reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Cześć dziewczyny, witam nowe i trzymam kciuki :)
A co u tych teastujacych??
Z tego co pamiętam - budkaa i karo 85 testują jutro, ja też?
Kto jeszcze na dniach Agatha??
Jak wasze samopoczucie, na tak czy na nie?

Miłego weekendu, samych podwójnych życzę ;)
Hej hej, kupilam dwa testy na pon i na kilka dni pozniej jesli @nie przyjdzie. Czuje sie nadal tak samo, spiaca i mnie podbrzusze boli. Aktualnie nie czuje sie ani na tak ani na nie. Nie chce sie nastawiac zeby sie nie rozczarowac ale tez nie chce byc na nie bo negatywne nastawienie tez duzo psuje.

reklama
Przede wszystkim, nie odnosze sie do Ciebie wiec prosze nie oceniaj mnie. Gdzie napisalam, ze "jedyna" moja choroba jest problem z tarczyca? Nie znasz mojej historii choroby wiec przykre, ze jestes taka pewna w swych slowach.
Fakt faktem, ze przybralam na wadze dzieki niedoczynnosci, ale tez przez inne schorzenia ktore mam i lecze od x lat. Z tym, ze przy niedoczynnosci nawet diety cud nie dzialaja bo metabolizm rzadzi sie swoimi prawami.
Ja tez nie chce iui ani in vitro, chce naturalnie zajsc w ciaze, ale nie wiem czy kiedykolwiek bedzie mi to dane, wiec nie wykluczam tych opcji. Jednakze decydujac sie na leczenie specjalistyczne, wszystkie badania, diagnozowanie itp w klinice za granica trzeba przyjac pewne zasady. Po cos to jest. Gdybym nie miala zadnych problemow z zajsciem w ciaze nawet do glowy by mi nie przyszlo, ze moje BMI ma byc ponizej 29. Moja siostra jest skrajnie otyla i normalnie zaszla w ciaze i urodzila zdrowe dziecko.
Mi lekarz nigdy nie powiedzial, ze jestem za gruba na ciaze lub, ze z powodu mojej wagi wynikaja takie czy inne problemy. Ale klinika to juz co innego.
Chcialam tylko napisac, jak to wyglada w uk. Ze niestety wg rozporzadzen zdrowotnych nie ma co dyskutowac na temat wagi, gdy pojawia sie problem nieplodnosci. A gdy podstawowe mozliwosci sie koncza to niestety... albo nadwaga albo leczenie.
Nie chciałam żebys odebrała moje słowa że na ciebie naskoczylam. Nie chodziło mi o to w żadnym wypadku. Ale z Twojego wpisu zrozumiałam że masz tylko problem z tarczyca i u ciebie nie ma przeciwwskazań do ruchu i wysiłku fizycznego, a u mnie niestety jest z tym wielki problem z powodu jednej choroby do tego właśnie tarczyca niedoczynność hashimoto IO (bliżej cukrzycy) różne diety zmiany nawyków spowodowały zatrzymanie wagi która na szczęście już nie rośnie.

Ale nie zmienia to faktu że lekarz czy klinika nie wyklucza innych problemów żeby zajść w ciążę droga naturalna a wszystko zgarnia na nadwagę lub otyłość kobiet. Każdy endo wie że tarczyca powoduje nieuzasadnione tycie tak samo jak IO ale ja non stop słyszę że dużo jem. Albo że hirsutyzm jest spowodowany moja otyłością gdzie hirsutyzm u mnie wystąpił jeszcze jak byłam szczupła dziewczyna mając 16 lat warzylam w granicach 56kg ale lekarze nie wierzą. Czy twoim zdaniem nie jest to bagatelizowanie kobiet i olanie zwalajac wszystko na wagę kobiety z problemami chorobami.?

Hej hej, kupilam dwa testy na pon i na kilka dni pozniej jesli @nie przyjdzie. Czuje sie nadal tak samo, spiaca i mnie podbrzusze boli. Aktualnie nie czuje sie ani na tak ani na nie. Nie chce sie nastawiac zeby sie nie rozczarowac ale tez nie chce byc na nie bo negatywne nastawienie tez duzo psuje.
U mnie zwykle @ przychodzi w nocy lub nad ranem. Strasznie się cieszę że może się udało i strasznie też boję że nie. Słabo mi teraz pod wieczór. Wyskoczył mi mały wypryski na twarzy, jak zwykle dzień przed @ i trochę się humor pogorszył.. Nic. Czekamy

A może to implantacja?
Myślałam o tym. Dziwne rzeczy się dzieją ze mną, plamienie naprawdę małymi ilościami, kompletnie jak nie ja, mam takie okresy że czasami do pracy nie mogę przez to iść, nawet cieszyłam się, że okres mi na weekend wypada to się nie przemęczę 8-) poza tym w czasie okresu wydostają się mnie ze mnie duże ilości skrzepów, a to to takie nie wiadomo co, tylko zabarwiony śluz. Ale brzuch boli, tak okresowo chyba, ciągnie. Nie promieniuje, zobaczymy co dalej:oops:

reklama
Myślałam o tym. Dziwne rzeczy się dzieją ze mną, plamienie naprawdę małymi ilościami, kompletnie jak nie ja, mam takie okresy że czasami do pracy nie mogę przez to iść, nawet cieszyłam się, że okres mi na weekend wypada to się nie przemęczę 8-) poza tym w czasie okresu wydostają się mnie ze mnie duże ilości skrzepów, a to to takie nie wiadomo co, tylko zabarwiony śluz. Ale brzuch boli, tak okresowo chyba, ciągnie. Nie promieniuje, zobaczymy co dalej:oops:
Też mam jakiś dziwny ten cykl... i dziś tez jedna maleńka kropelka krwi i cisza... już się zaczęłam zastanawiać czy jak mierzylam temperaturę rano nie uszkodziłam sobie jakiegoś naczynka wewnątrz. Brzuch od czasu do czasu ćmi jak na okres :(

Do góry