reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
Ale dużo wpisów od rana, nie jestem w stanie spamietac co komu miałam odpisać!
Cześć Dziewczynki
Nie było mnie chwilę. Melduję II na dzisiajeszym teście :)

Gratulacje :-) życzę nudnych 9 miesiecy ;-)

Właśnie przeczytałam ten artykuł Jak mieć żonę w ciąży i przeżyć, czyli grupowicze o... - BabyBoom.pl
i się tak zastanawiam czy faktycznie w ciąży ma się aż takie huśtawki nastrojów czy trochę to wyolbrzymione?
Ja mogę powiedzieć po sobie, że Niestety to prawda. Dziwię się mężowi ze że mną wytrzymuje jeszcze ;-)

Cześć dziewczyny.
Jestem tu nowa. Właściwie to po prostu mam potrzebe z kimś się podzielić moją historią, mam nadzieję że ktoś mnie wysłucha.

Mam 30 lat i od półtorej roku staramy się z meżem o dziecko. Niestety miesiące mijały a nam się nie udawało. Nie pomogły wykresy temp, clo ani metformax. Mój lokalny gin zrobił mi podstawowe badania plus HSG, wszystkie w normie. Mąż zrobił swoje - też w normie choć w dolnej granicy. Gin wysłał nas do Novum. Tam masa badań hormonów, podejrzenie PCOS ale niepotwierdzone wynikami. Szybko namowili nas na insemincje ktora mielismy w styczniu 2015. Nieudana. za miesiac miala byc druga - jednak lekarz jej nie wykonal bo ponoc w nasieniu meza bylo tylko 600 tys plemnikow ( gdzie w styczniu - miesiac wczesniej mial 8 milionow!). wiec spokojnie czekalismy na kolejny cykl gdy okazalo sie ze jestem w ciazy! naturalnie i nawet nie wiadomo kiedy to sie stalo bo przeciez bylismy przekonani ze nasienie meza jest za slabe. radosc trwala jednak krotko, niecaly tydzien i poronilam w 5tc (liczac od ostatniego okresu). Bralam duphaston ale nic nie pomogl, beta byla mala - 31,5 a po 3 dniach spadla do 4,7 i wczoraj wszystko polecialo.
Teraz sama nie wiem co o tym wszystkim myslec i co robic dalej. Novum niby slynne i wspaniale ale wcale nie czuje by mi cokolwiek pomogli, zero diagnozy a tylko wyciaganie grubej kasy.
Oczywiscie bedziemy sie starac dalej ale boimy sie ze znowu poronie. nie wiemy co jest nie tak, najpierw 1,5 roku a nic a jak wreszcie zaszlam to od razu poronilam. co o tym wszystkim myslicie? macie moze jakis pomysl/rade? bede bardzo wdzieczna.
Witaj gloria :-) ja też się dość długo starałam o pierwszą ciążę i niestety też ja poronilam. Musiałam mieć zabieg, a zaraz po nim znowu się udało i jestem juz w 13 tygodniu! A bałam się ze znowu czeka mnie kilka miesięcy starań. Co do Novum to ja słyszałam dużo pozytywnych opinii. A co do tego strachu to tak już niestety jest, każda kobieta która poroni martwi się cała kolejna ciążę. Ale ryzyko poronienia kolejnej nie wzrasta, wiec spokojnie dzialajcie i życzę powodzenia!

w ogóle z tego wszystkiego to Wam jeszcze jednej rzeczy nie napisałam. Bo wczoraj udało mi się wydrukować jeszcze jedno to CV i pojechał ze mną żeby je zawieść a dziś już tel i jutro mam jechać na rozmowę o pracę mam nadzieję że się uda, że chociaż trochę się oderwę od tego chorego domu a i sobie coś zarobie przy okazji i spokojnie za swoje kupie sobie jakieś rzeczy do nowego domu
Gaga super, trzymam kciuki za jutrzejsze rozmowę :-)

Cześć dziewczyny!

Jestem nowa na forum. Staram się z mężem o drugie dziecko już trzeci rok i nic :(

Mamy 5 letnia córcie. I bardzo chcielibyśmy dla niej rodzeństwo, ale narazie nie wychodzi nam :(

Od tych starań dostaje juz na głowę i postanowiłam poszukać wsparcia na forum. Mogę się przyłączyć?

Okres (nie) powinien przyjść 16.03
Witaj malinka :-) zapraszamy :-)

Tak to jest jak ci kupią telefon. Przecież JEST XXI WIEK. Wszyscy takie mają. Ekran dotykowy, fifirifi, i inne duper-szmity. Nastukasz się w klawiaturę a i tak nie wyślę. .

Lux moje samopoczucie średnio. @miala być wczoraj ale myślę że się owu przesunęła i czekam. Bo objawy na @ są. Wiec będzie na pewno.
A już mnie to denerwuje bo nigdy nie wiadomo jak długi będzie cykl. .

Julka zrób jutro test moze bedzie widać;) trzymam &&&&
Zastanawiam sie ile z nas bedzie miało bliźniaki hehe
Ja testować nie lubie bo sie boje :(
mi się zawsze marzyły bliźniaki,dwójeczka za jednym zamachem heh ale u mnie w rodzinie niema i u mojego tak samo wiec szanse zerowe,chociaz u mojej koleżanki tez tak było a bliźniaki ma :-)

reklama
Dziewczyny wracam do Was bede więcej pisała bo mieliśmy chrzest w ndz i podróż to spotkania rodzinne i czasu brak.
Ja czekam na @ ma być w czwartek .

Do góry