reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja tez jestem na eutyroxie tylko tej najniższej dawce czyli 25. W połowie listopada wyszło mi tsh 3.3 i powiedzieli ze jeśli się staram to musze trochę zbić. W grudniu byłam już w ciąży i miałam brać podwójna dawkę i w połowę stycznia miałam już 1.6. 1 lutego gdy już byłam w szpitalu zleciało do 1. Widać spada dosc szybko zależy pewnie też od dawki.

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi tez lekarz powiedział, ze jak zajdę w ciąże to będzie trzeba podwoić dawkę, a już biorę 50 [emoji52] No ale cóż, warto! :)

[emoji64]

reklama
Dziewczyny jak szybko rośnie pęcherzyk? byłam u gin w 7dn, wtedy pęcherzyk który miał szansę być dominującym miał nie całe 4mm. Strasznie mnie to stresuje bo dostałam przy okazji skierowanie na badanie drożności jajowodów :( Cykle mam +-2 dni różnicy.

Dziewczyny jak szybko rośnie pęcherzyk? byłam u gin w 7dn, wtedy pęcherzyk który miał szansę być dominującym miał nie całe 4mm. Strasznie mnie to stresuje bo dostałam przy okazji skierowanie na badanie drożności jajowodów :( Cykle mam +-2 dni różnicy.

Średnio bez stymulacji 2 mm na dobę więc spokojnie jeszcze na pewno ładnie podrośnie :)

Troszke optymizmu wlalas w moje serce bo nakrecam sie. Poszlam do gina tam na kontrole, lecze nadczynność tarczycy i teraz mam idealne wyniki i jest moment na zachodzenie w ciążę. Ale wiadmo jak mozna sobie planowac a zycie zrobi swoje. Ale w ogole nie bralam pod uwage problemu z pco.

Bardzo dobrze że dostałaś skierowanie na drożność. Ja rok zmarnowałam starań bo mnie nie kierował długo a się okazało że przy takich jajowodach to nie było najmniejszych szans bo były pozrastane.

1493637541-aaaaaa.jpeg

I waga jak niedawno w dół tak teraz w górę już leci... dzisiaj 17tydz3dzien :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Chudzinko żebra Ci wystają. [emoji5] Zacznij porządnie jeść - za dwóch.[emoji12] A brzusio sliczny[emoji7]

1usavcqgt1dml95x.png

Ostatnia edycja:
Bardzo dobrze że dostałaś skierowanie na drożność. Ja rok zmarnowałam starań bo mnie nie kierował długo a się okazało że przy takich jajowodach to nie było najmniejszych szans bo były pozrastane.
Ehh i mi chyba przyjdzie robić tą drożność.. Niby "winne" słabe nasienie. Gin mówił że jajowody to do sprawdzenia jak będzie dobre...jak byliśmy na konsultacji to już nad opcja drozności się zawahał...no powiedział że ok,zrobimy i postymulujemy owu (choć ją mam...) ale to tak bardziej na "odczepnego". Bo on raczej wskazań nie widzi ale skoro ja chcę i za to płace to co ma odmawiać...

Bólu się w sumie nie boję tylko to jednak spory wydatek...leczenie prywatne. Zresztą metoda HyCoSy nie jest refundowana.

No i to clo...też różne rzeczy po nim (torbiele np.)i upośledza endometrium...

Nie wiem sama co robić...miałam dzwonić jak dostanę @ ale chyba dam sobie jeszcze czas do wakacji bo teraz to nawet nie ma jak robić zabardzo...przed pracą i potem iść do pracy? O ile byłby termin bo musiałabym przed owu się wyrobić...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Ehh i mi chyba przyjdzie robić tą drożność.. Niby "winne" słabe nasienie. Gin mówił że jajowody to do sprawdzenia jak będzie dobre...jak byliśmy na konsultacji to już nad opcja drozności się zawahał...no powiedział że ok,zrobimy i postymulujemy owu (choć ją mam...) ale to tak bardziej na "odczepnego". Bo on raczej wskazań nie widzi ale skoro ja chcę i za to płace to co ma odmawiać...

Bólu się w sumie nie boję tylko to jednak spory wydatek...leczenie prywatne. Zresztą metoda HyCoSy nie jest refundowana.

No i to clo...też różne rzeczy po nim (torbiele np.)i upośledza endometrium...

Nie wiem sama co robić...miałam dzwonić jak dostanę @ ale chyba dam sobie jeszcze czas do wakacji bo teraz to nawet nie ma jak robić zabardzo...przed pracą i potem iść do pracy? O ile byłby termin bo musiałabym przed owu się wyrobić...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
No po laparoskopoi ponoć 2tyg trzeba w domu siedzieć... po hsg nie ma tak źle ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja nigdy takiego badania nie mialam. Na wizyty chodze priv ale dostalam skierowanie do szpitala i tez mam dzwonic pierwszego dnia @. Na usg widziala kilka pecherzykow ktore moglbyby wskazywac na pco. Z tego co czytalam innych objawow nie mam. Ale byc moze moja tarczyca tutaj zadzialala.

Do góry