reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Nevka - masakra:(

dziewczyny powiem Wam że trochę żałuję że robiłam testy owu. Bo przez to, że 7 razy z rzędu (13dc-19dc) wyszedł negatyw to nie wierzę że się udało i spokojnie czekam na @.
W sumie to ze śluzem sobie wytłumaczyłam, że byc może to że nie wypłynął nie oznacza, że go nie było we mnie wystarczająco.... ale te testy mówią jednoznacznie - nie było owulacji. No chyba że była bardzo wcześnie np 10 dnia, albo bardzo późno np 21dc...ale w to szczerze wątpię.....

NIech już przyjdzie @ bo chcę zacząć trzeci cykl....
Albo testy zwyczajnie nie pokazały, miałam tak raz... Byłam pewna, że owu nie miałam, bo testy negatywne, a badanie progesteronu pokazało, że była... ;)

reklama
Od dwóch dni nie potrafię wejść na bb przez telefon ;/
Kotek bardzo mi przykro... trzymaj się !
Ja właśnie wypiłam kieliszek czeerwonego wina na poprawę endo, brrr w ogóle nie miałam ochoty... zaraz łykam clo i całą resztę- zaczynamy zabawę... ;)
W przyszłym tyg. miałam jechać na 4 dni do Warszawy z pracy, ale mam monitoring no i płodne, więc no... ;)

Hej dziewczynki.

Skoro dzien narzekania to i ja ponarzekam, a co! Mnie okrurnie boli masakryczny wysyp na fejsie ciaz i czesto juz kolejnych dzieci moich znajomych :( ostatnio znajomy wrzucil pozytywny test swojej zony (2 dziecko) i napisal, ze jest zalamany i idzie na piwo. Myslalam, ze mi serce peknie :(

3 dzien diety, 90% moich mysli jest o frytkach, pizzy i czekoladzie [emoji24] mam jeszcze rozepchany zoladek i po posilku nie czuje sie najedzona. Podobno unormuje sie to po 2-4 tygodniach. Masakra. Oby tylko przynioslo to efekty. Plywac jeszcze nie moge :(

To tyle narzekania na dzisiaj.

[emoji173] Nie ma stópki tak małej, by nie mogła zostawić śladu... [emoji173]

dokladnie...:( doskonale pamietam jak siostra przyjechala z 2 miesiecznym synkiem do nas do domu... Bardzo mi to pomoglo sie ogarnac bo dopiero co bylam po poronieniu. Ale jak jechali do domu plakalam jak dziecko...:(
ja do tej pory gdy widzę 4,5letnią córeczkę mojej kuzynki to aż mi serce ściska i bardzo mi jest żal bo moja Lenka byłaby w tym samym wieku :(

Albo testy zwyczajnie nie pokazały, miałam tak raz... Byłam pewna, że owu nie miałam, bo testy negatywne, a badanie progesteronu pokazało, że była... ;)
moja znajoma chodziła na monitoring i wg jej lekarki nie było ovu w tym cyklu a tu jednak zaszła :) teraz ma 3letnia córę wiele jest dziewczyn co miały podobną sytuację :)

Paraplu ja też znów startuje z dieta. Cały kwiecień i maj ostro ćwiczyłam i starałam się zdrowo jeść. Potem wszedł ten pozytywny test to odpuściłam treningi, jedynie spacery z moim Hubertem. Po 3tyg zabieg, mój sposób na depresję czyli zapychanie się i 4kg więcej na wadze :o trzeba się znów zebrać w sobie i znów zacząć ćwiczyć i mż.

Ostatnia edycja:
moja znajoma chodziła na monitoring i wg jej lekarki nie było ovu w tym cyklu a tu jednak zaszła :) teraz ma 3letnia córę wiele jest dziewczyn co miały podobną sytuację :)

Paraplu ja też znów startuje z dieta. Cały kwiecień i maj ostro ćwiczyłam i starałam się zdrowo jeść. Potem wszedł ten pozytywny test to odpuściłam treningi, jedynie spacery z moim Hubertem. Po 3tyg zabieg, mój sposób na depresję czyli zapychanie się i 4kg więcej na wadze :o trzeba się znów zebrać w sobie i znów zacząć ćwiczyć i mż.

Zajadajac smuty z 52 kg doszłam do 67 !!! to +15 kg !!!! Tragedia, no i okropnie czuję się w swoim ciele, i jestem pewna, że mój cellulit widzą mieszkańcy Międzynarodowej Stacji Kosmicznej :/ w życiu, dosłownie w życiu tak źle nie wyglądałam jak teraz.

Mam dietę od dietetyka. Chciałabym wrócić na basen ale jeszcze nie mogę po zabiegu. Mam nadzieję, że zobaczę jakieś efekty na wadze bo to da mi motywację aby wytrwać. Bez chociaż małych efektów człowiek szybko się zniechęca.

Ja przed zabiegiem ważyłam 76 kg. Po zabiegu ważyłam się na początek czerwca i waga 68,2 kg. Depresja mnie chwyciła i całymi dniami nic nie jadłam...

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Spark a jeszcze mi się przypomniało, że najlepsze wino na endo to czerwone wytrawne groniaste. Jak nie lubisz to z woda zmieszaj w lampce jakoś ujdzie ;) mnie początkowo to cofalo po jednym lyku, a teraz już jest ok ;)

Co do wagi to cały czas ważyłam 50kg, nie wiem dlaczego od marca utylam 6kg chyba brak ruchu plus ciąża, a po zabiegu nie schudłam jeszcze ani grama. Wszystkie ubrania w rozmiarze xs mnie cisną i gniota, no i cellulit mi się rzucił. Też jeszcze nie wyglądałam tak źle, poczułam się ostatnio jak stara, brzydka baba, choć ciągle sobie wmawialam że nie mam problemu z waga ani z wyglądem :/
Chce zacząć biegać, ale mam słomiany zapal. Biegałam kiedyś ale jakoś w tamtym roku mi się odwidziało :( strasznie żałuję, jak pomyślę jak mogłabym teraz wyglądać

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc Dziewczyny. Niestety po 4 dniach spoznienia przyszla ta niedobra @ :(. Ale no coz nie ma co sie zalamywac, kolejny cykl, kolejne możliwości, tym bardziej ze urlop przede mną i na pewno bede bardziej wyluzowana, to moze wtedy sie uda :) trzeba byc dobrej mysli ;)

Do góry