reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Iza a jakie badania chcesz zrobic?

Napisane na SM-G386F w aplikacji Forum BabyBoom
Ogólnie to niewiem. Napewno cytologie.ostatnio miałam rok temu. Lekarz powiedział ze jak do września nie zajde w ciaze to mam na cytologie przyjść. Może coś z hormonami mam. Od maja mam bardzo skąpe miesiączki, jeden dzień plamienie drugi dzień już normalnie a na trzeci znów plamienie. Wcześniej trwały 5dni i leciało strasznie a teraz trochę takie dziwne są.

Niech

Niech mnie zbada i zobaczy czy wszystko jest wpozadku. I niewiem czy jakiejś infekcji nie mam bo czasami mnie zakluję w środku. Nie boli nie swędzi tylko takie chwilowe klucia.
Ja tez planuje isc do gina niech mi powie jakie badania mam zrobic, na razie tylko prolaktyne robilam i wyszlo po obciazeniu za wysoka, dostalam tabletki. Ale dalej nic:(

A jeżeli prolaktyna jest ok to i tak trzeba robić po obciążeniu czy już nie trzeba?
Ja mialam podstawowa w porzadku, ale po obciazeniu wyszlo mi 15 razy za wysoka, a powinno byc do maks 5 razy. Mi gin kazala od razu zrobic podstawowa i po obciazeniu. dostalam tabletki na 7 tyg i teraz musze powtórzyć badania czy jeszcze sie utrzymuje czy juz nie musze brac tych lekow.

Ja mialam podstawowa w porzadku, ale po obciazeniu wyszlo mi 15 razy za wysoka, a powinno byc do maks 5 razy. Mi gin kazala od razu zrobic podstawowa i po obciazeniu. dostalam tabletki na 7 tyg i teraz musze powtórzyć badania czy jeszcze sie utrzymuje czy juz nie musze brac tych lekow.

O kurcze! A można samemu wykonać takie badanie po obciążeniu? Prywatnie? Na czym to polega?

reklama
O kurcze! A można samemu wykonać takie badanie po obciążeniu? Prywatnie? Na czym to polega?
Tak oczywiście, ja robilam prywatnie bo bylam prywatnie u gin, koszt 17 zl podst i kolejne 17 zl po obciazeniu. Pani pobiera krew i daje tabletke, trzeba wtedy godzine w lab czekac i po godzinie znow pobranie krwi. Warto zrobic bo ja nieświadoma bylam, przeciez nic mi nie bylo wspomnialam tylko ze mam czasem przed okresem i po lekkie plamienia brazowe tak jakby okres sie rozkrecal a potem konczyl.

Do góry