reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Ola te mega bladzioch wyszedł mi w w 27 DC ten ciut bardziej widoczny w terminie @ a wczorajszy (dzień po spodziewanej @) nie pozostawił złudzeń [emoji4] po czekaj troszkę. Ja śluz mam gesty biały trochę wycieka go. A w środku nie sprawdzalam jak to wygląda.
@oliwka_11 w którym dc wyszedł Ci pozytywny test?

reklama
Dziękuję i trzymam kciuki, żeby się udało [emoji16]
W 12 dc endo 6.4 a pęcherzyk 12.1mm, w 16 dc endo 10.8 a pecherzyk 15.7 a dzis w 22dc endo 12mm a pecherzyka pekniety :) jestem podekscytowana i sama staram sie nad soba zapanowac, ale ciezko bo to pierwszy raz od wielu miesiecy kiedy istnieje realna szansa na ciaze :D

Ola te mega bladzioch wyszedł mi w w 27 DC ten ciut bardziej widoczny w terminie @ a wczorajszy (dzień po spodziewanej @) nie pozostawił złudzeń [emoji4] po czekaj troszkę. Ja śluz mam gesty biały trochę wycieka go. A w środku nie sprawdzalam jak to wygląda.
A jakiej długości masz cykle? Bo ja nie mam pojęcia :( pierwszy miał 34 a dziś dopiero 27. Śluz mam ale nie specjalnie dużo, jest taki gęsty białawy a ciągnie się jak płodny. W środku jest gęsty i bardziej biały niż z zewnątrz. No nic nie pozostaje jak czekać.

22dc, zaczynam się ładować znowu, jak zwykle w tym czasie zawsze jestem pełna nadziei, mimo, że nic, zero objawów, jeszcze 10 dni do @, starań było zaledwie 2 razy 2 i 1 dzień przed owu więc cudów nie oczekuję. Często mam infekcje grzybicza w okolicy czasu owulacji, to jest okropne, bo nie da się przytulac jak między nogami ogień... Więc po tych 2 razach się poddałam. Na szczęście infekcja się nie rozwinęła i po kilku dniach było już ok. Takich cykli było bardzo wiele w ciągu naszych 2 lat starań... Lekarze przepisuja mi flukonazol, butonazol itp i tyle. Nawet nie chcą za bardzo o tym dyskutować. Taka moja uroda, delikatna flora, unikać cukru bla bla bla. Mąż przeleczony wielokrotnie, raczej to nie od niego. Wystarczy, że raz się nie podmyje po seksie I do widzenia. Sperma zmienia pH w pochwie I grzyb sobie imprezuje...
Też macie problem z tym?
Zatestuje za tydzień może, dla sportu 😜
Kiedyś co chwilę łapałam infekcje. Zmieniłam kilka rzeczy. Płyn do higieny intymnej (używam lactacyd taki jasno niebieski na upławy), jak tylko coś delikatnie czuje że mnie bierze to idą w ruch probiotyki dopochwowe invag, używam bielizny bawełnianej, żadnych wkładek bo po nich chyba było u mnie jeszcze gorzej, w nocy spie najczęściej w koszuli bez majtek. U mnie to się sprawdza od dłuższego czasu.

Ale Wam dziewczyny zazdroszczę tych dwóch kreseczek :) Kurcze też bym bardzo chciała.
Ja też !!! ;-)
U mnie 15dc. Wczoraj chyba była owulacja. O 2 dni wcześniej niż zwykle.
Starania idą pełną parą, od 11dc codziennie ;-)
Temperatura skoczyła mi dzisiaj, a normalnie skok był 3 dni po owu...
Jakaś rewolucja po tym poronieniu u mnie. Zupełnie inny cykl. Mam nadzieję, że to pozytywna zmiana :-)

Kiedyś co chwilę łapałam infekcje. Zmieniłam kilka rzeczy. Płyn do higieny intymnej (używam lactacyd taki jasno niebieski na upławy), jak tylko coś delikatnie czuje że mnie bierze to idą w ruch probiotyki dopochwowe invag, używam bielizny bawełnianej, żadnych wkładek bo po nich chyba było u mnie jeszcze gorzej, w nocy spie najczęściej w koszuli bez majtek. U mnie to się sprawdza od dłuższego czasu.
Ja 3 lata walczyłam sprobuj używac niezapachowego papieru toaletowego nie płukac bielizny w płynie do płukania tkanin i prac ubrania w proszku dla niemowlat. Ja uzywan proszu dezynfekcyjnego clovin septon. Dziala nie mam nawrotu grzybka od kilku lat

reklama
Dziewczyny a powiedzcie jak to jest z tą podwyższoną temperaturą przed @ ona musi się utrzymywać cały dzień na takim poziomie ponad 37? czy np jak mierzę koło 17 to musi być codziennie koło tej godziny na tym poziomie?
Ola, temperatura ciała zmienia się w ciągu dnia, dlatego prowadząc wykres tempki powinno się ją mierzyć mniej więcej o jednej porze rano, przed wstaniem z łóżka. Po prostu wiele czynników w ciągu dnia na naszą temperaturę może wpłynąć 😊 stąd takie pomiary nie są miarodajne.

Do góry