reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Coś w tym stylu, ale np w chińskim inaczej mi pokazuje, niż na tej stronie jeśli chodzi o okres wrzesień-grudzień. Filip jak się urodził to miał 58cm i 3860 :-) jak wychodzillismy że szpitala to spadło na 3620 :-)

EDIT
Jednak dobrze, to jest to samo najwidoczniej, patrzyłam ciągle na 26, zamiast w sierpniu spojrzeć na 27, debil że mnie [emoji1]
qdkkx1hpzei65q7s.png

No wlasnie jak to interpretować? Bo ja sprawdzam rocznikowo czyli 28 mimo ze do czerwca mam 27 hmm..
Z synem mi się sprawdziło bo 23 lata i zaszłam w listopadzie [emoji6] to podobnie jak moj! Z tym, że Kuba miał 3920 i 61cm [emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry kobietki ;)
U mnie nie do końca dobry, bo prawie cala noc spędziłam w łóżku mojego 2.5letniego mężczyzny. . cycek mamy po prostu.
Dopiero od 12 tygodnia bo zdarzają się poronienia dlatego zdrową i silną ciążę kwalifikują od 12tyg.
W UK stawiają na naturę. Ale nie robią żadnych problemów jeśli kobieta w 7tc jedzie do szpitala z jakimiś problemem. Generalnie nie chcą podtrzymywać ciąż u kobiet młodszych niż 35lat. Ja dwoje dzieci mam na Brytyjskim systemie urodzone i naprawdę ogromne brawa za opiekę. Z drugim bobo zalapalam się na one-to-one, czyli jedna położna przez cala ciążę i po porodzie. Przyjeżdżała do mnie do domku :)
Paraplu- tutaj edukacja inaczej wygląda. Nie musisz robić np bloku 4 lat żeby zdać. Co rok dostajesz świadectwo ukończenia. Jak chcesz to idziesz dalej na kolejny rok. Jak zafasolkuje wkrótce to odpuszcze sobie ostatni rok. No chyba ze mój organizm jeszcze nie jest gotowy na kolejne bobo. .
Dopiero wracam do siebie po antykoncepcji, ponad rok juz nic nie biore. Totalnie rozstroil mi się organizm. .
Może glupio zabrzmi, ale jak jajnik kluje to jest owu, czy juz po czy tuz przed? Poprzednie dwie ciąże były ktortko po tym jak rezygnowalismy ze starań :p Wiec nie do końca ogarniam co i jak :p

No wlasnie jak to interpretować? Bo ja sprawdzam rocznikowo czyli 28 mimo ze do czerwca mam 27 hmm..
Z synem mi się sprawdziło bo 23 lata i zaszłam w listopadzie [emoji6] to podobnie jak moj! Z tym, że Kuba miał 3920 i 61cm [emoji3]

Patrzysz na skończone lata, czyli np ja mam teraz 26, a od sierpnia sprawdzam 27, bo wtedy mam urodziny :-)

To Twój też klocuś [emoji1] obiecałam sobie, że w tej ciazy nie będę tak jeść, byle jeść, tylko z rozsądkiem. W poprzedniej przytyłam 9kg i tyle styknie :-)

qdkkx1hpzei65q7s.png

Oo to super w kupie raźniej:)Ale ja się tak boję ...

Uwierz mi ze ja tak samo....

A badasz sobie szyjke?albo bolą piersi czy coś?

Szyjki nie badam bo nie umiem, bolą mnie piersi po bokach mocno i sutki są twarde i palace. Wczoraj jak miałam stanik to mnie drażnił mocno. Podbrzusze pobolewa ale lekko. Czasami takie punktowe ukłucia w środku ale kilkusekundowe. Wczoraj mocno bolały mnie lędźwia i miałam uczucie ze zaraz pęknę. [emoji23]

A kiedy miałaś owu? Bo ja w sobotę potwierdzona monitoringiem. Biorę duphaston i czuje ze te moje "objawy" to jego zasługa. Gin kazała mi iść zrobić betę w 25 dc. Powiedziała ze już na pewno będzie wynik.

To dobrze, to znaczy że w środku dzieje się rewolucja! A dzisiaj który już tydzień? Ty masz już zdjęcie z usg, czy dopiero 3 lutego dostaniesz? Bo nie wiem, czy dobrze pamiętam.

qdkkx1hpzei65q7s.png
Dobrze pamiętasz mam zdjęcie z usg ale tylko pęcherzyka ja jestem tydzień do tylu wiec dzisiaj będzie równo 6tc

Kształt brzucha zależy od napięcia mięśni mamy i pozycji bejbiska. Ja mam parke i z każdym miałam brzuch jak piłka. Z cora nudności z rana z synem wieczorem. A zachciewajki miałam na wołowinę przy jednym i drugim bo miałam anemię ciazowa.

reklama
Do góry