Milipiet
Fanka BB :)
Dziękuję, troszkę mnie uspokoiłaś póki co naturalny. Jak na razie miałam tylko w poprzednim cyklu po raz pierwszy przepisany duphaston od 17 do 27 dc 1x1 i po 3 dniach od odstawienia dostalam @ cykl trwał 29 dni. Teraz mamy 12 dc kolejnego i kolejna wizyta 16dc. Zobaczymy co będzie faktycznie zmierzył najpierw endometrium a później pęcherzyk a omawiał na bieżąco. W tamtym cyklu i po lewej i po prawej stronie pęcherzyki rosły równo, ale niestety cykl bezowulacyjny, 2 cykle temu obydwa pęcherzyki i po prawej i po lewej stronie pękły, ale nic z tego nie wyszło. A teraz tylko ten 1 pęcherzyk po prawej stronie rośnie, a po lewej kilka malutkich ale z nich nic nie będzie.Endometrum 6,8 do pęcherzyka 12,1mm nie jest całkiem złe. Pęcherzyk będzie rósł razem z endometrium. Gorzej by było gdyby endo wynosiło 6,8 przy wspomnianym 18mm pęcherzyku.
Są kobiety które 12dc maja 18mm pecherzyki wtedy ich endo wynosi 10 lub więcej, nie wiem na jakim etapie lekarz powiedział ze widział większe...może zanim zmierzyl pęcherzyk? W każdym bądź razie ....Spokojnie do wtorku jeszcze sporo czasu oba parametry ładnie urosną
A to cykl stymulowany? Czy naturalny?
Ja jeszcze zielona jestem strasznie co i jak powinno wyglądać i jak powinno się rozwijać. Wiadomo, że na początku to staraliśmy się z mężem od tak, jak po czasie nic nie wychodziło to zaczęłam obserwacje cyklu u gina i on wskazywał kiedy najlepiej się przytulać. Później rozregulował mi się okres i wszystko po kolei poszło nie tak. A to cykle bezowulacyjne a to endometrium za cienkie. Jak już wspomniałam dopiero poprzedni cykl miałam duphaston. Sama nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć i bez Waszej pomocy tu na forum to już w ogóle bym zgłupiała nie pozostaje mi nic innego jak czekać, przytulać się z mężem i mieć ogromną nadzieję, że tego Sylwestra będę świętować z Picolo truskawkowym