młoda1994
Fanka BB :)
Ja jestem najmłodsza. Mam 25 lat ledwo co skonczone.To ja chyba najmłodsza [emoji23] 26 lat mam, staramy się o drugie Dzieciątko [emoji3] pierwsze poroniłam, drugie urodzone 2015r
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja jestem najmłodsza. Mam 25 lat ledwo co skonczone.To ja chyba najmłodsza [emoji23] 26 lat mam, staramy się o drugie Dzieciątko [emoji3] pierwsze poroniłam, drugie urodzone 2015r
Hej Przytulam mocno. dzis taki dzien słaby. Jutro bedzie lepiejMogę Wam tutaj trochę nasmęcić? W tym tygodniu powinna przyjść @ i z każdym dniem mam coraz większego doła że znowu się nie udało.. czuje że nic z tego, więc nawet testu nie ma co robić w czwartek ide na badania kontrolne i tam tylko znając życie lekarz potwierdzi moje przypuszczenia (no chyba że do teg czasu dostane okresu). W pracy też mam coraz bardziej kiepsko i ani się zwolnić nie mogę skoro się staramy.. wyżaliłam się, sorki ale musiałam. Miłego dnia dziewczyny, lepszego niż mój
Serio?! Zatem mieszkam w zacofanym miescie [emoji28]Ja kupowałam w rossmanie
Witaj Pixie.Cześć Dziewczyny
Nie było mnie na tym forum... ponad 5 lat. Przeżyłam z BB dwie ciąże, dwa porody, z częścią dziewczyn poznanych na forum spotykałam się jeszcze wiele miesięcy później, ale proza codzienności jakoś tak mnie odciągnęła od tego forum, że dopiero teraz poczułam że tego potrzebuję. Próbowałam zalogować się na swoje konto, jednak pech chciał że z miłości do głupoty założyłam wtedy konto powiązane z jakimś nieznanym mi dzisiaj mailem i chyba nic się nie da zrobić.
Dołączam z wielką radością do grona Staraczek i mam nadzieję, że się uda.
Moje dwie pierwsze ciąże były trudne, ale jeżeli chodzi o zaciążenie to 1 cykl i po sprawie. Obecnie synowie mają już 5,5 i 9 lat. Z racji, że drugi syn ważył ponad 4,5kg (SN) miałam ogromną traume i nigdy nie myślałam, że chciałabym więcej dzieci.
Po tylu latach mogłabym założyć, że moja sytuacja jest tak sielankowa, że właściwie można pomyśleć o trzecim. Tym bardziej, że od wielu lat nie jestem z ojcem moich dzieci (los taki przewrotny...) i staram się jakoś to wszystko poukładać. Moja druga połówka - człowiek do rany przyłóż, kocha te moje szkraby, one kochają jego... ale wiem, że chciałby mieć swoje dziecko. Zresztą ja też długo dojrzewałam do tej decyzji.
I co?
Jak już dojrzałam, to się okazało, że to już nie takie proste że raz figo fago, jeden cykl i bęc. Lata lecą, człowiek młodszy nie będzie.
Ale mam wrażenie, że spotkał mnie jakiś pech, żart losu.. do maja 2019 miałam cykle książkowe: 28 dni, mogłam określić kiedy była owulka, każdy cykl od zawsze sobie monitoruję (zaraziłam się tym od dziewczyn na BB). Od maja, kiedy to był pierwszy cykl "starań" wszystko się poprzestawiało. Cykle coraz krótsze. z 28 dni zrobiło się 18 dni. Wczoraj przyszła @ w 18 dc Okres jest znacznie bardziej obfity niż zwykle. Morze czerwone! Ale i krótszy. Teraz np. od rana nie ma nic i już nie wiem czy się rozkręci czy jak... zwariować można. Robiłam testy owu od 10dc i w 11dc i 12dc miałam pozytywny.
Chłop mój nawet robił badania, bo przecież skoro ja mam dzieci, to na pewno u mnie wszystko ok (tak myślał) no i wyszło wszystko perfekto.
Więc dodając do tego te moje dziwne cykle, to coś musi być u mnie.
Ledwo skończyłam 30 lat i poczułam się jakbym witała się z menopauzą.
Umówiłam się do ginka, ale dopiero pod koniec października.
Czy doradzicie jakie badania powinnam wykonać wcześniej? Niedawno wykonałam badania hormonów tarczycy i wszystko bardzo w normie.
Umawiając się na wizytę, lekarka powiedziała że to mogą być zaburzenia hormonalne dot. progesteronu. Pomyślałam, że sprawdzę to ale czytam w necie, że takie badania wykonuje się w określonym dniu cyklu?
Przepraszam, że zalałam was całą moją historią... ale wydawało mi się, że zajście w ciąże jest mega proste. I jakież było moje zdziwienie...
jeden cykl, drugi, trzeci.. a teraz to już mam okres 2 razy w miesiącu.
Załamać się można. Jak człowiek nie chciał to pewnie mógł, a teraz człowiek chce i nie może..
Chyba idziemy na rowni bo tez dopiero konczylam 25 Witam nowe staraczki :* obyscie nie musialy dlugo tu z nami siedziec.Ja jestem najmłodsza. Mam 25 lat ledwo co skonczone.
No pewnie, że jest nadzieja, dopóki nie poleje się krew... hahaChyba idziemy na rowni bo tez dopiero konczylam 25 Witam nowe staraczki :* obyscie nie musialy dlugo tu z nami siedziec.
@AniaKaja moze, dopoki nie mam @ tli sie nadzieja ale kurcze smutno rano bylo
Serio serio. Ale jak masz jakieś konto na jakieś aptece internetowej to sprawdź tam. Można kupić z 10 testami i z 20 testami. Z tego co się orientuję to nie można kupić dodatkowych testów osobno jedynie allegro ma ale nie opłaca się cenowo.Serio?! Zatem mieszkam w zacofanym miescie [emoji28]
A to nie jestem sama taka młoda haha[emoji23][emoji23]Chyba idziemy na rowni bo tez dopiero konczylam 25 Witam nowe staraczki :* obyscie nie musialy dlugo tu z nami siedziec.
@AniaKaja moze, dopoki nie mam @ tli sie nadzieja ale kurcze smutno rano bylo
Widze na allegro aukcje na 10 i 20 testow. Cena powala. Ale dopoki nie ma @ to nie mysle...Serio serio. Ale jak masz jakieś konto na jakieś aptece internetowej to sprawdź tam. Można kupić z 10 testami i z 20 testami. Z tego co się orientuję to nie można kupić dodatkowych testów osobno jedynie allegro ma ale nie opłaca się cenowo.