reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

No to pewnie tak było u mnie ;/
Nie wiadomo. Mój gin. twierdzi że to był przypadek, zły podział komórek, taki pech.
Ja na to, że to nic przyjemnego, to nie spacerek, tylko zabieg który pozostawia jakieś ślady w organiźmie i wolałabym tego więcej nie przechodzić.
Chyba jednak wybiorę się do endokrynologa jeszcze.
Nigdy nie zaszkodzi. Ja gdy sie dowiedziałam że zaszłam w ciążę teraz w styczniu tsh miałam 3.4 zrobiłam badania (a brałam już leki na obniżenie) i po 2 tyg tsh było 3,75!!! mój ginekolog sie przestraszył wysłał mnie do endo, ale ten dureń kazał mi odstawić eutyrox (po cholerę idiote posłuchałam) no i brak zarodka... le u mnie dodatkowo mógł zabić Cushing.

reklama
@Emzilka androvit i prostimen mają na pewno dobry skład- te stosowaliśmy :) reszta nie wiem :)

Moja szefowa wie już o ciąży, sama się domyslila po brzuszku ponoć :) (choć ja widzę różnicę tylko jak się najem jednak :p ).
Poplakala się i sama nie wiem czy się cieszyła, bo wiedziała ile się staram czy z tego powodu, że mała będzie musiała pójść do żłobka... :) jej mąż na pewno żłobkiem jest przerażony...
Za to teraz jest mega pozytywnie, codziennie pyta jak się czuję, podpowiada co mogę brać, opowiada o swojej ciąży, także fajnie :)
super, za tak fajnie zareagowala :)

Nimitti, ja mam tsh 2,02 myslisz że powinnam zbyć do 1,5? Gin powiedziała ze moge mieć do 2,3

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Basiu masz bardzo ładne TSH jak na starania. Ja w grudniu jak badałam tsh miałam 3,4 i teoretycznie nie powinno mi sie udać zajść w ciążę ale się udało co innego że sie nie utrzymała. Myślę że nic nie stoi na przeszkodzie żebyś zaszła w ciążę ale jak możesz to staraj sie zbić tsh do 1.7 choćby :)

Ludek to i tak szybko! ja ostatnio dostałam na kwiecień 2018 ;) ale ja ide prywatnie więc olałam sprawę.

alunia87 szkoda ale nie ma co teraz rozmyślać, ja też bym mogła myśleć a po co posłuchałam tego endo może byłabym w ciąży ale to już niczego nie zmieni. Ważne że wiemy co i jak prawda :)

Bez nadzienia? Co za oszuści!!

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Żebyś wiedziała...była dosłownie mała kropka, teraz trzeba zjeść kolejnego, bo niepełnosprawny pączek się nie liczy [emoji14]

@Lanvin szczerze mówiąc sama nie wiem.
Lekarz twierdzi, że takie tsh jest w porządku dla osób niebędących w ciąży i że trzeba byłoby zbijać dopiero jakbym zaszła w ciąże i taka się utrzymywała (powinna się zmniejszyć po zajściu bo teoretycznie pracuje już na dwa organizmy). Trochę mnie to zdziwiło bo inna gin mi mówiła że powinno być tsh do 2,5. Dr google twierdzi że nawet mniej ;)
Dziwne... Ja cały czas słyszałam, że do 2-2,5 jest jeszcze ok, chociaż lepiej mieć do 2, więc starająca się powinna je zbić. Ty masz zdecydowanie za duże, może spróbuj udać się do innego lekarza? Tsh może być przyczyną tego, że się nie będzie udawać :/ ja mam 2,3 i liczę, że to jeszcze ok.

@MartaBarbaraWeronika poprawione :)

relgx1hpw702se3x.png

Hej dziewczyny.ciężko was nadrobić.trochę oderwalam się od forum i jest lepiej.czasem coś napisałam ale rzadko.wzięłam się troche w garść i powinno być lepiej.chodzę 2 razy w tyg na aerobik i jest super.odrazu więcej siły i energii:)
Witam nowe staraczki. Nie wiem nawet co komu odpisać.
Piszecie o tsh.lecze się 8 lat prawie i zawsze mówiła moja doktorka ze tsh powinno byc ok 2,5 a jak się staram o dziecko to ok 1,5 bo wtedy jest ryzyko nie utrzymania się ciazy albo wogole mniejsza szansa na dziecko.
U mnie to jest chyba powód.jutro mam robić progesteron i odrazu tsh ft3 ft4.zobaczymy jak moje wyniki po zwiększonej dawce.
Kurcze od 3 dni mam zgage której nigdy nie miałam.masakra jakie to męczące. Ja jeszcze 6 dni do okresu zobaczymy:)miłego dnia

reklama
Do góry