reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2013

reklama
Arcala u mnie tak samo :-) mam nadzieję że nam się wszystkim jak najszybciej uda zafasolkować :-D jak samopoczucie na dzis? ja sie czuję jakby @ miała przyjść jutro a nie za tydzień :baffled: choć mam nadzieję, że już w ogóle nie przyjdzie

A ja już powróciłam do Warszawy :) Mój J właśnie wcina rzeczy zrobione na wczorajszym grillu (bo on nie był ze mną u rodziców) odgrzane w mikrofali :-) Uwielbia, więc niech się poczuje jak na grillu :-D A została karkóweczka, polędwiczki drobiowe i kiełbaski, a to lubi najbardziej ;-)

Piszecie o 50 twarzy Greya ;-) Przeczytałam pierwszą i drugą część, trzecią zaczęłam, ale nie skończyłam, jakoś nie miałam czasu, więc jednak mnie aż tak bardzo nie wciągnęła. Teraz nie mam czasu na czytanie. Kiedyś bardzo dużo czytałam, głównie kryminałów np. Mary Higgins Clark albo Harlana Cobena.

A co do obiadu, bo pisałyście o tym to mama szykowała dziś polędwiczki w jakimś sosie. A ja zobaczyłam wczorajsze ziemniaki w lodówce i wiecie co sobie zażyczyłam??!! :-) Bo sama nie robię, niby to szybkie, ale jednak się schodzi ! - KOPYTKA! :D Zwykłe kopytka polane bułką tartą! :-D Uwielbiam ;-) Mama się śmiała, że niezły "niedzielny" obiad mi zrobiła :happy: Ale zawsze wolałam kluchy, typu kopytka, pyzy, pierogi niż mięcho :-p

A ja zdycham dziś, na apapie jadę od wczoraj, bo tak brzuch mnie boli. Dobrze, że apap pomaga! Nie chcę brać mocniejszych leków przeciwbólowych.

mnie do końca wychodzą dziewczynki, ale Gabryś też wychodzi dziewczynką :sorry:

no i wybyłam na rower ale sama, bo moje chłopaki leniwe są :confused2:

ja też uwielbiam czytać, kiedyś pożerałam książki, teraz czasu trochę mniej... ale się staram :happy:

dorcia masz dobre/zdrowe podejście :happy:

mychunia. A u mnie objawem zblizajacej sie @ jest jedynie lekki pobolewanie brzucha i bolace piersi, a tak to jest spoko :-) Mam caly czas nadzieje ze to objawy fasolki :-)

ailatan. W sumie nie wazne co byle zdrowe i bylo jak najszybciej :-D
A kopytka to ja uwielbiam odsmazane... Ale sie rozmarzylam i zglodnialam :p

cześć Dziewczynki!
witam nowe Staraczki i od razu zaciskam kciuki &&&

nie będę oryginalna, ja również czytałam Greya, świetne książki :-D
a według tego kalendarza przypada nam chłopiec w tym miesiącu, mi pasuje, bo będzie para ;-)

Dobry wieczór Babeczki :-p

Koniec długiego weekendu, zabieram się za nadrabianie waszych wypocin :eek:
Uwaga, Straciatella powraca!!! Nie dam wam spokoju :tak:

Zaczynam od końca:

Poziomk@ - ten kalendarzyk chyba się nie sprawdza? U mnie wychodzi chłopak i do końca roku chłopak! :confused2:
Jak minął weekend?

Piaska
- no do kitu jest ten kalendarz! Nie wierzeeee... A piszą, że ponoć 90 % sprawdzalności :eek:

Arcala - u mnie szereg objawów ciążowo- okresowych.. Ale już sie nie łudzę. Dzisiaj znowu jakieś delikatne plamienie :confused2: Kiedy testujesz?? trzymam kciuki! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ailatan - apap pomaga? Na mnie nie działa.. kompletnie. Tylko ibuprom lub jakieś mocniejsze.. :confused2:
Ale narobiłaś mi smaka tym odgrzewanym grillem :-p Mniam! zjadłabym taką karkóweczke...

mychunia - kiedy testujesz??

karola - Ty wg wykresiku masz już 10 dpo! Kiedy teścior?? Jakieś objawy są?? ;-)

Asica - ja bym nie wytrzymala i testowała już na Twoim miejscu :confused2: podziwiam za cierpliwość. Dobrze, że @ nie ma. A objawy ciążowe?? Trzymam kciuki! :tak:

Dorcia - Kochana! Jak tam? Jak weekendzik? :-)

ewka358 - witamy, witamy :-) Nie można się poddawać. Może jakimś cudem będzie fasolka? A jeśli nie, to jest wrzesień- a z września czerwcowe pociechy :)

Pare dni odpoczynku od Was i nie nadążam :-p

karla91 - witamy :) Jak długie masz cykle? Kiedy testujesz? To może być zwiastun fasolki. Trzymam kciuki &&&&&&&&&:tak:

bluecaat
- witamy, kiedy termin @? Jak staranka? Kiedy teścior? :-)

U mnie objawy bez zmian - ciągnie mnie w podbrzuszu, cycole pełniejsze... sutki bolą. Humory okropniaste.. Raz mi dobrze raz źle. Tu chce mi sie spac, po 20 minutach wstaje naładowana z silą i energią by góry przenosić :eek:
I byłabym pozytywnie nastawiona, gdyby nie to lekkie plamienie. Dosłownie pare kropelek :confused2: ale jednak... ehhhh :confused2:

Co do listy, fajnie że jest zaktualizowana :)
Szkoda tylko, że dziewczyny nie potwierdzają :( :confused2:

Statystyka:

Liczba starających się :

Starających się w sierpniu: 59!!
Zaciążonych potwierdzonych: 6

Potwierdzone:

Lebara - termin @09.08 - II
madziolina_p - termin @ ok 10.08 - II
żabucha - termin @ 10.08
II
kaśkasiunia - termin @
12.08 II

krowkabordo - termin @ 15.08 II

malinaa - termin @ 11.08 II

___

Czekamy na potwierdzenie:

madziakowalik - termin @08.08 ????
ann_art - termin @08.08 ????

wanda_23 - termin @ 10.08

basik - termin @ 13.08
MamaPrawnik - termin @ 14.08
Asica86 - termin @ 15.08
Nuuuśka - termin @ 16.08
Sandra_best - termin @ 17.08
tamaguczi - termin @ 17.08

brrr85 - termin @ 18.08

Staraczki:

benfica - termin @ ok. 19.08
malgonia1 -termin @ 19.08
Mar-chew - termin @ 20.08
doska1- termin @ 20.08
Piaska - termin @ 21.08
karola - termin @ 21.08
Straciatella - termin @ 22.08
perelka - termin @ 22.08
Poziomk@ - termin @ 23.08
Arcala- termin @ 23.08
maja35 - termin @ 24.08

Melponea - termin @ 25.08.2013
stazi24 -termin @ 25.08
mychunia - termin @ 25.08
Dorcia - termin @ 25.08
Agaawa - termin @ 26.08
susel - termin @ 26.08
tekla23 - termin @ 27.08
ewka358 - termin @ 28.08
Joaro - termin @ 28.08
dorciaM -termin @ 29.08.2013
Contia85 - termin @ 29.08
mycha05 - termin @ 29.08
Dorcia- termin @ 29.08
kobietka22- termin@ 30.08 ?
Dominikak86 - termin @ 31.08

Wrzesień 2013

Paulinka88- termin @ 01.09
applecrumble - termin @ 01.09

waiting4beans - termin @ 01.09
Lothien - termin @
dzikuska - termin @ 02.09
Cyntia85 - termin @ 03.09
anuszka - termin @ 04.09
sagaa31- termin @ 04.09
karotka - termin @ początek września
natkusia - termin @ 05.09
Kingax1 - termin @ 05.09

labell - termin @ 06.09
wiikki - termin @ 06.09
KPe007 - termin @ 07.09
malena100 - termin @09.09
Leemonca - termin @ 11.09
Phoebe - termin @ 11.09
mamaTomeczka - termin @ 12.09
Andzia15 - termin @ 15.09
celta - termin @ 15.09

Ostatnia edycja:
reklama
Straciatella hej kochana! dobrze, że wracasz :-D
dzisiaj myślałam o Tobie jedząc serek Danio straciatella :rofl2: kiedy będziesz testować?
weekend fajnie, pogoda super i cały czas rodzinnie. Od jutra znowu do pracy i codzienność ;-)

kalendarz to tak z przymrużeniem oka.. w poprzedniej ciąży też się bawiłam w różne takie testy, kalendarze, nie biorąc tego na poważnie, tylko z zabawą. Wróżenie z kształtu brzucha, ochota na smaki, itd.

Do góry