reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Kochane przepraszam że do was nie zaglądałam ale początki ciazy były dla mnie ciężkie wymioty, mdłości i niestety... w niedzielę dostałam krwawienia poszłam od razu do szpitala. Wczoraj usg potwierdziło najgorsze dzieciatku przestało bic serduszko w 9 tyg czyli 3 tyg temu... jest okropnie... siostra meza stwierdziła że się nie odzywiałam (miałam mdlosci od większości rzeczy mnie odrzucalo) potem jej mąż stwierdził że nie powinnam pracować... jestem załamana czekam teraz na jak okropnie to brzmi oczyszczanie.....
Bardzo mi przykro...

reklama
5t6d a na usg nadal nic, nigdzie nie ma pęcherzyka, nic, pusto. Endometrium ciążowe, hcg jest ale bardzo niskie. Nawet jakby liczyć, że ciąża tydzień młodsza, to już choć pęcherzyk powinien być. W jajowodach na szczęście nic nie widać, ale usg nie zajrzy wszędzie. Jakby brzuch mocno bolał, mam jechać od razu do szpitala. Także ..... znowu. Mam zrobić jeszcze bhcg i wizyta we wtorek, chyba że wszystko się skończy do wtorku.
O nieeeeee[emoji27] [emoji27] [emoji27] . [emoji120] [emoji120] żeby to nie była cp. Biedna Ty. Trzymam kciuki mimo wszystko za dobry przyrost. Może pęcherzyk się chował gdzieś. A jaką masz betę? U mnie przy 1922 1 dnia coś widzieli na jajniku a 2 przy becie 2160 już nic, ale to był inny lekarz i inny sprzęt. Masz możliwość iść do innego sprawdzić?
Dziewczyny widzę, że macie dobrze ogarnięty temat mierzenia temperatury. Przed pierwszą ciążą mierzyłam bo miałam taką możliwość ale teraz zastanawiam się czy będzie to miało sens bo pracuję po 12h i to w systemie zmianowym także nie wiem jak np na nocce czy po nocce mam sobie tą temp zmierzyć bo przecież trzeba odpoczywać itp. Myślicie, że warto? i jak to logistycznie przeprowadzić? :)
Można mierzyć temp. w innych godzinach, ważne jest żeby przed pomiarem były conajmniej 3 godziny snu. Im więcej tym lepiej[emoji4]

O nieeeeee[emoji27] [emoji27] [emoji27] . [emoji120] [emoji120] żeby to nie była cp. Biedna Ty. Trzymam kciuki mimo wszystko za dobry przyrost. Może pęcherzyk się chował gdzieś. A jaką masz betę? U mnie przy 1922 1 dnia coś widzieli na jajniku a 2 przy becie 2160 już nic, ale to był inny lekarz i inny sprzęt. Masz możliwość iść do innego sprawdzić?

Można mierzyć temp. w innych godzinach, ważne jest żeby przed pomiarem były conajmniej 3 godziny snu. Im więcej tym lepiej[emoji4]
240 także raczej przy tak niskiej nic nie zobaczą, bo pęcherzyk widać gdzieś koło 1000

Kochane przepraszam że do was nie zaglądałam ale początki ciazy były dla mnie ciężkie wymioty, mdłości i niestety... w niedzielę dostałam krwawienia poszłam od razu do szpitala. Wczoraj usg potwierdziło najgorsze dzieciatku przestało bic serduszko w 9 tyg czyli 3 tyg temu... jest okropnie... siostra meza stwierdziła że się nie odzywiałam (miałam mdlosci od większości rzeczy mnie odrzucalo) potem jej mąż stwierdził że nie powinnam pracować... jestem załamana czekam teraz na jak okropnie to brzmi oczyszczanie.....
Przykro mi bardzo. Tulę...

5t6d a na usg nadal nic, nigdzie nie ma pęcherzyka, nic, pusto. Endometrium ciążowe, hcg jest ale bardzo niskie. Nawet jakby liczyć, że ciąża tydzień młodsza, to już choć pęcherzyk powinien być. W jajowodach na szczęście nic nie widać, ale usg nie zajrzy wszędzie. Jakby brzuch mocno bolał, mam jechać od razu do szpitala. Także ..... znowu. Mam zrobić jeszcze bhcg i wizyta we wtorek, chyba że wszystko się skończy do wtorku.
Będzie wszystko dobrze.trzymaj się

Jejku jakie to wszystko jest nie sprawiedliwe.ja nie miałam takich problemów z ciążą choć miałam zagrożone ale to co niektóre z was muszą przejść, ile się nacierpiec żeby mieć upragnionego dzidziusia jest straszne.Tak mi jest smutno jak o tym myślę.przykro mi..:(tule was

czyli w moim przypadku to jest niewykonalne :p jak po nocce zdrzemnę się 1h to dobrze bo z moją 3,5 latką nie ma szans na więcej. Chyba, że odpuszczę sobie mierzenie w dni kiedy mam nockę i będę mieć wybrakowany wykres.

Dziewczyny współczuję strat, nie powiem, że wiem jak się czujecie bo nie wiem, na szczęście przez to nie przechodziłam i mam nadzieję, że nie będę musiała. Ale pamiętajcie, że nawet najgorsze doświadczenia sprawiają, że jesteśmy silniejsze i możemy więcej. Trzymam mocno za Was kciuki i wierzę, że szczęście jest blisko :*

A szansa na ciążę jest, czy się zabezpieczacie przed operacją?

Spoczko :) u mnie wróżka się właśnie rozkręca na całego [emoji14]

Czy możecie się odnieść do mojego pytania odnośnie tabelki? Bo Mietowajagodka się na mnie obraziła :( a ja po prostu chce znać Wasze zdanie bo tak w kółko kogoś dopisuje i za chwilę usuwam, bo się przestaje odzywać...

qdkkj44j6bi2vbec.png
Zabezpieczamy się. Teraz znając zagrożenia nie chce ryzykować. A 5 kwiecień juz niedługo [emoji5]

1usavcqgt1dml95x.png

reklama
Jestem za!!! @Paraplu ma racje duzo dziewczyn zapisuje sie do tabelki i znika na kilka dni a nawet tygodni wiec moze trzebaby bylo zrobić porzadki a takie ktorym zalezy i jakos chca uczestniczyc w tym forum po prostu zostawić ,tylko ja nie rozumiem wlasnie takich osob ktore napisza jednego posta poprosza o dopisanie do tabelki i znikaja ..... tez nie raz nie mam czasu ale teraz mamy super telefony z szybkim dostępem do forum jest wiec mozliwosc napisac chociaz kilka słów ,przypomniec o sobie innym nie koniecznie ktos kto milczy pare dni musi wracac do postow wstecz (ja wracam bo interesuje mnie co sie dzieje u kazdej bedacej tutaj na forum lubie uczestniczyc w waszych radosciach jak i smutkach i o to chyba wlasnie chodzi ) ale nie ktore chyba nie koniecznie tego potrzebuja
@Wonderful powodzenia na wizycie
@Lanvin trzymam kciuki za kolejny cykl dobrze ze juz masz jasność ....
@auslanderka dziekuje za wcześniejszą wyczerpującą odpowiedz (wlasnie za to Was kocham zawsze mozna liczyc na odpowiedź,podpowiedz,i zrozumienie ) @Magda36 moze @@nie przyjdzie staralas sie w tym cyklu czy raczej ten cykl odpuscilas ...?
@judytka777 ,@marc &&&&& za owocny cykl niech się Wam poszczęści :-) :-) :-*
W tym cyklu bez starań. Dopiero w lipcu jak wszystko dobrze pójdzie [emoji5]

1usavcqgt1dml95x.png

Do góry