reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Kochane a powiedzcie jak u Was ze sluzem przed okresem? Bo ze mnie leje się taka woda jakby i głupia już sobie robię nadzieję.
[/QUOT
No u mnie niestety tego śluzu brak nawet przed miesiączką ☹️ podczas wizyty u gin. Stwierdził że mam brak śluzu płodnego i niestety nie wiadomo od czego wyniki wszystkie ok . Ale biorę duphaston 2 razy dziennie od 15 dnia cyklu przez 10 dni
A podczas pierwszego dnia okresu clostilbegyt 2 razy dziennie przez 5 dni i niestety śluzu nie ma ale za to owulacja się pojawiła ale przez śluz nie możemy zająć w ciąże. Na wizycie poleciła mi spróbować jeszcze ten żel Prefert zastępuje śluz więc może teraz się uda ☺️ a owulacja 5 grudnia 😆

Załączniki

• IMG_20191120_110706.jpg
    IMG_20191120_110706.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 57
reklama
Po pierwsze nie straciłam ciąży przez nadwagę, po drugie jeśli miała by takie znaczenie to osoby grubsze ode mnie dzieci by nie miały, po trzecie nie mam tej wagi przez obzarstwo, a po czwarte ja mam skomplikowana sprawę ze swoim zdrowiem. A za takie rady dziękuję ale nie potrzebuje.

A żeby wszytko zganiac na wagę bez badań sprawdzania czego kolwiek to naprawdę słabe. A jak czytałaś wątek to napewno czytałaś o tym że jak zapytałam lekarza czy da mi gwarancję że jak zejdę z wagi to czy zajde w ciążę to mi odpowiedział że nie da mi takiej gwarancji bo mogą być inne przyczyny. Więc to też jak na moje dosyć słabe.

Miłego dnia. A jak ci się udało schudnąć to cieszę się bardzo. Ale jakoś nie chce mi się wierzyć że sama dieta bez ruchu tak ci pomogła spać z wagi ale to już nie mój interes.

Tkanka tłuszczowa wydziela hormony, które wpływają na wydzielanie hormonów płciowych. I ma to ogromny wplyw na płodność. Tkanka tłuszczowa gromadzi toksyny i przez to zatruwa organizm.

Każda decyduje sama, jak chce żyć i jak chce wyglądać ile ważyć itd, ale proszę nie opowiadajmy innym czytającym takich głupot, że osoby z nadwagą, otyłością to nic takiego. Otyłość to choroba, bardzo ciężka niosąca duże zagrożenie chorobami i zbyt wczesną śmiercią.

Bardzo dużo kobiet ma problemy hormonalne, tarczycowe i nadwagę. Znam sporo takich.
Tylko te, które zrzucają kg mają poprawę stanu zdrowia, te które stoją w miejscu, po prostu stoją w miejscu.
I zgadzam się że nie ma reguły. Czasami duze babki są płodne, a chudziny nie. Każda kobieta powinna mieć prawo do diagnozy, ale to jak widać w każdym kraju inne podejscie...

Tkanka tłuszczowa wydziela hormony, które wpływają na wydzielanie hormonów płciowych. I ma to ogromny wplyw na płodność. Tkanka tłuszczowa gromadzi toksyny i przez to zatruwa organizm.

Każda decyduje sama, jak chce żyć i jak chce wyglądać ile ważyć itd, ale proszę nie opowiadajmy innym czytającym takich głupot, że osoby z nadwagą, otyłością to nic takiego. Otyłość to choroba, bardzo ciężka niosąca duże zagrożenie chorobami i zbyt wczesną śmiercią.

Bardzo dużo kobiet ma problemy hormonalne, tarczycowe i nadwagę. Znam sporo takich.
Tylko te, które zrzucają kg mają poprawę stanu zdrowia, te które stoją w miejscu, po prostu stoją w miejscu.
I zgadzam się że nie ma reguły. Czasami duze babki są płodne, a chudziny nie. Każda kobieta powinna mieć prawo do diagnozy, ale to jak widać w każdym kraju inne podejscie...
Dokładnie tak, ale ja nikomu nie powiedziałam że to nie ma wpływu nawet sama odpisałam że wiadomo że taka waga nie jest idealna do ciąży ale to jest nie ważne.

Co do hormonów to mam w porządku gdzie sama jestem w szoku bo w Pl w życiu nie miałam tak wyregulowanych hormonów jak teraz.

Co do właśnie do tego że większość kobiet z nadwagą i otyłych zachodzą w ciążę a szczupłe nie to faktycznie nie ma reguły.

Moim zdaniem powinno być tak że wszystko powinno być wykluczone żeby zrzucić winę np na wagę kobiety, a nie iść na łatwiznę jak to lekarze teraz robią że zamiast się zająć takimi kobietami pomoc zaiinteresowac się wspomóc jakoś (pisze przykładowo) to lepiej olać i mieć z głowy.

Brak słów zakonczmy ten temat bo każda z nas ma inne zdanie, a po co jakieś kwasy na forum prawda?

Dziękuję ❤❤❤ Powtarzać betę? W sobotę nie będę miała gdzie zrobić, chyba że w innym labo 🤔
Nie ma sensu wydaje mi się . Nie dajmy się zwariować. Ja pierwsza wizytę mam 4.12 bedzie to dopiero 6tydz i 2 dzień wiec i tak nic jesCze nie zobaczę ale po poronieniu wole iść. Jak jesteś osoba która mocno przeżywa to za 2 tyg możesz powtórzyć i sprawdzić przyrosty jak Cię to uspokoi. Ja w dwóch ciążach zakończynych porodem nie badałam przyrostu bety , tylko raz żeby potwierdzić ciąże. Na pierwszej wizycie lekarz wszystko badał i mówił jakie badania trzeba wykonać

reklama
Do góry