reklama
Dwa+Trzy
Fanka BB :)
Działa jeśli powodem plamień jest tylko niski progesteron.Mi mowil ze to nie dziala
Dlatego tym razem od razu z betą sprawdzę jego poziom.
annajak
Ja ;-) Obecnie z kończącą się @ i w oczekiwaniu na owulacyjne testowanie :-)A ja dziewczyny jutro planowo 5:00 rano @. Nie wiem co się dzieje ze mną od 3 dni, mam non stop
biegunkę. Meczy mnie dniami i nocami. Mogłabym pomyśleć,ze to wirus, ale wirus przechodziłam tydzień temu jak mnie synek zaraził. Teraz to już nie wiem... możliwe,ze wirus ustąpił i znowu przyszedł? Bo już 2-3 dni było super samopoczucie,a tu znowu zwijam się w wc Ach... chyba nigdy nie wyjdę z tego gó...a Kto jeszcze czeka na @ w najbliższych dniach? Został tu ktoś nie w ciąży jeszcze?
Wiesz dokładnie mi to powiedział Endo, u którego ostatnio byłam. Ze to podtrzymywanie mija się z celem. Bo jak ciąża nie jest prawidlowa, to poronienie i tak bedzie, a jak jest prawidłowa, to sie utrzyma.A ja wam powiem że jeśli ma dość do utraty wczesnej ciąży to i tak dojdzie mimo zażywania duphastonu czy luteiny.
I odnosnie luteiny na "podtrzymanie" jakoś tak dziwnie skomentował, że to dla polepszenia nastroju.
MonDiet
Aktywna w BB
Ja ;-) Obecnie z kończącą się @ i w oczekiwaniu na owulacyjne testowanie :-)
Ja dziś 5 dc i końcówka @ wiec pewnie będziemy testować podobnie
Dwa+Trzy
Dokładnie. Jeśli ciąża nie jest prawidłowa. A jeśli tylko zaburzony jest poziom progesteronu to duphaston sobie z nim poradzi. Ale cała reszta musi być ok Bo sam progesteron roboty nie zrobi.Wiesz dokładnie mi to powiedział Endo, u którego ostatnio byłam. Ze to podtrzymywanie mija się z celem. Bo jak ciąża nie jest prawidlowa, to poronienie i tak bedzie, a jak jest prawidłowa, to sie utrzyma.
I odnosnie luteiny na "podtrzymanie" jakoś tak dziwnie skomentował, że to dla polepszenia nastroju.
młoda1994
Dokładnie i może większość dziewczyn się ze mną nie zgodzi ale też tak uważam. Podtrzymują ciąże luteina okazuje się że ciąża jest nie prawidłowa i nie dochodzi do samoistnego poronienia i później płacz bo zabieg i wogule.Wiesz dokładnie mi to powiedział Endo, u którego ostatnio byłam. Ze to podtrzymywanie mija się z celem. Bo jak ciąża nie jest prawidlowa, to poronienie i tak bedzie, a jak jest prawidłowa, to sie utrzyma.
Mój gin też mówił, że duphaston czy luteina pomagają na samym początku o ile jest problem z progesteronem. Jeśli ciąża jest zdrowa to się utrzyma, a jeśli coś jest nie tak to i leki nie pomogąDokładnie. Jeśli ciąża nie jest prawidłowa. A jeśli tylko zaburzony jest poziom progesteronu to duphaston sobie z nim poradzi. Ale cała reszta musi być ok Bo sam progesteron roboty nie zrobi.
No to ja tak właśnie miałam. Dali mi duphaston bez badania progesteronu i podtrzymywałam 5 tygodni ciążę, której nie dało się podtrzymać (9-13tydzien). A później nastąpiło poronienie zatrzymane i później z kolei dawali mi leki na wywołanie poronienia. Taki tam paradoks.Dokładnie i może większość dziewczyn się ze mną nie zgodzi ale też tak uważam. Podtrzymują ciąże luteina okazuje się że ciąża jest nie prawidłowa i nie dochodzi do samoistnego poronienia i później płacz bo zabieg i wogule.
Ale tez uważam, ze jeżeli w grę wchodzi faktycznie problem z progesteronem to brać, tylko wcześniej sprawdzić czy to na pewno to.
reklama
No niestety czasami za mocno "modyfikujemy" naturę... takie czasy.Dokładnie i może większość dziewczyn się ze mną nie zgodzi ale też tak uważam. Podtrzymują ciąże luteina okazuje się że ciąża jest nie prawidłowa i nie dochodzi do samoistnego poronienia i później płacz bo zabieg i wogule.
A ja lekarzom wierzę 50/50 - zawsze z tyłu głowi świeci mi lampka, jak oni są opłacani przez koncerny farmaceutyczne, żeby nam te tabletki wciskać.... Warto o tym pamietać. Powoła leków jest przyjmowana bez badań, wskazań itd. To taka mafia....
Przede wszystkim rozsądek!