reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dziękuję dziewczyny za odpowiedź, a czy to normalnie te bóle podbrzusza jakbym miała za chwilę dostać @, boję się, to pierwsze dziecko, długo wyczekiwane dlatego się tak przejmuję.
Też miałam na początku bóle podbrzusza, lekarz zwiększył mi dawkę duphastonu, przestałam chodzić do pracy, denerwować się, więcej wypoczywać i to podziałało. Bierzesz jakiś dodatkowy progesteron? Może pogadaj z ginem to CI zapisze.

reklama
Dziękuję dziewczyny za odpowiedź, a czy to normalnie te bóle podbrzusza jakbym miała za chwilę dostać @, boję się, to pierwsze dziecko, długo wyczekiwane dlatego się tak przejmuję.
Tak kochana to jest normalne, bóle brzucha troszkę inne niż te miesiączkowe, parcie na mocz, ból piersi, senność. Brzuch boli bo macica się unosi i rozciąga, szybko miną te bóle a pojawią się w zamian mdłości albo i wymioty. Jak możesz to leż, odpoczywaj niech tam się maleństwo dobrze wczepi.

Też miałam na początku bóle podbrzusza, lekarz zwiększył mi dawkę duphastonu, przestałam chodzić do pracy, denerwować się, więcej wypoczywać i to podziałało. Bierzesz jakiś dodatkowy progesteron? Może pogadaj z ginem to CI zapisze.
no właśnie rozwiałam, że może by tak kontynuować branie duphastonu, ginekolog stwierdził, że nie ma takiej potrzeby, a teraz jeszcze zauważyłam jakąś białą i kleistą wydzielinę.

Tak kochana to jest normalne, bóle brzucha troszkę inne niż te miesiączkowe, parcie na mocz, ból piersi, senność. Brzuch boli bo macica się unosi i rozciąga, szybko miną te bóle a pojawią się w zamian mdłości albo i wymioty. Jak możesz to leż, odpoczywaj niech tam się maleństwo dobrze wczepi.
bólu piersi o dziwo nie mam, senność jak najbardziej występuje i parcie na mocz. :)

no właśnie rozwiałam, że może by tak kontynuować branie duphastonu, ginekolog stwierdził, że nie ma takiej potrzeby, a teraz jeszcze zauważyłam jakąś białą i kleistą wydzielinę.
Kochana nie doszykuj się dziwnych objawów. Jesteś w ciąży ciesz się. Śluzu może być więcej w ciąży. Ja od czwartego miesiąca miałam tyle że chodziłam z wkładkami a lekarz myślał że mam infekcje ale nie. Poprositu tak hormony dzialaly.

bólu piersi o dziwo nie mam, senność jak najbardziej występuje i parcie na mocz. :)
Ja się koszmarnie czuję. Na początku te bóle, później straszne mdłości, zmuszam się do jedzenia, brak siły, ból głowy, znam to wszystko bo w pierwszej ciąży miała to samo, chociaż wydaje mi się że w tej wszystko jest szybciej i bardziej intensywnie odczuwalne.

reklama
Każdy organizm reaguje inaczej ba ta sama kobieta a dwie różne ciąże mogą być. Ja żygałam kilka razy na dobę do 12 tyg.a bratowa dwa razy na całą ciążę. Dopóki nie plamisz to lekarz pewnie progesteronu nie da bo i po co. Raz jeszcze gratuluję a torbieli pewnie sama zniknie.

Do góry