reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Też mam 25 dawkę

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Mi lekarz powiedział ze tylko dlatego ze powiedziałam ze będę się starać o dziecko to mi daje ten eutyrox, tak to by nie ruszał. A jak zapytałam się czy musze zbić żeby zacząć się starać to mówił ze czekać nie musze wiec to chyba nie jest jeszcze jakaś straszna wartość. W tym tygodniu będę sobie robić powtórkę badania tsh.

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi lekarz powiedział ze tylko dlatego ze powiedziałam ze będę się starać o dziecko to mi daje ten eutyrox, tak to by nie ruszał. A jak zapytałam się czy musze zbić żeby zacząć się starać to mówił ze czekać nie musze wiec to chyba nie jest jeszcze jakaś straszna wartość. W tym tygodniu będę sobie robić powtórkę badania tsh.

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
O właśnie usłyszałam tak samo. Nie trzeba najpierw zbić tylko można odrazu się starać. Kolejna wizytę mam za 3 miesiące

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja biore thyrozol i w koncu tsh mam 1.14. I ft 4 tez w normie. Wiec nie bardzo moge czekac bo nadczynność lubi szybko wracac.

Ehh i mi chyba przyjdzie robić tą drożność.. Niby "winne" słabe nasienie. Gin mówił że jajowody to do sprawdzenia jak będzie dobre...jak byliśmy na konsultacji to już nad opcja drozności się zawahał...no powiedział że ok,zrobimy i postymulujemy owu (choć ją mam...) ale to tak bardziej na "odczepnego". Bo on raczej wskazań nie widzi ale skoro ja chcę i za to płace to co ma odmawiać...

Bólu się w sumie nie boję tylko to jednak spory wydatek...leczenie prywatne. Zresztą metoda HyCoSy nie jest refundowana.

No i to clo...też różne rzeczy po nim (torbiele np.)i upośledza endometrium...

Nie wiem sama co robić...miałam dzwonić jak dostanę @ ale chyba dam sobie jeszcze czas do wakacji bo teraz to nawet nie ma jak robić zabardzo...przed pracą i potem iść do pracy? O ile byłby termin bo musiałabym przed owu się wyrobić...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

A myślałaś o inseminacji? To podobno dobra metoda przy słabym nasieniu.
Powiem Wam że też myślałam że w ogóle laparoskopia i sprawdzanie drożności nie jest mi potrzebne. Nigdy nie miałam żadnych problemów, badałam się regularnie nic nie bolało, okres jak w zegarku, serio nic nie wskazywało że takie jaja mogą się we mnie dziać :(
A teraz powiem że warto sprawdzić!

Powiem Wam że też myślałam że w ogóle laparoskopia i sprawdzanie drożności nie jest mi potrzebne. Nigdy nie miałam żadnych problemów, badałam się regularnie nic nie bolało, okres jak w zegarku, serio nic nie wskazywało że takie jaja mogą się we mnie dziać :(
No wlasnie u mnie okres jak w zegarku, infekcji zero, jeszcze 1.5 roku temu bylam na badaniu u innej gin i zupelnie nic nie mowila o pco. Tylko ze ladne pecherzyki ale wtedy sie nie staralismy. W sumie to chyba tak mialo byc bo moja tarczyca juz wtedy dawala objawy ktore ja lekcewsxylam

Nie przy słabej morfologi. Insem największy sens ma jak są słabo ruchliwe. Lub jest mało. Albo wrogi śluz. Jak mało prawidłowych plemników to inseminacja nie zwiększy liczby tych dobrych.
Poza tym naprawdę szanse powodzenia nie są duże...do tego koszt...
I jedno dziecko już mam więc jednak nie mam aż takiej presji. Jeśli nie uda się naturalnie to trudno.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W sumie to zatkane jajowody nie rzadko można stwierdzić po nieregularnych @ ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry