reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@Lanvin Oj tak jestem padnięta, a w szczególności w piątki po całym tygodniu. Ale zmęczenie na bok bo tu taka mała kruszynka leci do Ciebie, rzuca Ci się na szyję i krzyczy: Mamo, no w końcu jesteś :) Aż się serce raduje:) Pracuję w Kancelarii Podatkowej - zajmuję się księgowością.
Dojeżdżam już tak 7 lat i w sumie to przyzwyczaiłam się :p

reklama
@Lanvin Oj tak jestem padnięta, a w szczególności w piątki po całym tygodniu. Ale zmęczenie na bok bo tu taka mała kruszynka leci do Ciebie, rzuca Ci się na szyję i krzyczy: Mamo, no w końcu jesteś :) Aż się serce raduje:) Pracuję w Kancelarii Podatkowej - zajmuję się księgowością.
Dojeżdżam już tak 7 lat i w sumie to przyzwyczaiłam się :p
Czyli jesteś zadowolona z pracy? :-) a jak mała ma zebranie, albo jakieś przedstawienie w przedszkolu, to bez problemu dostajesz wolne, czy nie możesz się pojawić?

qdkkx1hpzei65q7s.png

Hej z ranka:) Mnie dziś zalewa @ - najgorszy dzień bo ból i ciężko wysiedzieć w pracy a praca siedząca. Czekamy do końca krwawej i działamy [emoji14]
Trzymam kciuk dziewczyny za pozytywne testy &&& .

Córka się dziś rano przed moim wyjściem obudziła i powiedziała : Mamusiu czemu musisz iść do pracy? Ja chcę żebyś mnie do przedszkola prowadzała.
No normalnie tak mi się smutno zrobiło, bo niestety nie mam możliwości ani jej zaprowadzać ani odbierać. Babcia na zmianę z tatusiem ją zaprowadza i odbiera. Taka praca :( Może jak uda się być w niedalekim czasie w ciąży to będę miała trochę więcej czasu ( wizyty u lekarza, badania) to ją będę prowadzać:) Jak byłam w ciąży to pamiętam że do 4 miesiąca na zwolnieniu byłam ( strasznie wymiotowałam ), potem do 7 miesiąca w pracy i od 8 miesiąca już na l4 do porodu.
Nie narzekaj. Ja moją prowadzę o 8.30 a jak wracam z pracy o 23 już śpi[emoji20]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Czyli jesteś zadowolona z pracy? :-) a jak mała ma zebranie, albo jakieś przedstawienie w przedszkolu, to bez problemu dostajesz wolne, czy nie możesz się pojawić?

qdkkx1hpzei65q7s.png

Z pracy jestem zadowolona, aczkolwiek dopada mnie czasami kryzys związany z dojazdami :/ Malutka chodzi do przedszkola dopiero od września, więc za wiele zebrań i przedstawień nie było, ale nie ma z tym problemu - mam wyrozumiałych szefów :p W tym przedszkolu to akurat jest tak, że jakiekolwiek zebrania , przedstawienia są po południu. Ostatnio zebranie było na 16 i przedstawienie jesienne dla rodziców też na 16, więc spokojnie nawet do domu na obiad zdążyłam:p

Boże, jak to musi być przykre... system nas po prostu odczłowiecza. Przecież to nie jest wielkie halo - móc odprowadzić własne dziecko do przedszkola - wystarczyłoby, żeby pracodawcy dopasowali trochę godziny pracy... Masz dziecko - to masz dodatkowy etat w domu - czyli dla Ciebie praca na całym etacie to nie 8 a np. 6 godzin dziennie, mogłabyś wtedy zaprowadzić dziecko do przedszkola, odebrać... Każda mama powinna mieć taką możliwość
Kochana...nie zawsze się tak da. Jak ktoś pracuje w sklepie to co-sorki nie przyjdę na 6 bo muszę dziecko odprowadzić? Nie każdy pracuje od 8 do 16...ja pracuje 12 godzin. I nocki.Taka praca. A za coś żyć trzeba.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Kochane :) buziaczki dla naszego słoneczka Nataniela :*

StorAnia trzymam kciuki!!! Walcz o swoje. Dawaj znać.
Lui czekamy na test :)

I mnie 7dpo. :) cycuchy bola i sa jak kamienie, w brzuch czasami coś złapie. Czekamy co będzie. :)

Mnie suty bolą :-) a wczoraj miałam je tak gorące, ze hej :-) 8dc testy owu dalej pozytywne

reklama
To całkiem przerąbane :-( sama też musisz być zmęczona... A gdzie pracujesz?

Karotka, ja cały czas mówię, że chciałabym dziecię z początku roku i też takie aktywne starania będziemy prowadzić od drugiej połowy kwietnia, ale mimo wszystko jakoś ciągle mam nadzieję, że teraz się uda. To już chora głowa jest, racjonalność się gdzieś zaciera.

Buźki dla Natanka :-)

Umowa o mieszkanie?

qdkkx1hpzei65q7s.png
tak o wynajem, chcemy nadal tu mieszkac i znow przedluzamy :)

Do góry