reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Na moja decyzje czekają dwa testy clearblue ... w sumie u nas większego wyboru testów nie ma - bo sa jeszcze made by Tesco ;-)

1478269046-t2k001.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
a gdzie kupiłaś te clearblue?

km5sio4pghry649q.png

u mnie coraz dziwniej. .. uderzenia gorąca i bolące piersi.. nie pamiętam kiedy bolały mnie piersi tak mocno - chyba 7 lat temu jak byłam w ciąży z Leną.

Jeśli moje ciało płata mi figle i to nie ciąża to jakieś anomalie się dzieją że mną.

reklama
a gdzie kupiłaś te clearblue?

km5sio4pghry649q.png

u mnie coraz dziwniej. .. uderzenia gorąca i bolące piersi.. nie pamiętam kiedy bolały mnie piersi tak mocno - chyba 7 lat temu jak byłam w ciąży z Leną.

Jeśli moje ciało płata mi figle i to nie ciąża to jakieś anomalie się dzieją że mną.

Mieszkam w uk wiec u nas na kazdym kroku sa dostępne. Ale wiem ze w Pl można przez Allegro zamówić.

Nimiti, Queen może jednak sweet november i będzie bobo. :)

Lubię być w pracy i podpatrywac, co tam nasze staraczki piszą :)

Diewczyny, czy robilyscie jakieś badania przed ciaza? Ja w przyszłą sobotę będę robiła u mamy taki pakiet rubella, cytomegalia, toxoplazmoza i herpes igg oraz igm. Tydzień przed slubem wywalilo mi taka opryszczke, ze chcialam juz slub odwoływać. Rozpacz... na szczęście w dniu ślubu już zapomniałam, ze była. Zniknęła dosłownie na sam slub. Pomyslalam, ze sprawdze to jednak przed ciaza. Na wszelki wypadek.

Owu ma być prawdopodobnie czwartek 17.11. Myślicie, ze jak wyniki będą we wtorek 15.11 i będą ok to są duże szanse na bobo? Zawsze dzialalam dużo przed i po owu. A tu tak na styk będzie. Ale nie chciałabym odpuszczać tego cyklu.

Nimiti, Queen może jednak sweet november i będzie bobo. :)

Lubię być w pracy i podpatrywac, co tam nasze staraczki piszą :)

Diewczyny, czy robilyscie jakieś badania przed ciaza? Ja w przyszłą sobotę będę robiła u mamy taki pakiet rubella, cytomegalia, toxoplazmoza i herpes igg oraz igm. Tydzień przed slubem wywalilo mi taka opryszczke, ze chcialam juz slub odwoływać. Rozpacz... na szczęście w dniu ślubu już zapomniałam, ze była. Zniknęła dosłownie na sam slub. Pomyslalam, ze sprawdze to jednak przed ciaza. Na wszelki wypadek.

Owu ma być prawdopodobnie czwartek 17.11. Myślicie, ze jak wyniki będą we wtorek 15.11 i będą ok to są duże szanse na bobo? Zawsze dzialalam dużo przed i po owu. A tu tak na styk będzie. Ale nie chciałabym odpuszczać tego cyklu.

Ja sie wole jednak nienastawiac - chociaż jesCze przed wczoraj byłam pewna ze sie udało. Teraz juz watpię.
Co do badań - toksoplazmozy nigdy nie musiałam robić bo podejrzeń nie było. A rubella to nic innego jak różyczka wiec jak byłaś szczepiona (a byłaś na pewno ) przeciwko różyczce jak byłaś mała to moim zdaniem nie ma sensu robić. Reszty nie znam wiec sie nie wypowiadam ;)

W ogole to juz od 4 rano spac nie moge - a o 5 wstaje do pracy. Po czym w pracy myślałam ze zasnę na stojąco i tak jakby troche mi sie w głowie kręciło i znowu te uderzenia gorąca- chyba tylko dwa razy ale zawsze. Na szczęście dzis w pracy byłam tylko do 10 - po czym wróciłam i zasnęłam jak kamień - wstałam po 1,5 pojechaliśmy z M na zakupy zrobiłam obiad i idę znowu spac bo juz mi sie oczy zamykają. [emoji30][emoji30] chyba jak przyjadę w grudniu do Pl to zrobię sobie jeszcze badania hormonalne zeby spr czy wszystko z moim organizmem ok.
Także dzieczyny nie skrobcie tu za dużo bo jak sie obudzę to będę miec znowu pełno do nadrobienia :p

reklama
Ja sie wole jednak nienastawiac - chociaż jesCze przed wczoraj byłam pewna ze sie udało. Teraz juz watpię.
Co do badań - toksoplazmozy nigdy nie musiałam robić bo podejrzeń nie było. A rubella to nic innego jak różyczka wiec jak byłaś szczepiona (a byłaś na pewno ) przeciwko różyczce jak byłaś mała to moim zdaniem nie ma sensu robić. Reszty nie znam wiec sie nie wypowiadam ;)

Tak, tak na rozyczke byłam szczepiona. Co do toxoplazmozy to też może bezpośrednio nie mam styku np. z kotami. Ale mój lekarz wszystkim ciezarnym zleca te badania jak zajda w ciążę a może bym sobie tą opryche przy okazji sprawdziła czy jest urlop na żeby dziecku nie zaszkodzić.

Bardzo bym chciała żeby się Tobie udało. Trzymam mocno kciuki :*

Do góry