reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

A przytulaliscie sie z mezem co 2 dni w ciagu calego cyklu czy tylko w dni plodne?

Napisane na SM-G386F w aplikacji Forum BabyBoom
W ciągu całego cyklu. Przeczytałam gdzieś że tyle wytrzymują plemniki w ciele kobiety i nie trzeba się wtedy bawić w dni płodne bo jak będą to tam zawsze będzie czekał plemniczek. I się udało szybciutko. Teraz próbujemy tak samo Ale nie wiem czy się uda bo nie dostałam jeszcze okresu po porodzie.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W ciągu całego cyklu. Przeczytałam gdzieś że tyle wytrzymują plemniki w ciele kobiety i nie trzeba się wtedy bawić w dni płodne bo jak będą to tam zawsze będzie czekał plemniczek. I się udało szybciutko. Teraz próbujemy tak samo Ale nie wiem czy się uda bo nie dostałam jeszcze okresu po porodzie.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Brzmi niezle;) no to sie musieliscie napracować;)

dzień dobry albo w zasadzie dobry wieczór:)
mąż mnie wczoraj namówił na nocowanie na działce, poszliśmy dość późno, bo po 17, ale spędziliśmy fajny wieczór, kolacyjkę zjedliśmy, a potem obejrzeliśmy fajny filmik.
Trochę niewygodnie się spało, ale najprzyjemniejszy moment to pobudka i wyjście na taras z gorącą kawką:)
Dopiero wróciliśmy z działki. Dziś trochę pomagałam M w porządkach działkowych, trochę leżałam, bo czułam się średnio. Jutro mam w planach przeciery pomidorowe do słoiczków zrobić, noi barszczyk czerwony z ziemniaczkami ugotować:) Dobrze, że jest trzeci wolny dzień.

Izabela ja tez tak mam czasami ze 4 dni a nawet tydzień przed @pobolewa mnie już podbrzusze.Wkurza mnie to bardzo.
My mieliśmy cykle ze codziennie kochalismy się w dni plodne ale mieliśmy tez cykle,ze co 2-gi dzień i narazie nic z tego.W drugą ciaze zaszlam bzykajac się raz (12dc) w cyklu.A cykle wtedy miałam po 28dni.Wtedy byłam pewna ze nic z tego a tu taka niespodzianka.

Izabela ja tez tak mam czasami ze 4 dni a nawet tydzień przed @pobolewa mnie już podbrzusze.Wkurza mnie to bardzo.
My mieliśmy cykle ze codziennie kochalismy się w dni plodne ale mieliśmy tez cykle,ze co 2-gi dzień i narazie nic z tego.W drugą ciaze zaszlam bzykajac się raz (12dc) w cyklu.A cykle wtedy miałam po 28dni.Wtedy byłam pewna ze nic z tego a tu taka niespodzianka.
Czyli nie ma recepty na dzidzie ani codziennie ani co drugi dzien, po prostu trzeba liczyc na szczęście:(

Ja tu kiedys wkleilam zdjęcie z ksiażki ktora kupiłam "W oczekiwaniu na dziecko" i tam w tabelce jest o mitach i prawdzie[emoji14]jednym z mitów jest to że seks co drugi dzien daje lepsze zajście na ciąże niz codziennie bo plemniki sa wtedy slabsze:p plemniki produkuja sie na bieżąco także nie ma czegos takiego ze sa słabsze[emoji14]ale widze ze ile lekarzy i ekspertów tyle opinii na ten temat[emoji14]i bądź tu mądrym[emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Czyli nie ma recepty na dzidzie ani codziennie ani co drugi dzien, po prostu trzeba liczyc na szczęście:(

JedynA recepta to chyba całkowicie wyluzować i wtedy w najmniej oczekiwany momencie przyjdzie i dzidziuś. Ale żeby to takie proste było. Ja w tym cyklu nie pilnowałam za bardzo dni plodnych ,nie przyciskałam męża na przytulanki. Ogólnie to przytulanki były jak mąż chciał. Jakoś w 9,13,15,16,18dc raczej wątpię że coś z tego będzie. Jestem nastawiona ze w tym cyklu nie wyszło i szykuje się już na następny. Zakupilam juz testy owulacyje ,jeszcze tylko wiesiolek musze kupic .Oczywiście zatestuje w dzień spodziewanej@.;):p Ale ja już wynik znam.

No wkurzajace to jest,zawsze brzuch pobolewal mnie właśnie 4,3 dni przed @ a od 2 miesiecy ponad tydzień wcześniej. Dobrzr ze jescze piersi mnie nie bolą, tylko czasami coś tam zakluję. Lepsze to jak ból ze nawet spać nie idzie.

reklama
Viktoria ja w ostatnim cyklu miałam super warunki.Cykl 26 dni, super śluz przed owulka, nawet zdarzyło mi plamienie owulacyjne z którym nigdy się nie spotkałam, sexik był w dni płodne i lipa.Ja myślę ze trzeba mieć szczęście.Jak dostałam @ to byłam tak wkurzona,ze powiedziałam m że mogłabym stać na głowie w trakcie sexu i przelecieć cały blok a i tak nic by z tego nie było bo tak miało być i to już zależne ode mnie niestety nie jest.Człowiek może sobie obstawiac cykl a jak to nie jest ten moment to i tak nic z tego.Miałam tak już wiele razy i przy pierwszych i przy tych staraniach.

Do góry