reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Witam dziewczynki z rana! Pogoda smetna jak narazie ale ja mam dobre wieści
emoji4.png
jedziemy do Polski w połowie maja będę robić sobie badania i do gina zajde
emoji4.png
bardzo się z tego cieszę bo to znaczy że od czerwca jak wszystko będzie ok to będziemy mogli zacząć starania
emoji4.png
i tak u mnie się dzień zaczął. A że bilety były mega tanie to w ogóle
emoji4.png

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
No to pięknie kochana
mfifi04 bardzo mi przykro. Ogromnie Wam wspolczuje.

Pamietam jak mojej mamie w odstepach kilku miesiecy zmarli rodzice i siostra. Chyba najbardziej przezyla smierc siostry a mjej ciocy. Ciocia poszla na zakupy na bazary, upadla i tyle. Jej bratanek jest lekarzem i jak na zlosc mial wtedy dyzur na pogotowiu. Gdyby wiedziano do kogo jedzie karetka to by ktos go zastapil a tak przezyl szok, musial ratowac czlonka rodziny. Niestety, nie udalo sie. Mamcia dlugo nie mogla sie z tym pogodzic bo ciocia miala 50 lat, mloda kobieta :(

Wiecie co, mielismy zaczac starania od maja ale kuzwa my chyba nie bedziemy sie widziec 1,5 tygodnia i to wlasnie w plodne
emoji30.png
emoji24.png

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
U nas maj tak wypada. Ale w kwietniu prawie non stop będziemy razem :), także szansa na styczeń jest.
@Lanvin ,@Koraaa macie racje to nie nowy cykl ale tak pisze bo teoretycznie by mi sie zaczal nowy cykl ale chyba jakbym napisalam ze mam 30dc/28 brzmialo by lepiej glupia Ja :laugh2::-p
Co do testu nie wiem boje sie go robic pozatym czuje sie jakos tak nijako no I pobolewa mnie to podbrzusze od 3 dni nie ciagle tylko co pare godz I tak sobie mysle ze moze cykl mi sie wydluzyl poprostu ja kiedys mialam cykle po 30dni od 4 miesiacy skrocily sie do 28 wiec moze teraz znow.wrocily do swojego 30-sto dniowego stanu :eek::confused::confused2:
Rób ten test.
No niby nie nastawiam się na ten cykl, ale nadzieja umiera ostatnia... Zresztą ćpam leki, piłam wódkę, paliłam...
Haha to musi z tego coś być ;-)
Hej Kochane :)

@Docia1975 gdzie jest ten Twój test? Już prawie 12 :p
Ja tez czekam, już się na mnie krzywo patrzą w pracy, że ciągle z telefonem chodzę :p

reklama
Zaczelam stosowac clearblue monitor, zaznaczam cykl, pokazalo sie sie z3 owulacja nastapila w weekend (piatek i sobota albo sobota i niedziela) kochalismy sie w tym czasie dwa razy, wiadomo kazdy z nas ma wiele na glowie. Od tamtej pory chodze ciagle glodna, (nie umiem sie najesc) dziwnie boli mnie podbrzusze tak jakby na owulacje ale tak lagodnie, no i dzis gdy wstalam poczulam takie straszne ciezkie piersi. Nie nakrecam sie.. ale drazni mnie ze lekarze tutaj nic nie robia. Dla nich wszystko jest normalne. Ostatnia cytologia eyszla grupy 3, udalo mi sie zrobic badania tutaj to okazalo sie ze mam CIN2, (moze zmienic sie w nowotwor jezeli nie bedzie to kontrolowane) kontrolne badanie mialo byc 4 miesiace temu, ale co chwile zmieniaja moje terminy, tak jakbym byla intruzem bo jestem polakiem. Juz sama nie wiem co mam robic.... wiem ze jestem mloda, dopiero 23 w czerwcu ale czasem wydaje mi sie ze nigdy nie przyjdzie na nas czas... niestety nie predko bede w polsce wiec nie mam nawet jak cytologi zrobic a tutaj pobierali mi wycinki macicy do badan 10 miesiecy temu. Jak sie cos powiekszylo to bedzie trzeba zmiany usunac (dwa usuniecia i mam zapomniec o byciu mama) jak stoi wszystko tak jak bylo to podobno jest dobrze. Podobno moze sie to cofnac samoistnie ale cholera wie jak to wyglada gdy juz 4miesiace temu mialam byc u lekarza a tu ciagle przesuwanie terminow. Za 2tyg otwieram sklep to juz w ogole nie bede miala mozliwosci pojechac na badania...

Zaczelam stosowac clearblue monitor, zaznaczam cykl, pokazalo sie sie z3 owulacja nastapila w weekend (piatek i sobota albo sobota i niedziela) kochalismy sie w tym czasie dwa razy, wiadomo kazdy z nas ma wiele na glowie. Od tamtej pory chodze ciagle glodna, (nie umiem sie najesc) dziwnie boli mnie podbrzusze tak jakby na owulacje ale tak lagodnie, no i dzis gdy wstalam poczulam takie straszne ciezkie piersi. Nie nakrecam sie.. ale drazni mnie ze lekarze tutaj nic nie robia. Dla nich wszystko jest normalne. Ostatnia cytologia eyszla grupy 3, udalo mi sie zrobic badania tutaj to okazalo sie ze mam CIN2, (moze zmienic sie w nowotwor jezeli nie bedzie to kontrolowane) kontrolne badanie mialo byc 4 miesiace temu, ale co chwile zmieniaja moje terminy, tak jakbym byla intruzem bo jestem polakiem. Juz sama nie wiem co mam robic.... wiem ze jestem mloda, dopiero 23 w czerwcu ale czasem wydaje mi sie ze nigdy nie przyjdzie na nas czas... niestety nie predko bede w polsce wiec nie mam nawet jak cytologi zrobic a tutaj pobierali mi wycinki macicy do badan 10 miesiecy temu. Jak sie cos powiekszylo to bedzie trzeba zmiany usunac (dwa usuniecia i mam zapomniec o byciu mama) jak stoi wszystko tak jak bylo to podobno jest dobrze. Podobno moze sie to cofnac samoistnie ale cholera wie jak to wyglada gdy juz 4miesiace temu mialam byc u lekarza a tu ciagle przesuwanie terminow. Za 2tyg otwieram sklep to juz w ogole nie bede miala mozliwosci pojechac na badania...
Oczywiście podstawa są badania i dobry lekarz który cię pokieruje. To że jestem młodą nic nie znaczy ja mam 25 2 lata staran za mną. Poronienie 2 miesiące temu. Ale walczę dalej. Tu dziewczyny nie pozwola tobie się załamac;)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Witamy nowa staraczke opowiedz coś o sobie

A wiec nowa staraczka wyjechala ponad 4 lata tamu z domu rodzinnego, jest w narzeczenstwie z anglikiem oraz ma male domowe zoo (dwa cocker spaniele i 5 koszatniczek ) ponad dwa lata staramy sie o malenstwo ale jakos sie nie udaje. Zaczelam stosowac clearblue monitor z nadzieja ze w koncu sie uda, czytalam ze kobieta udaje sie zajsc w upragniona ciaze do 3 miesiecy. Tak ze zobaczymy. Za tydzien testowanie. Zobaczymy jak monitor zda swoj pierwszy egzamin ☺ a wy dziewczyny jak dlugo sie staracie?

reklama
A wiec nowa staraczka wyjechala ponad 4 lata tamu z domu rodzinnego, jest w narzeczenstwie z anglikiem oraz ma male domowe zoo (dwa cocker spaniele i 5 koszatniczek ) ponad dwa lata staramy sie o malenstwo ale jakos sie nie udaje. Zaczelam stosowac clearblue monitor z nadzieja ze w koncu sie uda, czytalam ze kobieta udaje sie zajsc w upragniona ciaze do 3 miesiecy. Tak ze zobaczymy. Za tydzien testowanie. Zobaczymy jak monitor zda swoj pierwszy egzamin [emoji5] a wy dziewczyny jak dlugo sie staracie?
Wcześniej już pisałam 2 lata. Do 3 miesięcy? tu jest tak ze rok musisz się starać aby wogole coś zaczęli robić.

Do góry