reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Judytko, nie chce zaprzestac ale czuje, ze cos jest nie tak. Jesli to "nie tak" powodowaloby jedynie brak ciazy to bym sie starala i w miedzy czasie badala czym jest to "nie tak". A jesli czytam, ze np. zrosty czesto powoduja poronienia to az slabo mi sie robi, boje sie, ze znow strace dziecko.

- Wiekszosc pozycji sprawia mi bol, czytalam, ze po zabiegu tak moze byc i nie przejmowalam sie tym ale kurcze wlasnie stuknelo mi pol roku bo czyszczeniu i zadnej poprawy.

- Po przytulankach plamie na brazowo.

- Miesiaczka to nie jest krwawienie, ostatni okres to w sumie wielki ciemny skrzep, raz dziennie cos wylazlo, prawie zero normalnej krwi.

- Do tego CALY cykl czuje bole i klucia macicy i szyjki macicy.

- Skraca mi sie dlugosc cyklu a zawsze mialam jak w zegarku.

Pewnie o czyms jeszcze zapomnialam.

Pogadam z lekarzem, moze zmienie zdanie, na razie glosno mysle bo czesto jest tak, ze czlowiek zamyka sie w swojej glowie i nie widzi innych mozliwosci a tak jest szansa, ze ktoras z Was napisze cos co mi pomoze w przemysleniach.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Słusznie ... tez bym tak zrobiła. Ja w ogóle jak coś odbiega od normy to wolę sprawdzić aby to nie zaprzatalo mojej głowy niepotrzebnie....wiec trzymam kciuki żebyś szybko trafiła do dobrego specjalisty ! [emoji110]

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...

reklama
Nie mam pojecia. Zeby miec jakakolwiek szanse na badanie musze miec skierowanie do ginekologa a o to nie jest latwo w Wiatrakowie.
Jutro umowie sie na wizyte do rodzinnego, na karteczce wypisze sobie wszystkie objawy aby o zadnym nie zapomniec. Mam nadzieje, ze ich ilosc bedzie wystarczajacym argumentem do dostania skierowania.

A jak nie uda sie to w gre wchodzi prywatnie w Polsce a to dopiero kwiecien-maj.

A niby ta Holandia taka super a do gina trzeba skierowanie[emoji107]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Cytat " Powstałe w wyniku zrostów zmiany anatomiczne są też częstą przyczyną przewlekłych lub okresowych bólów w miednicy mniejszej, a także bolesnych stosunków płciowych. Dla kobiety szczególnie niepokojący jest jednak negatywny wpływ zrostów na płodność – mogą one zaburzać procesy owulacji, wychwytu komórki jajowej i jej wędrówkę przez jajowód. Ocenia się, że nawet 20 proc. przypadków niepłodności wiąże się z obecnością zrostów."

Omg .... brzmi poważnie. Nie ma na co czekać ... dobrze, że wiesz już więcej co to może być i czas działać aby to sprawdzić

Trzeba mocno powiększyć[emoji6]żelazo i b6 już biorę a od tego cyklu wiesiolek. Specjalny żel też jest[emoji6]ciekawi mnie ta kofeina i sperma 2h przed stosunkiem...mówią że kofeina negatywnie wpływa na nasienie a tu takie info[emoji53]
1485129685-aaaaaa.jpeg

A niby ta Holandia taka super a do gina trzeba skierowanie[emoji107]

Holandia nie jest super [emoji12]

Omg .... brzmi poważnie. Nie ma na co czekać ... dobrze, że wiesz już więcej co to może być i czas działać aby to sprawdzić

No wlasnie, te nawykowe poronienia i ciaze pozamaciczne mnie doslownie paralizuja. Oczywiscie wolalabym aby to byl tylko moj wymysl ale wole sie upewnic niz pluc sobie w twarz, ze moglam cos zrobic a nie zrobilam.
Pomysl ze zrostami to tylko i wylacznie zasluga @bertha nie moj! Mam nadzieje, ze to nie to ale jesli to zrosty to w zyciu bym chyba na to sama nie wpadla. Dzieki berthuś [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Z pamiętnika żonatego mężczyzny
PONIEDZIAŁEK 07.06.
Żyję. Wciąż żyję. Mój lekarz mówi, że to cud. Wczoraj pokłóciłem się z żoną. Smęciła mi i smęciła to jej powiedziałem w końcu:
- Gadaj sobie do woli. Mnie to i tak lewym uchem wpada, a prawym wypada.
Dziś lekarz założył mi opatrunek na prawe, a żona powiedziała, że mi już teraz nic nie wypadnie. Do lekarza ze mną poszła cholera jedna. Przy okazji tego ucha o niestrawności mojej żeśmy gadali i lekarz mnie pyta:
- A zgagę Pan ma? No to mu mówię: - A co nie widać?
Tylko po cholerę się na nią patrzyłem? Tym razem unik się nie udał i dodatkowo szycie brwi miałem.
SOBOTA 12.06
Szczerość jest przereklamowana. Z babami nie ma co szczerze w ogóle gadać. Wczoraj mojej żonie przyszło na jakieś czułości. Leżymy sobie, a ona do mnie z tekstem:
- Ty w ogóle nie jesteś o mnie zazdrosny!
- Jestem....
- Ciekawe, a co byś pomyślał, jakbyś się dowiedział, że cię zdradziłam z twoim najlepszym przyjacielem?!
- Że jesteś lesbijką...
Brew nie zdążyła się zagoić. Miałem drugie szycie i o dwa szwy więcej. Do trzech razy sztuka?
PONIEDZIAŁEK 28.06.
Facet to nie powinien okazywać swojej radości. Byłem na imprezie z kolegami. Impreza jak impreza. Trochę popiliśmy, rozochocony wróciłem do domu. Trochę nawalony i radosny. Chciałem się podzielić tą radością więc klepię starą w dupsko z uśmiechem i wołam:
- Ty jesteś następna grubasku ...
Nie zdążyłem dokończyć zdania, a ze szpitala dopiero dziś mnie wypisali.
SOBOTA 03.07.
W poniedziałek idę do dentysty zobaczyć, czy implant jedynki mi się będzie trzymał. A wszystko przez te perwersje. Że też ludziom takie durnoty do głowy przychodzą. Wracam zrąbany z pracy, żryć się chce, wchodzę do chałupy, a moja stara stoi w drzwiach sypialni, oparta o futrynę, cała w lateksie i kręci pejczem. To się pytam:
- Co na obiad Batmanie ?!!
Obiadu nie było, a przynajmniej ja nie miałem, obudziłem się dopiero dziś po śniadaniu.
CZWARTEK 08.07.
Czas to ma destrukcyjny wpływ na moją osobę. Dziś dostałem w ryj za spóźniający się zegar. Czy to do cholery moja wina była, że się spóźnił?
Wchodzę do domu, a żona mi od drzwi smęci:
- Wiesz, dziś jak przechodziłam w przedpokoju to zegar spadł tuż za mną.
- Zawsze się spóźniał - odpowiedziałem szybko.
Kurde, za szybko. A niby czas to pieniądz. Mnie to kosztowało pięć stów za remont górnej trójki.
PIĄTEK 16.07.
Czy wszystkie kobiety mają kompleksy na tle cycków? Wczoraj kupiłem parę płyt DVD. Mieliśmy z kumplami wieczorem pooglądać u Zenka.
Żona się pyta po cholerę kupiłem płyty skoro DVD nie mam? No to ja się zapytałem po cholerę kupuje staniki? Ta brew to mi się chyba nie zagoi.
WTOREK 20.07.
Ja to kobiet nigdy nie zrozumiem. Na przeprosiny za te staniki kupiłem żonie kwiaty. Wchodzę do domu. Całuję ją w policzek z uśmiechem. Wręczam kwiaty, a ta drze się na mnie:
- Tak, Tak! Teraz może będę nogi rozkładać przez tydzień??? Co???!!!
Na to ją pytam grzecznie: - A dlaczego? To wazonów już nie mamy??
No i za kwiaty dostałem po ryju. Teraz wiem czemu faceci nie kupują żonom kwiatów. Mają kurde rację!

I z tego pozytywu wielkie nic [emoji14]

@StorAnia ale nie pakusiaj, zycie zaskakuje nas w najmniej spodziewanych momentach, moze akurat to bedzie Twoj moment? [emoji8] a jak nie to trudno, badanie nasienia mozna zrobic za tydzien a owulka jest raz w miesiacu. Dla mnie rachunek jest prosty na korzysc boboseksow.

Gadalam z K i my chyba wstrzymamy sie ze staraniami do wykluczenia zrostow [emoji20] czytam, ze czesto sa powodem poronien a ja chyba nie przezyje jesli strace kolejne dziecko przez jakis glupi zrost.
Jutro dzwonie do rodzinnego, moze umowie sie srode lub czwartek bo mam wtedy czas i pogadam, moze uda mi sie dostac to skierowanie do gina.

Daj koniecznie znać co Ci się udało załatwić, będę trzymać kciuki żeby jednak dał Ci skierowanie.
A może uda Ci się załatwić te czopki o których pisała @bertha?

@Spark czy mogę łączyć donga z metformina?

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Holandia nie jest super [emoji12]

No wlasnie, te nawykowe poronienia i ciaze pozamaciczne mnie doslownie paralizuja. Oczywiscie wolalabym aby to byl tylko moj wymysl ale wole sie upewnic niz pluc sobie w twarz, ze moglam cos zrobic a nie zrobilam.
Pomysl ze zrostami to tylko i wylacznie zasluga @bertha nie moj! Mam nadzieje, ze to nie to ale jesli to zrosty to w zyciu bym chyba na to sama nie wpadla. Dzieki berthuś [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

To jest właśnie kolejny powód dlaczego to forum jest tak ważne dla kazdej z nas.....a Bertha to w końcu nasza Matka Chrzestna [emoji173] (jak juz kiedyś pisalam)

Paraplu oby to nie było to ale masz przynajmniej punkt zaczepienia i wydus to skierowanie od lekarza [emoji123] powodzenia !

reklama
Wiecie co, muszę pomarudzić... Cieszyłam się jak głupia z tego pęcherzyka. D zawalił badania nasienia. Bzykamy się codziennie. Tylko czemu akurat teraz miałoby być inaczej? Dlaczego łudzimy się, że pęcherzyk pęknie? Przecież sama w to nie wierzę :(
Płakać mi się chce, że tak się dałam w to wkręcić :(
Jajnik nadal boli. Tak bardzo bym chciała, żeby było dobrze... :(
Aniu bądź dobrej myśli[emoji2] [emoji179] musi być wszystko dobrze zobaczysz[emoji18]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry