reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
Tylko człowiek wyjdzie do pracy a tu tyle do nadrobienia :szok:

Malinka witaj :)

Luxuorius trzymam kciuki za 20 marca :)

Julka89.89 jakaś poświata jest, na tym zdjęciu widać, ale chyba jeszcze trzeba poczekać kilka dni.

majdaczek14 dzięki za wpisanie na listę :)

Dziewczyny to kiedy najlepiej wykonywać najwcześniej test? Np.w przypadku osoby która ma bardzo długie cykle - 14-16 dni po owulacji?

Hej dziewczyny,

Jestem tu nowa i witam się serdecznie :)

Napisałam wątek o metforminie i inofolicu https://www.babyboom.pl/forum/potrzebuje-porady-f571/metformina-inofolic-cala-ciaze-74284/ i to część moich problemów.

Mam pytanie do Was.

Powinnam dostać okres w ten weekend (11.02, cykle 26 dni), jednak w sobotę miałam jedną nitkę (niteczkę) krwi na wkładce, która przerodziła się w pomarańcz, wczoraj pomarańcz, dziś róż, co jest zupełnie niespotykane, bo u mnie okres to od razu krew, dużo krwi, kłaki, flaki, masakra. testy ujemne.

Starania były regularne, lewy jajnik wypuścił jajeczko (potwierdzone usg w zeszłym tyg). ale znając moje szczęście i pudła od lipca, staram się nie popadać w zachwyt, ale coś mi to tak jakoś, hm, wskazuje?

Swoją drogą zachęcam do zajrzenia w temat z linku, to dla mnie ważne.

Gosia

Niestety w robieniu testów owu nie mam doświadczenia takze sie nie wypowiem.

Ruda oby sie okazalo, ze musisz czekac jeszcze co najmniej następnych 9 mięsiecy na @ ;)

Majdaczku współczuję wydatków. Ale co zrobić, auto jest niezbędne.

Kami, Malinka na razie głośno nie mówię, ale tak po cichu mam nadzieję, że uda mu się wrócić. W tamtym roku obracałam w 24h, ale ostatnią podróż wspominam masakrycznie, bo to jednak łącznie ok. 1300km i do tego 4-5h na spotkaniu. Pamiętam, że do domu dojechałam na oparach sił i boję się tego powtarzać.

jabuszko rozumiem, że miałaś badaną insulinę i na jej podstawie zasugerowana została meta? Ja mam hiperinsulinizm czyli bardzo podobne schorzenie i lekarz ginekolog przepisał mi glucophage - odpowiednik metamorfiny który mam brać do czasu zajścia i jak tylko potwierdzimy ciążę to mam odstawić. Glucophage został mi przepisany w szpitalu po badaniach insuliny - a teraz biorę go ponieważ może pomóc w regulacji cyklu i ułatwić zajście. Jednak jeżeli miałaś już problem z cukrzycą w ciąży to może meta przez cały okres ciąży jest wskazana. Zawsze trzeba mieć nadzieję, że się udało. W ten weekend czyli 7 marca? Bo wpisałaś 11 luty i trochę się pogubiłam :-)

reklama
Do góry