reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Laski powiedzcie mi co to moze byc.
W piatek/sobote skończyło mi sie plamienie.
Dzisiaj cos tam podzialalismy na spontana.
A ze na spontana to nie bylam przygotowana w sensie susza.
No i kurcze zauważyłam krew podczas wspolzycia.
Nie leci ze mnie podczas sikania, nic z tych rzeczy, jedynie po seksie.
Czy to sa jaKimś cudem resztki?
Czy po prostu zwykle otarcie?
Bo krew w sumie byla świeża, czerwona.

Robilam.dzisiaj tez bete, wyszla 6
Ciężko powiedzieć , ale mogą to też być jakieś resztki np. Spowodowane skurczami po orgazmie?

reklama
Ale duzo kreseczek sie posypalo dziewczyny! Jestem w szoku.
Baaardzo Wam gratuluje :* ! Obysxie mialy spokojne ciaze trzymam kciuki!
Ja dzisiaj 11dc, mielismy dzialac codziennie ale po prostu wczoraj bylam tak wypompowana ze nie mialam sily ani ochoty.wyszlam o 6:30 a wrocilam do domu przed 21 bo jeszcze robie kurs. Ale z tylu glowy mialam ze moze przez to zmarnujemy znowu cykl. Przedczoraj jak pisalam mialam ten bol lewego jajnika ale jak wievzorem zrobilam test owu to byl negatyw. Wiec od 9dc robię.po tym tescie byly przytulanki ale wczoraj nie kurcze i mam wyrzuty sumienia od rana.. wgl dzisiaj zlapalam jakiegos dola ze chhyba zostane tu sama i bede sobie sama odp i doradzac hehe
Ja z Tobą jestem w teamie.;) U mnie 10dc. Wczoraj rano, o 4 rano przytulanki i M wyjechał w delegację na kilka dni. Plodny śluz, taki idealny, był w niedz, pon, i dziś. Testy LH negatywne od niedz do dziś. Nie wiem o co cho.... Owu powinna być 25, teoretycznie 🤔

Dziewczyny pytanie z innej beczki. Jadę w grudniu na święta do Pl i chce wykorzystać sytuację i tak dla swojej świadomości zrobić badania hormonalne czyli lh fsh estradiol prolaktyna testosteron wit d3 krzywa cukrowa progesteron. I moje pytanie brzmi ile mniej więcej takie badania będą kosztowały w labo? I czy polecacie takie badania zrobić w zwykłym labo czy raczej w szpitalnym?

Będę wdzięczna za odpowiedź.
Robiłam podobne badania prywatnie, myślę że do max. 500pln ja miałam jeszcze insulinę i morfologia w tym. Pamiętam że oznaczenie głupiej Wit D kosztowało 100pln

Dziewczyny pytanie z innej beczki. Jadę w grudniu na święta do Pl i chce wykorzystać sytuację i tak dla swojej świadomości zrobić badania hormonalne czyli lh fsh estradiol prolaktyna testosteron wit d3 krzywa cukrowa progesteron. I moje pytanie brzmi ile mniej więcej takie badania będą kosztowały w labo? I czy polecacie takie badania zrobić w zwykłym labo czy raczej w szpitalnym?

Będę wdzięczna za odpowiedź.

Czesc. Ja zawsze robie w labo w Ośrodku Zdrowia. W szpitalu jest troche drożej... przynajmniej u mnie w miescie. We wrzesniu z tarczycowymi placilam niecale 400zl :)
EDIT: zapomnialam jeszcze o osobnym paragonie na Zelazo 9 i Wit D3 44. Plus 5zl za pobranie krwii. Wiec wszystko mniej wiecej 430zl w moim przypadku.
Glukoza 7
Krzywa cukrowa 20
A TPO 35
A TG 35
TSH 15
FT3 18
FT4 18
PRL 28
FSH 28
LH 28
Progesteron 28
Testosteron 35
Estradiol 23

Ostatnia edycja:
Byłam 2 razy na rozmowach ale matko z córką to gorzej się czułam po rozmowach niż przed. Babka wymuszalana mnie abym gadała A ja że nie chce :-D no co ona głupia czy jak. Ale pogadalam o sytuacji krótko i jakoś poszło. Za drugim razem też troszkę ale już nie idę pierdziele to. Tu lepiej się wygadać niż tam. Ha ha ha..
Nie Kochana. Tutaj to nikt Cię nie uleczy. Idź do prawdziwego terapeuty, psychiatry, a my tu jesteśmy do pogadania... Poza tym tu jest wiele wariatek.:angry::yes:

reklama
Do góry