reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Witam was dziewczyny :) ja mam takie pytanko do was[emoji14]moze któraś bedzie znala odpowiedz :) tak sie zastanawiam , pracuje bez umowy a ubezpieczona jestem u mamy w pracy lecz skonczylam juz nauke takze podejrzewam ze lada moment moge zostac bez ubezpieczenia :) wiec jesli zaszlabym teraz w ciąże to moge korzystać z ginekologa na nfz ? Gdzies wyczytalam ze kobiecie w ciazy przysluguje takie prawo oraz 6 tyg po porodzie . A ginekolog do ktorego chcialabym chodzic pracuje w szpitalu w ktorym rowniez chcialabym rodzic :) wiem ze mają tam super sprzęt i dobrych lekarzy[emoji14]rowniez ginekologów :) Dlatego wole sie upewnić ze w razie utraty ubezpieczenia bede mogła chodzic tam na wizyty do ginekologa[emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam was dziewczyny :) ja mam takie pytanko do was[emoji14]moze któraś bedzie znala odpowiedz :) tak sie zastanawiam , pracuje bez umowy a ubezpieczona jestem u mamy w pracy lecz skonczylam juz nauke takze podejrzewam ze lada moment moge zostac bez ubezpieczenia :) wiec jesli zaszlabym teraz w ciąże to moge korzystać z ginekologa na nfz ? Gdzies wyczytalam ze kobiecie w ciazy przysluguje takie prawo oraz 6 tyg po porodzie . A ginekolog do ktorego chcialabym chodzic pracuje w szpitalu w ktorym rowniez chcialabym rodzic :) wiem ze mają tam super sprzęt i dobrych lekarzy[emoji14]rowniez ginekologów :) Dlatego wole sie upewnić ze w razie utraty ubezpieczenia bede mogła chodzic tam na wizyty do ginekologa[emoji14]

u nas w urzedzie pracy nawet wisi taka informacja, ze kobiety w ciazy i 6 tygodni pologu sa ubezpieczone przez panstwo, i jesli jakis lekarz pracujacy przez NFZ nie chce przyjac takiej pacjentki to nalezy zglosic go do NFZ

Który to wasz cykl starań, termin najbliższej miesiączki i jeśli masz ochotę swoje imię i wiek. [emoji4]
A jesli masz tez ochotę to info czy starasz sie o pierwsze dzidzio. starające sie o pierwsze - jak ja - czujemy potrzebę zjednoczenia sie bo będziemy pierwszy raz przezywać uroki ciąży z porodem i uczyć sie bejbika :) dlatego dopisałam taka info do tabelki :)

Dzień dobry :)
We wtorek ma przyjść wredna @ a ja jak nigdy jestem spokojna ;D zazwyczaj jestem nieznośna :p
Po rozmowie z mężem udało mi się go namówić na to żebyśmy nie przekladali starań na przyszły rok ;D także za ok 2 tyg będziemy działać ;P
Ekstra!!!! Bardzo sie cieszę! :)

A jak to jest z tą temperaturą? Jest wyższa przy owu?
Wzorcowo powinna skoczyć zaraz po owu.

czesc, wysylam Wam ciazowe fluidki :*
ja niestety w piatek wyladowalam w szpitalu, poniewaz bolal brzuch i nie czulam malego, ufff na szczescie wszystko ok
trzymam kciuki za wszystkie!!!!!
Jej, ale sie strachu najadlas.. Dobrze ze wszystko ok!

Czyli od poronienia liczysz sobie jako pierwszy cykl starań? Ja zabieg miałam ponad miesiąc temu, ale póki co jeszcze od czasu do czasu mam plamienia.
Ja tez od zabiegu liczyłam od początku.

Tak komórka jajowa żyje około 20 godzin, ale plemniki potrzebują 6h na przemianę, żeby być zdolnymi do zapłodnienia, jakoś się to fachowo nazywa, ale nie pamiętam jak ;) więc w dzień po owu ciężko jest zajść, trzeba by trafić na góra 10-12 godzin po owu.
Moj gin mówi ze komórka żyje 12h po wypuszczeniu z pęcherzyka.

Z testów ciążowych to najlepsze sa Facelle z rossmanna. Mimo ze pisze ze maja czułość 25 to wykrywają juz przy malutkiej becie, nawet ok 5 juz cien cienia widać - jedna dziewczyna z innego wątku tak miała.
A Lux jeszcze polecała test marki Nordtest - i czytałam jeszcze na innych forach ze te testy bardzo polecają. One maja czułośc 10. Kupiłam sobie je na internecie, 10szt wiec jestem obstawiona ;)

Super :) to dziekuje za informacje[emoji14]bede spokojniejsza:p wiesz jedna pani ginekolog z tego szpitala rowniez ma swoj prywatny gabinet ale wiadomo ze jesli jest taka mozliwosc ze na nfz to czemu nie korzystac:p myslalam nad zarejestrowaniem sie do Urzedu pracy ale trzeba co chwile jezdzic na umowione wizyty a jak sie nie przyjmie propozycji pracy to i tak wypisują , oczywiscie nie wiem jak to wygląda jesli bym sie zarejestrowala a potem zaszła w ciąże ale ok .. A powiedziec nie moge ze pracuje bez umowy haah:) takze jeszcze raz dziękuje[emoji14]i spokojnej niedzieli życze bo widzialam ze troche stresów miałaś :*

A jesli masz tez ochotę to info czy starasz sie o pierwsze dzidzio. starające sie o pierwsze - jak ja - czujemy potrzebę zjednoczenia sie bo będziemy pierwszy raz przezywać uroki ciąży z porodem i uczyć sie bejbika :) dlatego dopisałam taka info do tabelki :)

Z testów ciążowych to najlepsze sa Facelle z rossmanna. Mimo ze pisze ze maja czułość 25 to wykrywają juz przy malutkiej becie, nawet ok 5 juz cien cienia widać - jedna dziewczyna z innego wątku tak miała.
A Lux jeszcze polecała test marki Nordtest - i czytałam jeszcze na innych forach ze te testy bardzo polecają. One maja czułośc 10. Kupiłam sobie je na internecie, 10szt wiec jestem obstawiona ;)
te Nordesst sa rewelacyjne i naprawde je polecam :)

Super :) to dziekuje za informacje[emoji14]bede spokojniejsza:p wiesz jedna pani ginekolog z tego szpitala rowniez ma swoj prywatny gabinet ale wiadomo ze jesli jest taka mozliwosc ze na nfz to czemu nie korzystac:p myslalam nad zarejestrowaniem sie do Urzedu pracy ale trzeba co chwile jezdzic na umowione wizyty a jak sie nie przyjmie propozycji pracy to i tak wypisują , oczywiscie nie wiem jak to wygląda jesli bym sie zarejestrowala a potem zaszła w ciąże ale ok .. A powiedziec nie moge ze pracuje bez umowy haah:) takze jeszcze raz dziękuje[emoji14]i spokojnej niedzieli życze bo widzialam ze troche stresów miałaś :*

jesli bys sie zarejstrowala i zaszla to musialabys to zglosic, wtedy powinni dac Ci tzw profil trzeci, warto dowiedziec sie w swoim urzedzie takich rzeczy ;)

jesli bys sie zarejstrowala i zaszla to musialabys to zglosic, wtedy powinni dac Ci tzw profil trzeci, warto dowiedziec sie w swoim urzedzie takich rzeczy ;)
Ok narazie poczekam jeszcze do testowania a jesli nie wyjdzie to przejade się zapytac jak to wygląda[emoji14]jestem niestety zielona w tych wszystkich urzędowych tematach :d

Ja polecam też Pink Test plytkowy 25 i Bobo test.
Pink test wykryl ciążę po poludniu, podczas gdy paskowy 10 rano nie pokazał nic.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry