Haha ja mam wg tego wiecznie fazę bezwzględnej niepłodnościMój też zawsze długo dojrzewa do zrobienia czegoś konkretnego w domu Do sprzątania jest pierwszy, ale do naprawienia czegoś lub coś w tym stylu musi dojrzeć, czasem miesiąc, czasem 6...
A jakie łóżko zamawiasz, jakieś konkretne masz na oku?
Zazdroszczę Wam, że tyle odkładacie... ja miałam taki ambitny plan pół roku temu, że 3 premie kwartalne mojego M odłożymy na remont, że uzbieramy ponad 10 tys... i taki wał. Premii z listopada już dawno nie ma, z premii z lutego zostanie mi niewiele ponad 1000zł, a wszystko przez to, że płacimy teraz za obecne mieszkanie i za kredyt Teraz czekam na premię majową i mam nadzieje, że dostaniemy te klucze koniec maja/początek czerwca, bo tak to kolejna premia pójdzie...
U mnie trochę podobnie. Jak coś trzeba w domu złożyć, jakieś meble lub cokolwiek, to wolę sama to zrobić, ale po prostu to lubię
Dziewczyny, znalazłam w necie takie info odnośnie szyjki, bo czasem są pytania jak powinno się badać, może komuś pomoże Ja nadal nie ogarniam tematu, może teraz mi się rozjaśni
Zobacz załącznik 801518
reklama
Lanvin
Fanka BB :)
Ja szyjki nigdy chyba nie ogarnę. Próbowałam nic nie wyczuwam więc nie będę gmerac bez celu [emoji5]
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja sporadycznie włożę paluchy W zeszłym tygodniu wkładałam lactovaginal, bo myślałam, że jakaś infekcja nadkracza i szyjka była niziutko, także przed owu. Dzisiaj pod prysznicem z ciekawości sprawdzę jak sytuacja wygląda.
Haha ja mam wg tego wiecznie fazę bezwzględnej niepłodności
Dla mnie też moja zawsze miękka i nisko, także wiesz...
Paraplu
Nawet nie wiesz jak ja sie ciesze, ze moge ciulac na te male marzenia! Z moim exem bylam 4 lata i dorobilam sie jedynie ogromnych dlugow :/ a z moim K jest kompletnie inaczej, zostal nam jeden stary kredyt no i ten nieszczesny kredyt na plot. Ale auto kupilismy i nawet najmniejsza pierdola jest w nim na biezaco robiona, wreszcie mieszkanie moge ruszyc i w sypialni juz nie mam izolacji z gazet pod panelami jezdzimy co 3 miesiace do Polski, a wczesniej ledwo moglam sobie pozwolic na raz do roku. Inny standard zycia nie jestesmy bogaczami i raczej nie bedziem ale mi wystarcza to, ze wszystko placimy na czas i z pensji zostaje cos pieniedzy czy to na remont czy na czarna godzine.Dzielna jesteś
Mój M wczoraj wnerwiał się bo w łazience w piecyku gazowym (nienawidze tego piecyka) drgał płomień świeczki. Tułał się po mieszkaniu z pół godziny po czym wziął nóż coś tam poszperał i świeczka przestała drgać. Stwierdził, że został bohaterem w swoim domu i od dziś jest specjalistą od gazu ^_^ rozbawił mnie tym okropnie...!
Wiem jak to jest ciułać kasę na upragniony cel! My najpierw ciułaliśmy kasę na samochód - chcieliśmy uzbierać chociaż 50%. A teraz ciułamy na działkę pod budowę domu, na oszczędnosci, na wyprawkę dla dzidziusia (może to bez sensu w naszej sytuacji, ale nie mogę się powstrzymać), na wakacje...
Odkładamy co miesiąc 50% naszych wynagrodzeń, ale bardzo wolno to idzie...
Martaldz ja musialam brac Medyn forte do tego kwas foliowy do tego bardzo dlugo bralam po 6 tabletek utrogestanu dziennie no i femibion potem musislam wprowadzic diete bo cukrzyca ciazowa ale obylo sie bez insuliny .Czesto ladowalam w szpitalu bo a to krwawienie a to plamienia albo bole brzucha.Tam dostawalam kroplowki i wracalam do domku.No i byl tez problem z serduchem moim ale w sumie do tego juz przywyklam takze nie robie z tego juz takiej paniki jak kiedys
Paraplu a to to jestem pewna ze chce sie jeszcze doksztalcic ale chcialabym najpierw miec dzieczkow ta moja wymarzona trojeczke bo z moim zdrowiem wiesz jak jest no a potem juz zostanie nauka i praca
Podziwiam ogromnie serio, OGROMNIE!!!
Ile masz teraz lat?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
gabrika
Zazdroszczę Wam, że tyle odkładacie... ja miałam taki ambitny plan pół roku temu, że 3 premie kwartalne mojego M odłożymy na remont, że uzbieramy ponad 10 tys... i taki wał. Premii z listopada już dawno nie ma, z premii z lutego zostanie mi niewiele ponad 1000zł, a wszystko przez to, że płacimy teraz za obecne mieszkanie i za kredyt Teraz czekam na premię majową i mam nadzieje, że dostaniemy te klucze koniec maja/początek czerwca, bo tak to kolejna premia pójdzie...
U mnie trochę podobnie. Jak coś trzeba w domu złożyć, jakieś meble lub cokolwiek, to wolę sama to zrobić, ale po prostu to lubię
Dziewczyny, znalazłam w necie takie info odnośnie szyjki, bo czasem są pytania jak powinno się badać, może komuś pomoże Ja nadal nie ogarniam tematu, może teraz mi się rozjaśni
Zobacz załącznik 801518
Widzisz my mieszkamy w małym mieszkanku, które dostaliśmy w prezencie ślubnym od moich rodziców. Za część pieniędzy ze ślubu trochę je odremontowaliśmy. Dlatego jest nam łatwiej tyle odkładać. Poza tym żyjemy bardzo rozsądnie, nie szastamy kasą. Oczywiście pozwalamy sobie na małe przyjemności, ale wszystko w miarę rozsądku.
Myśle, ze jak kupimy działkę i zaczniemy budować dom, to już tak łatwo z odkładaniem nie będzie, pewnie większość pieniędzy zje kredyt i urządzanie domu. No ale bardzo chcę się wyprowadzić z miasta i żyć inaczej niż teraz.
Tak więc, teraz wyciskamy ile możemy, aby później nie żałować, że pieniądze przetrwoniliśmy na głupoty.
Co do szyjki, to bardzo fajny opis. Kiedyś też tutaj wrzucały dziewczyny zdjęcia z Ovia Pregnacy. Bardzo fajnie jak dla mnie wyjasniały te zdjęcia co i jak robić.
Mnie moja szyjka zaskoczyła dzisiaj: dzisiaj podczas aplikacji tabletek zauważyłam, że wróciła do stanu z przed ciąży... Nie jest już rozpulchniona i jest wyżej niż poprzednio. Mam nadzieję, że to tylko dobrze zwiastuje.
Emzilka
Fajnie chociaż ja się nie odwaze bez badań się starać tak od pierwszej miesiączki [emoji5]
Jak ja kochana trzymam za Ciebie kciuki [emoji5]
Rozmawiałam ze swoim ginem o badaniach. Powiedział, że mogę zrobić.. Ale wiele z tych badań, może dać wynik taki, że będę w szoku, a to wcale nie będzie miała wpływu na moją ciążę i jej przebieg a tylko zbędnie się zablokuję... Oczywiście zrobiłam wszystkie podstawowe badania, morfologię rozszerzoną, mocz TSH i te pochodne, prolaktyne progesteron i wszystko było, że zacytuję mojego gina "bajeczne"...
gabrika
@gabrika , a tak zapytam, bo nie pamiętam... To u Ciebie wyszło w badaniach, że masz podejrzenie toksoplazmozy?
Nie, to nie u mnie...
Nawet nie wiesz jak ja sie ciesze, ze moge ciulac na te male marzenia! Z moim exem bylam 4 lata i dorobilam sie jedynie ogromnych dlugow :/ a z moim K jest kompletnie inaczej, zostal nam jeden stary kredyt no i ten nieszczesny kredyt na plot. Ale auto kupilismy i nawet najmniejsza pierdola jest w nim na biezaco robiona, wreszcie mieszkanie moge ruszyc i w sypialni juz nie mam izolacji z gazet pod panelami jezdzimy co 3 miesiace do Polski, a wczesniej ledwo moglam sobie pozwolic na raz do roku. Inny standard zycia nie jestesmy bogaczami i raczej nie bedziem ale mi wystarcza to, ze wszystko placimy na czas i z pensji zostaje cos pieniedzy czy to na remont czy na czarna godzine.
I to jest wspaniałe
Ja nie chcę być bogata! Jeżeli tylko będę mieć tyle ile teraz, to będe mogła spokojnie i dobrze żyć. Nie potrzebuję drogich torebek, ekskluzywnych mebli... chcę tylko być szcześliwa i mieć zdrową rodzinę! To też coś do czego jeszcze mocniej dojrzałam w ciagu tego tygodnia.
M2b
I to gin w Polsce Ci powiedział że możesz się od razu starać? Ja chcę zrobić badania żeby na przyszłość wiedzieć na czym stoję ale się ich boję bo co jak coś wyjdzie? Ehh trudne to. Ten strach chyba do końca życia zostanie.Rozmawiałam ze swoim ginem o badaniach. Powiedział, że mogę zrobić.. Ale wiele z tych badań, może dać wynik taki, że będę w szoku, a to wcale nie będzie miała wpływu na moją ciążę i jej przebieg a tylko zbędnie się zablokuję... Oczywiście zrobiłam wszystkie podstawowe badania, morfologię rozszerzoną, mocz TSH i te pochodne, prolaktyne progesteron i wszystko było, że zacytuję mojego gina "bajeczne"...
gabrika
I to gin w Polsce Ci powiedział że możesz się od razu starać? Ja chcę zrobić badania żeby na przyszłość wiedzieć na czym stoję ale się ich boję bo co jak coś wyjdzie? Ehh trudne to. Ten strach chyba do końca życia zostanie.
Mnie też gin w szpitalu powiedział, że jeżeli nie będzie konieczny zabieg, to możemy zacząć starania zaraz po pierwszej @.
reklama
Paraplu
@Lanvin lozko kontynentalne chce [emoji7]160cm szerokie, teraz mielismy 180 i to dla mnie za duzo no i przytlaczalo swoja wielkoscia mala sypialnie. Ja i tak spie tak, ze jakakolwiek czescia ciala musze dotykac K, take takie ogormne lozko w polowie jest u nas niezagospodarowane.
Teraz spimy w inny pokoju, na lozku 140cm i jest superowo ale jak dojdzie dzidzius to te 20cm dodatkowych cm sie przyda
W tym stylu [emoji173]
Teraz spimy w inny pokoju, na lozku 140cm i jest superowo ale jak dojdzie dzidzius to te 20cm dodatkowych cm sie przyda
W tym stylu [emoji173]