reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Miśka, a @cheebay nie miała właśnie spadku na czas implantacji lub koło implantacji? Wtedy to by się u Ciebie zgadzało. Chociaż z tą temperaturą to też tak nie wiadomo, to z wieloma czynnikami się wiąże i wszystko może ją zaburzyć, zawsze o tej samej porze mierzysz??

qdkkx1hpzei65q7s.png
Dlatego ja się w to nie bawię. Zresztą przy pracy zmianowej nie mam szans o tej samej porze po przebudzeniu...zresztą kto zawsze wstaje o tej samej godzinie? Nawet jeśli w tyg.tak to jak mogę wolę pospać dłużej...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kochana nie chce, bo za każdym razem jak robiłam po południu to nic nie wychodziło [emoji20] nie wychodziło, bo nie miało co wyjść, ale mimo wszystko jakoś boję się, że może nie wyjść z popołudniowych siuśków. Pojechalabym najchętniej na betę, ale jak pisałam wyżej, rozkraczyło mi się auto i nie mam jak przed pracą pojechać. Ale możliwe, że w piątek będę miała wolne, wtedy ewentualnie pojadę :-) ale dziękuję za kciuki, też trzymam [emoji110] [emoji110]

Czy dzisiaj ktoś testuje? [emoji4]

qdkkx1hpzei65q7s.png
Ja testowałam rano ale niestety biel:(
Właśnie mam brązowe plamienie.....czy orientujecie się od kiedy powinnam liczyć 1 dc? od plamienia czy krwawienia? Zawsze liczyłam właśnie od dnia plamienia.
A słyszałyście o kubeczkach menstruacyjnych? Usłyszałam o nich przypadkiem i się zastanawiam czy któraś z Was może ich używa i podzieli się "wrażeniami" :p:rofl:

Nie mam pojecia. Zeby miec jakakolwiek szanse na badanie musze miec skierowanie do ginekologa a o to nie jest latwo w Wiatrakowie.
Jutro umowie sie na wizyte do rodzinnego, na karteczce wypisze sobie wszystkie objawy aby o zadnym nie zapomniec. Mam nadzieje, ze ich ilosc bedzie wystarczajacym argumentem do dostania skierowania.

A jak nie uda sie to w gre wchodzi prywatnie w Polsce a to dopiero kwiecien-maj.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A prywatnie w Wiatrakowie nie da sie pójść do gina?

Holandia nie jest super [emoji12]

No wlasnie, te nawykowe poronienia i ciaze pozamaciczne mnie doslownie paralizuja. Oczywiscie wolalabym aby to byl tylko moj wymysl ale wole sie upewnic niz pluc sobie w twarz, ze moglam cos zrobic a nie zrobilam.
Pomysl ze zrostami to tylko i wylacznie zasluga @bertha nie moj! Mam nadzieje, ze to nie to ale jesli to zrosty to w zyciu bym chyba na to sama nie wpadla. Dzieki berthuś [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
:*
Nawet powiem szczerze ze nie sądziłam ze zrosty mogą powodować poronienia. Bardziej byłam przekonana ze utrudniają zajście bo zagnieżdżanie jest utrudnione.
Boje sie ze gin słaby albo nie znający sie na zrostach nic na usg nie bedzie umiał wypatrzyć..
ciekawe czy te czopki zagranica w ogóle sa, bo te sa produkowane przez Polska firmę. Spisz sobie skład i pokaz ginowi.

To jest właśnie kolejny powód dlaczego to forum jest tak ważne dla kazdej z nas.....a Bertha to w końcu nasza Matka Chrzestna [emoji173] (jak juz kiedyś pisalam)

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...
:) :*

Oj nie wiem czy tyle wytrzymam [emoji2]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez bym szła od razu po pozytywnym teście! :) na serduszko pójdziesz po prostu na kolejna wizyte za tydzień lub dwa :)

U mnie 10 dc i też sklep już otwarty [emoji1] również ide do gin, jutro. A na co jest to owitrelle?

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom
Ovitrelle, to tak samo jak Pregnyl na pęknięcie pęcherzyków. Skład to Hcg. Wiec po zastrzyku ma sie pozytywne testy przez jakies 10-11 dni bo sie Hcg utrzymuje w organizmie.

Ja czekam u gina na monitoring czy pecherzyk pękł. Przy okazji moja infekcja przeniosła sie na pęcherz który boli :( wiec słabo z tym cyklem. Mysle ze plemniki nie miały szans z tymi moimi globulkami na infekcje... a tak sie cieszyłam ze dawno żadnej infekcji nie miałam, no to teraz mam. :)

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

1485165202-aaaaaa.jpeg
poranny test [emoji179] teraz to mogę się chyba cieszyć [emoji2] do gin za tydzień [emoji2] mam nadzieję że będzie już coś widać[emoji173]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
[emoji175] przypomnij który tydzień? Ja byłam na wizycie jakoś 7/8 tydz i już było serducho. Test zrobiłam dopiero tydzień po terminie @[emoji6]

A ja dzwoniłam dziś do kliniki niepłodności...do polecanego lekarza termin na 8 lutego...niby szybko ale to 20 dc więc ni w kij ni w oko. Chciałam od razu sprawdzić czy pęcherzyk rośnie i pęka...3 lutego mam u swojego "zwykłego" gina i chyba na razie spróbuję od niego się dowiedzieć co można zrobić,co zbadać itp.

U mnie ten sam [emoji1] działamy od 7.

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom
oo to razem będziemy testować
ja mam ostatnio 26 dniowe cykle
u mnie serduszkowanie było w sobote i ndz a jak będzie dalej to zobaczymy bo w tyg jest średnio bo mój m zmęczony. mam nadzieje ze przynajmniej co dwa dni będziemy się starać

Ja testowałam rano ale niestety biel:(
Właśnie mam brązowe plamienie.....czy orientujecie się od kiedy powinnam liczyć 1 dc? od plamienia czy krwawienia? Zawsze liczyłam właśnie od dnia plamienia.
A słyszałyście o kubeczkach menstruacyjnych? Usłyszałam o nich przypadkiem i się zastanawiam czy któraś z Was może ich używa i podzieli się "wrażeniami" :p:rofl:

ja osobiście z tego nie korzystałam, ale wydaje sie byc to niesmaczne Hehehe :-)
Ja liczę od krwawienia jak zawsze i to sie mi zgadza z moim cyklem :-)

Nie lubię, uwierz że wcale mi to przyjemności nie sprawia! Już 5 razy robiłam test w tym cyklu, za każdym razem myślałam, że nic z tego, a on się tak dluży i dłuży. Chciałabym mieć w końcu pewność :-)

Dziewczyny, a czy któraś miała prócz bólu piersi takie mrowienie i twardniejące co chwilę sutki? Dziwne uczucie.

qdkkx1hpzei65q7s.png
Ja mam od pewnego czasu tak. Niby jutro ma zawitac

reklama
Hej kobitki, przepraszam, ze malo pisze, ale u mnie młody chory dalej na antybiotyku bo 4 dzien gorączka. Mnie też złapało , chyba grypsko bo 39st i ból wszystkiego. W tym tygodniu mam mieć zabieg, ale w tym wypadku nie wiem czy mnie wezmą:(. Trzy miesiące już czekam. Faszeruje się wszystkim żeby przeszło do czwartku. Miłego dnia, ja idę spać;).

Do góry