 dni ale niestety przyszla. Niby nie staramy sie dlugo bo niecale pol roku, ale moja póki co jedynaczka ciagle sie pyta, cytuję "kiedy w koncu zrobimy to dziecko bo chce pomagac w opiece" :)

Witajcie.u mnie niestety przyszla @ po 5 dniowym spoznieniu uderzyla ze zdwojona sila. Normalnie masakra.. starania zaczynamy znowu po @ .
Duzo sily I motywacji Elodia. Napewno sie uda.

Ja tak mialam trzy miesiace temu, spóźnienie 8 dni i uderzyła @ bardziej niż zazwyczaj. Wtedy robilam testy co drugi dzien i caly czas negatywny wynik byl, nawet tego dnia w ktorym nieszczęsna @ przyszla. Teraz jestem świeżo po @ tak że zacxynamy od nowaa. Może ten miesiąc będzie nasz Konwalijka :)

@Hope aaaaaaa jakie mocne [emoji33][emoji7][emoji173]️ [emoji253][emoji92][emoji323][emoji322][emoji323][emoji322][emoji323][emoji322]
Gratuluje! [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Oł jeah! [emoji38]

A tak na marginesie to masz cos do blizniat? [emoji35][emoji12][emoji23]

@alunia87 to czekamu do czawartku na piekne serduszko [emoji173]️

A to my [emoji64][emoji64] zdjecie z czwartku z 14tc+0
1503300546-aaaaaa.jpeg

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Paraplu, pięknie [emoji11] [emoji173][emoji173]

Swoją drogą Ty tak zawsze na sportowo, jesteś trenerką czy czym się zajmujesz?? [emoji16][emoji11]

Hope - trzymam kciuki, żeby wszystko był oki [emoji11]

Elodia, witaj, trzymam kciuki.
Najważniejsza jest psychika, dbaj o nią, o swoje dobre samopoczucie, nie wpędzaj się w jakieś obsesje, bo to jest najgorsze. Nawet jakby się było najzdrowszą kobietą świata, a stres będzie zżerał, to z ciąży nici. Powodzenia życzę :*

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

@Konwalijka nie poddawaj się, w końcu się uda. Sama ciąża to dopiero początek, może warto trochę zmienić podejście, może właśnie potrzebny jest ten moment gdy głowa na chwilę zapomni (właśnie z powodu sytuacji losowych) a reszta wydarzy się sama.

Mam wrażenie, że często ciąża zaczyna się właśnie trochę "za plecami". Może właśnie to odwrócenie uwagi jest jakąś drogą do sukcesu.

Pamiętam taki moment, kiedy zdałam sobie sprawę, że z tego cyklu nic nie będzie i odetchnęłam z ulgą, poczułam jak schodzi ze mnie całe napięcie. Wszystkie późniejsze objawy przyjmowałam z niepokojem, przecież nie mogły zwiastować ciąży, raczej chorobę.

@Elodia witaj i powodzenia :)

@Paraplu :laugh2::laugh2::laugh2: pisząc o bliźniakach czekałam na Twoją reakcję :laugh2::laugh2::laugh2:Bliźnięta to fantastyczne zjawisko ale jest z nimi trochę jak ze szczeniakami :laugh2: Uwielbiam je miziać, wąchać, bawić się a po wszystkim zabieram manatki i idę do domu a kupy zbiera właściciel miotu :laugh2:;-) ;) Jak pójdę na kontrolę nie wyjdę póki lekarz nie potwierdzi ilości bo mnie też ta krecha zastanawia :-D :errr:
Pięknie wyglądasz! Szczypiorek taki z cebulkami w środku :rofl2: Zaczynasz najlepszy okres ciąży, zobaczymy w trzecim trymestrze :-D;-) ;):-p

(Nie) Dziękuję za gratulacje bardzo :*
Zobaczymy co los przyniesie, liczę się ze wszystkim. Same dobrze wiecie, jak to różnie wyglada. Nie wyglądam ciążowo, nie czuję się ciążowo (nie licząc bólu podbrzusza i piersi, no i tego że wczoraj zasnęłam tam gdzie siedziałam w dzień co mi się NIGDY nie zdarzyło). I tak jakoś nie wierzę.

Patrzyłam tyle razy na test wczoraj aż w końcu M nie wytrzymał i powiedział, że przecież od patrzenia kreska nie zniknie :sorry2:

Ja i moje kilometrowe posty :unsure:

reklama
@Hope ja do 7tygodnia nie czułam się ciazowo.Pewnie wszystko przed tobą[emoji3].Dopiero później dopadła mnie senność zgaga.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry